Melidava

DIN TAINELE INDUSTRIEI ALIMENTARE: FAINA SI PAINEA ALBA

Spread the love

Ia cu paine sa te saturi… Nu e proverb, e constatare a anilor de criza alimentara din `80.

Painea alba a devenit un aliment indigest. De aici, pentru ca se digera greu, senzatia falsa de satietate.

Odata cu revolutia industriala moraritul a renuntat la morile de cereale pe piatra si a folosit mori cu valturi.

Iar pentru ca faina sa reziste timp mai indelungat, fireste si produsele realizate din ea, din bobul de grau se elimina embrionul prin presare prealabila, inainte de a obtine faina propriuzisa. El ajunge in tarata. De unde si valoarea alimentara ridicata a taratelor. Azi nu se mai aplica proverbul „sa te scumpesti la tarate”.

Ele au devenit un aliment mai sanatos decat faina alba. Faina alba pastreaza cam 10% din nutrientii bobului de grau si restul de 90% trec, fara exagerare, in tarate.

Despre grau putem spune doar ca soiurile moderne sunt responsabile de aparitia intolerantei la gluten.

Pentru mai multe amanunte citit va rog:

https://melidava.com/informatii-pentru-sanatate/sanatate-imunitate-detoxifiere/grau-si-gluten/

Pe vremuri suferinta era practic necunoscuta. Primul pacient pe care l-am avut cu o astfel de problema a venit la noi in 2001 cu diaree ne-diagnosticata de 20 de ani. Cu tratamentul nostru am suprimat simptomele o vreme, pana cand s-a simtit suficient de in putere sa faca curatenie generala in casa… A diagnosticat-o corect Dr. Viorel Serban din Timisoara, diabetolog, deci specialist in boli de nutritie, cu intoleranta la gluten. Ulterior cazurile care ni s-au adresat au devenit tot mai dese.

Iar in ceea ce priveste painea alba e bine sa stiti ca unii din amelioratorii din paine, stim asta de la oameni din panificatie, sunt atat de „buni” incat acolo unde sunt depozitati nu mai este nevoie de nici o masura pentru combaterea rozatoarelor…

Daca aveti de unde cumparati grau din soiuri vechi, spelta si kamut, luati-va o moara mica cu pietre, de bucatarie. Faceti atata faiana neagra cata credeti ca mancati intr-o saptamana. Cumparati-va o masina de facut paine cu cuva de metal, nu teflon…, si in acest mod simplu obtineti o paine hranitoare. Succes!

#Melidava #MelidavaRomania #maimultdecatsanatate #polen #polencrud #naturavie #alimentfunctional

O descoperire remarcabila pentru apicultura, nutritie si apiterapie, a constituit-o polenul crud.
Pana in urma cu cativa ani, in apiterapie se utiliza doar polenul uscat, cum era in mod obisnuit furnizat de apicultura.
In Martie 1992, Patrice Percie du Sert, inginer agricol si apicultor pasionat din Franta, era intr-o stare alterata de sanatate datorita muncii extenuante. Medicul i-a spus ca nu mai poate continua la fel ca pana atunci.
Cum albinele incepusera recoltarea polenului, atras de culorile placute si proaspete ale granulelor, s-a lasat purtat de dorinta de a-l gusta pentru prima oara direct din colector.
Cititi mai multe aici:

https://melidava.com/informatii-pentru-sanatate/pastura-cruda-polen-crud/polen-crud-aliment-functional-si-probiotic/
...

Lasati un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *