Melidava

LAPTISOR DE MATCA IN LITERATURA MEDICALA STRAINA

Spread the love

Royal jelly and human diseases Dr. Cass Ingram 4.07.2020

Extras: „Indiferent de tipul de cancer, consumul de RJ (Royal Jelly=laptisorul de matca) este benefic”

Lăptișorul de matcă este benefic în numeroase boli, întrucât fortifică celulele mărindu-le rezistența și le regenerează, aducând țesuturilor  o nouă viață. Este una dintre substanțele rare care se dovedesc utile în aproape orice boală. La minimum, furnizează nutriție de susținere, iar la maximum ajută la refacerea întregului organism. Este regenerator, și fiind bogat în nutrienți, constituie o terapie de susținere în numeroase situații. Nu constituie o cură cu efect imediat sau miraculos, ci un tonic nutritiv, care ajută vindecarea naturală.

Acnee

Acneea este produsă de unele dezechilibre nutriționale și/sau hormonale. Adolescenții se confruntă cu fluctuații bruște ale concentrațiilor de hormoni. Dacă sunt malnutriți și/sau dacă folosesc alimente procesate, dezechilibrele hormonale pot fi suficient de grave pentru a grăbi producerea de acnee, iar RJ este o sursă de nutrienți și de hormoni naturali. Consumul cu regularitate micșorează tendința către ”junk food” și o mărește pe cea către alimente sănătoase.

RJ oferă un beneficiu suplimentar: are efecte terapeutice asupra pielii. În mod normal, pielea este acidă, ceea ce îi protejează canalele împotriva microorganismelor. Dacă pH-ul pielii este modificat, ea este invadată mai ușor. RJ este puternic acid și este cea mai bună sursă naturală de hidroxiacizi, care sunt mult folosiți în cremele de înfrumusețare. Acțiunile pozitive se produc fie la aplicare topică, fie la administrare internă. Folosirea cu regularitate îmbunătățește sănătatea pielii ceea ce se manifestă prin scăderea numărului de pete și alte defecte, îmbunătățirea grosimii și texturii, și o culoare sănătoasă.

Dependențe

Termenul semnifică de obicei folosirea de droguri stradale sau alcool, dar există numeroase substanțe care determină adicții; medicamente, zahăr rafinat, țigări, mestecare de tutun, ciocolată, cafea sau vin. Există și substanțe care oferă susținere universală indiferent de dependență. RJ acționează într-un domeniu larg de dependențe. Persoanele cu dependențe consideră că problema este în principal mentală, dar deși componenta mentală este importantă, cea fizică este adeseori critică. RJ este util prin fortificarea organismului, a glandelor tiroidă și adrenale, în procesul de refacere. Atunci când adrenalele sunt puternice, dependența este mult diminuată.

Insuficiență adrenală

Această boală răspunde rapid la tratamentul cu RJ, care se adresează unei lipse în producerea de hormoni steroizi. Simptomele insuficienței adrenale includ stare  de epuizare, iritabilitate, atacuri de panică, depresie, anxietate, slăbiciune musculară, oboseală, cefalee, dureri de spate cronice, amețeli, dependență de zahăr sau de sare. Insuficiența adrenală este legată de o deficiență de acid pantotenic, pentru care RJ constituie o sursă bogată.

Alergii

Simptomele alergiilor sunt numeroase. Ele sunt determinate de slăbirea sistemului imun de către diferite substanțe chimice. Medicamentele amplifică această slăbire, producând reacții toxice. Alimentele sunt procesate excesiv ceea ce mărește riscul producerii de alergii. Există mii de substanțe care nu au existat niciodată pe planetă, dar cu care se confruntă organismul uman. Aceste substanțe ”sintetice”, dintre care unele sunt adăugate în alimente comercializate, sunt cauze ale reacțiilor alergice. Dar și unele substanțe naturale, precum lămâile, laptele, mirodeniile, polenul, mucegaiurile și unele medicamente de origine naturală, precum penicilina, pot produce reacții alergice. O altă cauză sunt alimentele modificate genetic (GMO) care derutează sistemul imun, elicitând reacții toxice care distrug celulele imune. Simptomele obișnuite ale acestor alergii includ urticarie, congestie bronșică, umflarea gâtului, congestia feței/ochilor, migrene, inflamarea articulațiilor, tulburări digestive. Glandele adrenale au un rol important de protecție prin producerea de cortizon, care combate inflamațiile, edemele și toxicitatea, iar slăbirea glandelor adrenale este o cauză importantă a susceptibilităților alergice. RJ  reface aceste glande, fiind o sursă de acid pantotenic, de steroizi și alte substanțe necesare adrenalelor.

Anemie

RJ contribuie la formarea sângelui. Concentrația de hemoglobină crește în terapia cu RJ, întrucât este bogat în nutrienți necesari pentru formarea sângelui. Fe este necesar pentru un sânge sănătos, împreună cu proteinele sub formă de aminoacizi. Pentru regenerare sunt de asemenea necesare vitaminele din grupul B, steroizii și sărurile minerale. Anemia este determinată de pierderea celulelor roșii sanguine, iar refacerea acestora necesită nutrienți.

Anorexie

Anorexia este definită drept pierderea totală a poftei de mâncare. Apare des la adolescenții care folosesc un regim alimentar inferior nutrițional. RJ regenerează apetitul, creind nevoia susținută de hrană sănătoasă și inhibând nevoia de hrană nesănătoasă, precum dulciurile sau snacksurile. Prin aportul său de vitamine, RJ stimulează digestia, regenerează stomacul și căptușeala intestinelor, echilibrează zahărul din sânge micșorând nevoia de dulciuri.

Anxietate

Anxietatea răspunde rapid la RJ întrucât el furnizează nutrienți importanți pentru creier și neurotransmițători, precum acid pantotenic, tiamină, vitamină B6, riboflavină, biotină, K, Mg și P. Neurotransmițătorii din RJ sunt ușor de digerat și absorbit, ajungând direct în sânge, de unde sunt transportați către creier unde acționează imediat. Este o ilustrare a beneficiilor administrării sublinguale de RJ pentru a accelera absorbția în sânge.

Artrită

Artrita este determinată de distrugeri ale structurii articulațiilor, care sunt menținute laolaltă de țesut conjunctiv, alcătuit în cea mai mare parte din colagen. La artritici, colagenul este fie uzat, fie inflamat. RJ este o sursă naturală de nutrienți necesari pentru reconstrucția articulațiilor și colagenului. Colagenul este țesutul conjunctiv din care sunt alcătuite cartilajele, tendoanele și ligamentele. Suprafețele articulațiilor sunt căptușite cu colagen. RJ oferă nutrienții necesari pentru sănătatea colagenului și conține un tip de precursor al colagenului care este utilizat rapid de articulații, în special de cele deteriorate, fiind un regenerator superior condroitin sulfatului care este un suplement de sinteză.

Astm

Epidemii de astm s-au produs în SUA și Canada, iar de atunci incidența a crescut cu peste 400%.

Medicina modernă nu poate vindeca această boală, iar din 1970 a crescut rata deceselor. Tratamentele pe bază de steroizi și teofilină măresc riscul de moarte subită. RJ este benefic pentru bolnavii de astm, cu excepția celor alergici la înțepăturile de albine, pentru care nu poate fi folosit.

Deficitul de atenție (ADD)

ADD apare atât la copii cât și la adulți. Este considerată o boală cu caracter vag și cauze necunoscute. Ar putea fi implicate și alergiile alimentare, dar o cauză este regimul alimentar deficitar, iar adeseori este implicată toxicitatea metalelor grele.

Regimul alimentar cu deficiențe determină dezechilibre care constituie cauza principală a ADD, împreună cu dezechilibrele din sistemele hormonal și imun. Consumul constant de alimente cu deficite de nutrienți și/sau de zahăr rafinat slăbește aceste sisteme, producând simptome fizice și mintale. Substanțele chimice din alimente, coloranți, MSG, sulfiți și Nutrasweet agravează problemele.

Pacientul trebuie să elimine orice sursă de zahăr rafinat, să înlocuiască cerealele prelucrate excesiv cu cereale integrale și să consume alimente bogate în nutrienți, precum laptele integral, ouăle de fermă, carne organică de vită/pasăre, pește gras, fructe și legume proaspete. Se administrează sublingual RJ de două ori pe zi, iar îmbunătățirile se produc rapid.

Cancer

Fiind o hrană predigerată, RJ este ideal pentru pacienții cu cancere, care sunt adeseori subnutriți. Digestia hranei consumă energie. iar alimentele pot conține substanțe care agravează starea organelor. RJ reface starea de sănătate, nutrienții fiind puși în libertate direct în sânge, de unde pot fi folosiți de către celule. RJ conține unele componente care îmbunătățesc imunitatea, măresc activitatea celulelor albe sanguine și a macrofagilor care omoară celulele de cancer. Un studiu efectuat pe animale în Canada a demonstrat siguranța RJ și faptul că mărește imunitatea și durata de viață.

Hormonii din RJ sunt lipsiți de toxicitate și echilibrați, deci RJ fortifică organismul indiferent de starea de sănătate în care se află. Indiferent de tipul de cancer, consumul de RJ este benefic.

Sindromul oboselii cronice

Adrenalele slăbite sunt cauza principală a acestui sindrom. Ele produc o varietate de hormoni, inclusiv adrenalină și cortizon și controlează mai multe funcții, inclusiv presiunea sanguină, zahărul din sânge, ritmul cardiac, fluxul sanguin, metabolismul proteinelor și zaharurilor, precum și activitatea sexuală. Dacă devin nefuncționale. crește vulnerabilitatea organismului la stres, scade energia fizică și mintală. Funcția lor depinde de acidul pantotenic, pentru care RJ este cea mai bună sursă naturală. Lipsa acestui acid blochează sinteza hormonilor adrenali. RJ este și o sursă de steroizi, care amplifică funcția adrenală, însă este necesară stabilirea dozei adecvate.

Boala lui Crohn

Această boală distruge intestinul subțire și colonul, ceea ce poate necesita intervenție chirurgicală. Boala se dispersează prin intermediul intestinelor producând distrugeri și dezabilitare, iar uneori chiar decese.

Este o boală legată de regimul alimentar, care nu era cunoscută în societățile primitive, în care nu se consumau alimente procesate. Trebuie evitat consumul de zahăr rafinat, produse procesate din făinuri, uleiuri vegetale rafinate și uleiuri hidrogenate.

Indivizii cu boala lui Crohn suferă slăbirea glandelor adrenale, arătând importanța consumului de RJ de către cei bolnavi.

Herpes labial

Este determinat de infectarea cu virus a nervilor. Virusul poate trăi în adâncime în interiorul nervilor, unde se ascunde de sistemul imun. Produce leziuni la nivelul gurii, iar stresul, medicamentele, în special cortizonul, chemo/radioterapia sau ciocolata provoacă atacuri.

RJ blochează efectele toxice ale stresului și furnizează substanțe antivirale sau anti-inflamatoare, constituind un remediu ce minimizează sau vindecă aceste leziuni.

Depresia

RJ este deosebit de util în această stare, dar trebuie acordată atenție și stilului de viață, inclusiv factorilor alimentari. Cauzele medicale includ un rol al nutriției/alimentației, întrucât indivizii sunt dependenți de dulciuri, ciocolată, produse de patiserie, amidon. Stresul este o cauză importantă întrucât consumă rezervele de vitamine, minerale și hormoni ale organismului. Ca și zahărul, alcoolul distruge o serie de substanțe necesare creierului și este un toxic direct pentru creier.

În depresia cronică RJ este un suplement sigur și eficient, care amplifică tăria mintală și reduce deficitele, furnizând neurotransmițători – acetilcolină – și material genetic – ADN și ARN, care contribuie la regenerarea funcției nervilor.

Diabet

Diabetul este legat și de ce anume mâncăm sau nu mâncăm. Simptomele sale sunt controlate cu medicamente și injecții cu insulină, însă boala progresează producând dizabilitări, desfigurări, și deces prematur.

Este o boală indusă de cauze alimentare, deci trebuie evitat consumul de zahăr rafinat, făină albă și orez alb.

RJ este util în diabet datorită efectului său asupra glandelor adrenale, Consumarea sa cu regularitate micșorează dependența de zahăr, mărește rezistența la stres și imunitatea.

Eczeme

Eczemele sunt cauzate de numeroși factori, iar alimentația inadecvată mărește riscurile. Sunt rare în societățile care subzistă folosind alimente naturale, neprocesate. Factorul declanșator principal sunt dereglările sistemului imun, care determină infectarea organismului, infecție care ajunge apoi la piele. Trebuie evitate: zahărul rafinat, grăsimile adulterate, ciocolata și cerealele procesate. Alergiile alimentare pot agrava eczemele. La University of Tennesee s-a stabilit că leziunile eczematoase sunt infectate de obicei cu fungi și bacterii, stafilo- și streptococi. Fungii provin chiar din organism și atacă și se hrănesc cu pielea.

RJ este și antimicrobian și stimulează sănătatea pielii. Datorită conținutului său în hidroxiacizi grași acidifică pielea, creind un sistem care nu poate fi invadat de către microbi, și conține nutrienți ai pielii – riboflavină, acid pantotenic, niacină, piridoxină și vitaminele A, C și E, precum și hormoni care contribuie la vindecarea distrugerilor pielii, acționând ca un cortizon natural.

Endometrioză

În această stare debilitantă, fluidul menstrual regurgitează antigravitațional din uter în tuburile falopiene, peste ovare și în abdomen, determinând inflamații grave și dureri. Starea poate fi complicată și agravată de infecții, în special cu drojdii. Parțial, endometrioza este determinată de deficiențe nutriționale care slăbesc funcția organelor feminine. Această funcție trebuie fortificată nutrițional și hormonal, iar RJ este un tonic pentru celulele uterului, ovarelor și tuburilor falopiene, mărind rezistența lor împotriva endometriozei.

Subdezvoltare

Apare la copii, iar RJ este un bun stimulator al dezvoltării datorită conținutului său bogat în hormoni care sprijină creșterea organelor, oaselor și mușchilor.

Fibromialgie

Este cauzată de o scădere a funcției imune cauzată de către o infecție cu mucegaiuri și micoplasmă. Pot fi implicate și alergiile alimentare, o cauză importantă fiind intoleranța alergică la cereale. Indivizii cu fibromialgie suferă și de slăbiri ale adrenalelor. RJ reface sistemele imun și adrenal, eliminând simptomele bolii.

Infecții fungice

Fungii pot infecta orice organ sau țesut al organismului, cu predispoziție către membranele mucoase precum cele ale gurii, sinusurilor, arborelui bronhiilor, vaginului și uretrei. Dacă glandele endocrine sunt slăbite, invazia fungilor este ușurată. RJ regenerează glandele endocrine, ceea ce permite organismului să eradicheze infecția fungică.

Laptisor de matca crud - Melidava

Laptisor de matca crud

Pierderea părului și încărunțirea

RJ este un remediu eficient împotriva căderii părului și a încărunțirii. Este deosebit de eficient în cazul pierderii părului cauzate de expunerea la substanțe toxice sau în dezechilibrele hormonale, fiind o sursă de acid pantotenic.

Hepatite

Definită ca inflamație a ficatului, hepatita este produsă de obicei de infecții și toxicități chimice. Principalul agent infectiv sunt virușii și paraziții (amoebe, gălbează). O cauză este și abuzul de alcool.

RJ constituie o terapie de susținere în aceste cazuri, fiind lipsit de toxicitate – spre deosebire de medicamente – și ajută la regenerarea ficatului și la normalizarea concentrațiilor exagerate de enzime hepatice.

Deficiențe imune

Deficiențele imune sunt adeseori asociate cu deficiențe de proteine – imunoglobuline și albumină – care se găsesc în RJ, împreună cu aminoacizii necesari pentru biosinteza imunoglobulinelor și a celulelor albe sanguine. Consumul regulat de RJ produce îmbunătățiri rapide ale numărului de celule albe sannguine.

Impotență

Impotența este starea cea mai responsivă la tratamentul cu RJ. Consumul exagerat de alcool și/sau băuturi cu cofeină slăbește glandele sexuale; este implicată și proasta circulație produsă prin întărirea arterelor și boala coronariană arterială. Vitaminele și microelementele necesare pentru menținerea potenței includ acidul pantotenic, acidul folic, colina, inozitolul, vitaminele C, E și A, Mg, Se și Zn, care se găsesc în RJ.

Infertilitate

Infertilitatea este de obicei determinată de deficiențe hormonale. RJ furnizează cantități importante de hormoni naturali complet siguri pentru consum uman, și mai siguri decât medicamentele pentru fertilitate, care produc efecte secundare și afecțiuni ale ficatului, pielii, rinichilor și deficiențe hormonale.

Insomnie

Insomniile, neplăcute pentru cei bolnavi care au nevoie de refacere, răspund rapid la RJ. Lipsa de somn agravează/perpetuează boala. Somnul este necesar pentru procesele de rejuvenare/vindecare normale. Medicamentele puternice pot interfera cu chimia creierului și – indirect – cu vindecarea. Pentru a induce un somn natural. sistemul nervos trebuie adus în starea de echilibru iar organismul să se relaxeze, ceea ce realizează RJ.

Sindromul intestinului inflamabil

RJ este deosebit de folositor în cazurile de colon spastic/iritabil. Este un adjuvant ușor al digestiei care relaxează nervii colonului, îi restabilește tonusul natural și relaxează mușchii spastici, ajutând vindecarea și regenerarea acestora. Consumul regulat de RJ echilibrează sistemul nervos, accelerând vindecarea.

Sindrom menopauzal

Este o modificare în viață, dar cu tratamentul potrivit simptomele sale pot fi evitate. Scade nivelul hormonal, astfel încât prin refacerea acestora dispar simptomele sindromului. RJ este un tonic eficient în această situație întrucât mărește activitatea glandelor care produc hormoni feminini, iar steroizii pe care îi conține corectează dezechilibrele glandulare.

Crampe menstruale

RJ micșorează orice neplăcere menstruală, întrucât asistă orice simptom legat de menstruație, încărcând rezervele de hormoni ale organismului și micșorând solicitarea stresării organelor feminine, care nu mai sunt suprasolicitate în a produce hormoni, precum și solicitarea glandelor adrenale care sunt cauza crampelor/durerilor menstruale. Glandele adrenale produc cortizon, care combate stresul și inflamația. Dacă sunt slăbite ca rezultat al nutriției deficitare. nu mai produc suficient cortizon ceea ce determină slăbirea diferitelor sisteme de organe, inclusiv răspunsul menstrual.

RJ fortifică glandele adrenale și acționează direct asupra organelor feminine, producând funcționarea normală a ovarelor și uterului. Disconfortul menstrual poate fi produs șși de infecțiile fungice, în special cu Candida albicans.

Laptisor de matca nutrient-functional-web

Laptisor de matca nutrient-functional-web

Cefalee / migrene

Migrenele sunt extrem de debilitante și sunt produse în mare măsură de alergii alimentare, infecții sau substanțe toxice, iar uneori de dezchilibre ale zahărului din sânge.

Adeseori suferinzii de migrene prezintă și glande adrenale slabe. Aceste glande produc steroizi care combat durerea și sunt necesari pentru reglarea concentrației sanguine de zahăr, iar deficiențele lor pot cauza migrene. Scăderea concentrației de zahăr din sânge înseamnă că creierul nu mai primește glucoza necesară și poate precipita apariția migrenelor.

RJ normalizează funcția adrenalelor fiind util în tratamentul migrenelor. El hrănește aceste glande și le furnizează steroizii necesari precum și neurotransmițători care regenerează celulele cerebrale slăbite prin durere prelungită sau utilizarea de medicamente care afectează creierul.

Neurodermatite

Neurodermatitele răspund bine la RJ, fiind determinate de disfuncționalități ale sistemului nervos. RJ hrănește sistemul nervos inducând o stare de echilibru; hrănește și pielea, ceea ce permite refacerea celulelor distruse.

Chisturi ovariene

Chisturile ovariene cauzează dureri abdominale bruște și grave, fiind frecvente la adolescenți și la tineri, la femeile obeze sau care suferă de hipotiroidism.

Pot fi cauzate de un regim alimentar deficient, iar adeseori în tratament se folosesc vitamine (A, C, complexul B), iar RJ reface aceste echilibre.

Atacuri de panică

Atacurile de panică răspund la RJ, care conține vitamine antistres, acetilcolină ca neurotransmițător și acid pantotenic. Aceste atacuri constituie un simptom al insuficienței adrenale.

Boala lui Parkinson

În boala lui Parkinson se produce o degenerare a întregului sistem nervos, în special la nivel cerebral, prin degenerarea substantia nigra. Poate fi de natură virală, sau produsă de pesticide și ierbicide, substanțe liposolubile cre pătrund rapid în grăsimile din creier, unde distrug celulele nervoase. În creierele bolnavilor au fost identificați fungi și virusuri, herpevirusurile fiind cele mai frecvente.

Pesticidele/ierbicidele consumă rezerve cerebrale de nutrienți, în special de vitaminele B1, B3, B6 și B12, care se găsesc în RJ. Boala poate fi cauzată și de disfuncții hormonale, hormoni care se găsesc în RJ, care constituie un suplement folositor în tratamentul bolii.

PMS – tensiune premenstruală

PMS afectează numeroase femei, are cauze legate de alimentație și este rară în regiunile slab dezvoltate, unde nu se consumă alimente procesate. Cauza principală a PMS este consumul de zahăr rafinat și de băuturi bogate în cofeină.

PMS poate fi ușurată mult prin eliminarea alimentelor procesate și consumul celor bogate în nutrienți, carne organică, legume și fructe proaspete, semințe și cereale integrale.

RJ susține nutrițional glandele feminine, furnizând nutrienții și hormonii în stare optimă de sănătate.

Psoriazis

Această boală afectează întreaga lume civilizată și în special indivizii cu ascendență europeană, datorită alimentației constând în alimente procesate și adulterate, exces de amidonuri și zahăr rafinat. Stresul și anxietatea, antibioticele și cortizonul sunt factorii nocivi implicați în proasta funcționare a sistemului imun și la declanșarea bolii. La slăbirea sistemului imun. factorii nocivi – fungi și bacterii producătoare de toxine – invadează organismul, colonizând intestinele și alte organe, pătrund în sânge și în piele, în căutare de nutrienți. La Univ. of Tennesee s-a determinat pentru prima dată că rănile produse de psoriazis sunt contaminate cu fungi și bacterii, și au început să prescrie agenți antifungici și antibacterieni cu aplicare topică. După omorârea contaminanților, rănile au dispărut, însă revenirile sunt frecvente.

Terapiile topice nu se adresează însă unui factor important; germenii provind din interiorul și nu din exteriorul organismului. Trebuie deci îmbunătățită starea de sănătate internă și distruge depozitele interne de contaminanți, acțiuni la care RJ contribuie eficient.

Laptisor de matca crud Melidava

Laptisor de matca crud

Distrugeri prin iradiere

Sursele de radiații nocive includ computerele, telefoanele mobile, aparatura cu microunde, radiația solară, unele teste medicale, razele X, televizoarele, plantele iradiate din hrană, ș.a.

Radiațiile distrug celulele prin oxidări necontrolate ce produc inflamație și moarte. Efectele lor pot fi combătute folosind antioxidanții din hrană și din RJ: vitaminele A, E și C, acidul pantotenic, hidroxiacizii din RJ, extracte din struguri, turmeric, rosmarin, salvie, trifoi și oregano. RJ conține steroizi anti-inflamatori și acizi nucleici care refac țesuturile distruse.

Ulcere gastrice

RJ este bine tolerat de către cei cu digestie sensibilă sau cu distrugeri de țesut în tractul digestiv și poate fi digerat și de către cei cu țesturi/sistem slăbite. Aduce microdoze de acid pantotenic natural care contribuie la vindecarea țesuturilor.

Dependența de zahăr

Consumul excesiv de zahăr determină hipoglicemie, diabet, infecții fungice, sindromul oboselii cronice, slăbirea adrenalelor, artrită, afecțiuni renale și/sau mintale, afecțiuni cardiace. Cancerul intestinelor și boala lui Alzheimer sunt de asemenea legate de consumul excesiv de zahăr.

RJ micșorează această dependență și induce regenerări ale glandelor adrenale.

Distrugeri ale pielii de către radiația solară

Radiațiile solare sunt oxidanți puternici, cauzând distrugeri ale pielii. RJ ajută la regenerarea tegumentului prin hrănirea celulelor sale. Conține ADN și ARN care induc regenerarea celulelor, și steroizi care micșorează natural inflamația. În acest scop este necesară administrarea sa atât internă cât și externă.

Tuberculoză

Tuberculoza afectează în lume unul din trei indivizi, iar oricine este vulnerabil. Poate ataca relativ brusc copiii, bătrânii, pacienții supuși chemoterapiei sau cei cu un sistem imunitar aslăbit. Adeseori pacienții sunt malnutriți. RJ hrănește toate celulele organismului, îi mărește rezistența și capacitatea de a lupta împotriva infecțiilor debilitante și conține compuși antibacterieni care asistă celulele imune în eradicarea germenilor.

Infecții virale

Infecțiile virale slăbesc întregul organism, capacitatea lor de a-l invada fiind sporită de această debilitare. Un sistem imun puternic este relativ imun la virusuri. Valoarea sa cea mai importantă este însă capacitatea profilactică. Consumul regulat de RJ micșorează incidența infecțiilor virale, iar componentele sale cu acțiune antivirală contribuie la aceste efecte.

Vindecarea rănilor

Naturopatul Dr. Paavo Ariola a arătat modul în care RJ contribuie la vindecarea rănilor, micșorând cu 50% durata necesară pentru vindecare. Efectul este determinat în mare măsură de conținutul său în acid pantotenic prin capacitatea sa de fortifiere, la care contribuie și conținutul de steroizi care micșorează inflamația și edemul. Hidroxiacizii antibacterieni din RJ ajută la distrugerea microorganismelor nocive.

Wow. Surprise astonished girl

#Melidava #MelidavaRomania #maimultdecatsanatate #polen #polencrud #naturavie #alimentfunctional

O descoperire remarcabila pentru apicultura, nutritie si apiterapie, a constituit-o polenul crud.
Pana in urma cu cativa ani, in apiterapie se utiliza doar polenul uscat, cum era in mod obisnuit furnizat de apicultura.
In Martie 1992, Patrice Percie du Sert, inginer agricol si apicultor pasionat din Franta, era intr-o stare alterata de sanatate datorita muncii extenuante. Medicul i-a spus ca nu mai poate continua la fel ca pana atunci.
Cum albinele incepusera recoltarea polenului, atras de culorile placute si proaspete ale granulelor, s-a lasat purtat de dorinta de a-l gusta pentru prima oara direct din colector.
Cititi mai multe aici:

https://melidava.com/informatii-pentru-sanatate/pastura-cruda-polen-crud/polen-crud-aliment-functional-si-probiotic/
...

Lasati un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *