Melidava

Exercitii de vedere

Spread the love
Dimineata cand ochii sunt odihniti se face o rotire lenta la lor spre dreapta Dvs., dar mergand pe un contur imaginar care sa solicite ochiului sa descrie un cerc cu raza maxima. Ca sa fie mai simplu mergeti aproape de un perete si incercati cu ochii sa mergeti lent pe conturul marginilor acestui perete. Ochii ar trebui sa faca niste rotiri ample. Se fac 5…10 repetari de acest gen. Apoi se schimba sensul. Daca dor ochii se face o mica pauza, 10…30 de secunde si se reia. De regula la aceste exercitii nu dor ochii, pentru ca sunt atat de solicitante. Ca idee apare durerea cu atat mai repede cu cat problemele de vedere sunt mai mari.
Apoi se priveste maximum dreapta, si se mentine privirea acolo 10….30 de secunde. 5…10 repetari.
Schimbati si priviti spre stanga tot asa, spre maximum stanga. 5…10 repetari.
Priviti spre varful nasului. Mentineti privirea acolo 10…60 de secunde. Relaxati ochii pentru 10…30 de secunde si reveniti, de 5…10 ori.
Apoi puneti un creion colorat fara varf pe varful nasului, sau orice obiect colorat. Miscati acest obiect pe nas de la varf spre radacina nasului, incet, si apoi de la radacina nasului spre varful nasului, incet. De 5…10 ori. Daca apare durere, facem pauza 10…30 de secunde si reluam.
Privim apoi spre radacina nasului, fix, si mentinem privirea acolo, pentru 10…60 de secunde. Facem la fel 5…10 repetari. Sau aducem de la lungimea bratului spre radacina nasului un obiect colorat, incet, si privim fix spre el, pana cand atinge radacina nasului, si mentinem privirea acolo, cat se poate. Miscarea obiectului este in plan orizontal, aici.
Cel mai complex si cel mai dificil este sa lasam capul pe spate, si sa privim de la o oarecare departare, cat este lungimea bratului, un obiect ajutator, colorat, pe care il aducem incet spre radacina nasului, intre spancene. Lent, coboram acest obiect, si ne uitam fix la el. De regula si cei care au 0,5 dioptrii miopie, resimt durere cand ajung cu corpul respectiv sau cu degetul la radacina nasului. De fapt nu dor ochii ci o musculatura care ne permite focalizarea.
Daca nu se poate realiza acest exercitiu din picioare, stati pe un scaun.
La fel si din ultimul exercitiu se fac 5…10 repetari.
Exercitiile sunt descrise in Hatha Yoga, si eu si sotia mea le practicam mai mult sau mai putin. Eu la 56 de ani nu am nevoie de ochelari ca sa citesc sau sa lucrez la calculator. Recomandam lucrarea lui N. C. Tufoi
Pentru persoanele foarte grabite, se poate face doar ultimul rexercitiu in timpul saptamanii si tot complexul in weekend.
Sa stiti ca nu dureaza mai mult de 10…15 minute tot acest complex, dar va ajuta sa va mentineti o vedere buna pe toata durata vietii, sau sa amanati cat mai mult dioptriile de miopie si / sau hipermetropie.
Dupa terminarea exercitiilor pentru relaxarea ochilor se poate face o spalare a fetei cu ochii deschisi cu apa rece. relaxeaza rapid ochii.
Pentru ca este mai greu de lucrat cu copiii, faceti Dvs. aceste exercitii, sa va vada, ca o joaca, si apoi puteti sa-l indemnati si pe el. Instilatiile cu Hidrolat de propolis ajuta mult. Sigur ustura 30….60 de secunde, dar apoi dau o senzatie de confort ochilor obositi.
Intern se poate folosi 2…4 ml laptisor de matca si pentru cei care nu vad bine noaptea afine, ca metoda de conservare recomandam congelarea, nu afinata…
Succes!

Mix of fresh Cranberries and Blueberries

#Melidava #MelidavaRomania #maimultdecatsanatate #polen #polencrud #naturavie #alimentfunctional

O descoperire remarcabila pentru apicultura, nutritie si apiterapie, a constituit-o polenul crud.
Pana in urma cu cativa ani, in apiterapie se utiliza doar polenul uscat, cum era in mod obisnuit furnizat de apicultura.
In Martie 1992, Patrice Percie du Sert, inginer agricol si apicultor pasionat din Franta, era intr-o stare alterata de sanatate datorita muncii extenuante. Medicul i-a spus ca nu mai poate continua la fel ca pana atunci.
Cum albinele incepusera recoltarea polenului, atras de culorile placute si proaspete ale granulelor, s-a lasat purtat de dorinta de a-l gusta pentru prima oara direct din colector.
Cititi mai multe aici:

https://melidava.com/informatii-pentru-sanatate/pastura-cruda-polen-crud/polen-crud-aliment-functional-si-probiotic/
...

Lasati un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *