Melidava

Dietoterapia, postul negru, infometarea bolile grave si cancerul…

Spread the love

Este o gresala sa impartim in practica medicina naturista in „specializari” distincte: dietoterapie, fitoterapie, apiterapie, etc. Da, homeopatia si acupunctura sunt altceva, dar cei care au o experienta vasta si cunoastere in toate aceste domenii, pot aborda o suferinta incercand sa integreze tot ce stiu pentru a ajuta un bolnav.

Cei care absolutizeaza dietoterapia e bine sa-si aduca aminte ca de la Polul Nord la Ecuator oamenii au o uriasa varietate de alimente care le sunt proprii spatiului in care traiesc. Eschimosii care au luat contact cu bazele americane in Arctica si au mancat fripuri cu cartofi prajiti au facut degeraturi de pe o zi pe alta… Acolo o alimentatie care include grasimi in mare cantitate este esentiala pentru supravietuire. Nu mai ai timp sa alegi intre mango si avocado… Daca nu mananci ce trebuie mori pana dimineata.

Exagerarile de multe ori vin dintr-o transpunere din imaginatie in practica fara nici o cunostiinta medicala.

Cica Dumnezeu ne-ar fi facut intr-o gradina si prin urmare ar trebui sa mancam doar fructe si legume. Da…, nimic de zis, da` Dumnezeu i-a dat si de lucru lui Adam? L-a pus sa sape gradina? Sa-i faca curte, gard si casa lui Eva? Pai si-atunci de ce adaptam doar jumatate din poveste?

Experienta ne spune ca doar vreo 10% din oameni pot suporta si trai relativ bine cu un regim raw-vegan. Restul NU au „focul” digestiv, energia si aparatul enzimatic adaptat pentru o astfel de alimentatie. O cura de cateva zile, saptamani, da` poate fi o idee buna, dar o alimentatie de acest gen fara ca organismul Dvs. sa sufere, e exclusa pentru 90% din populatie.

E adevarat ca hominizii care au fost gasiti prin morminte fara vase de lut nu aveau carii. Da`, dar speranta de viata era de 30 de ani… Da, odata cu aparitia vaselor de lut, au aparut si cariile, insa si speranta de viata a ajuns la 50 de ani.

Un regim ovo-lacto-vegetarian, care sa nu excluda un gratar sau o carne fiarta din supe / ciorbe, este o alimentatie pe care noi o consideram buna pentru 90% dintre oameni. Cei care isi doresc diete personalizate pot apela la fel si fel de mai mult sau mai putin specialisti.

Orice fel de dieta trebuie validata de cantar si starea Dvs. de bine, eventual dupa un timp si de analize.

Daca dieta va este potrivita trebuie sa nu aveti somnolenta dupa masa. Daca aveti somnolenta dupa masa, masa Dvs. nu va hraneste de fapt, va fura energie, iar somnul dupa masa nu e deloc de dorit. Dieta trebuie sa nu produca gaze in exces. Dieta Dvs nu trebuie sa va ingrase, decat daca aveti nevoie de acest lucru…

Dieta Dvs. trebuie sa genereze scaun odata pe zi dimineata la trezire. Daca nu e asa, aveti o problema.

Nu avem sufiecient aport de fibre, iar constipatia este un prim semn de nesanatate.

Postul intermitent este o solutie foarte buna, cu conditia ca atunci cand mancati sa nu mancati pentru trei zile.

Orice fel de poveste pentru a adopta o anume dieta sau o alta trebuie sa tina cont de realitati istorice: omul a fost vreo doua milioane de ani vanator-culegator, in aceasta ordine… Ca atare aparatul nostru enzimatic este pregatit pentru o alimentatie omnivora, nu ierbivora, nu exclusiv crudivora.

Am intalnit oameni care mi-au spus cu mandrie nedisimulata ca au facut post doar cu apa 40 de zile. Si n-au scapat de SM sau de cancer. Infometarea NU este o solutie. Postul, da. Dar bine gandit.

„Sa nu hranesti cancerul” a devenit o problema de abordare terapeutica, pentru ca o privire strict mecanicista e o prostie. Orice mancati, si apa cand beti, acestea ajung si la o tumora. Care este mai flamanda decat intreg organismul Dvs. Problema e alta, sa mananci ceea ce nu creaza probleme sistemului imunitar si sa ajuti, sa sprijini sistemul imunitar. Asta-i tot secretul…

 

#Melidava #MelidavaRomania #maimultdecatsanatate #polen #polencrud #naturavie #alimentfunctional

O descoperire remarcabila pentru apicultura, nutritie si apiterapie, a constituit-o polenul crud.
Pana in urma cu cativa ani, in apiterapie se utiliza doar polenul uscat, cum era in mod obisnuit furnizat de apicultura.
In Martie 1992, Patrice Percie du Sert, inginer agricol si apicultor pasionat din Franta, era intr-o stare alterata de sanatate datorita muncii extenuante. Medicul i-a spus ca nu mai poate continua la fel ca pana atunci.
Cum albinele incepusera recoltarea polenului, atras de culorile placute si proaspete ale granulelor, s-a lasat purtat de dorinta de a-l gusta pentru prima oara direct din colector.
Cititi mai multe aici:

https://melidava.com/informatii-pentru-sanatate/pastura-cruda-polen-crud/polen-crud-aliment-functional-si-probiotic/
...

Lasati un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *