Melidava

A de la aspirina…

Spread the love

                     Ceaiul de coajă de salcie, adevărata „aspirină” naturală

Aspirina de azi cu toate denumirile ei comerciale işi are originea în ceaiul de coajă de salcie, un remediu banal. Cunoscut din cele mai vechi timpuri pentru efectele sale anti-inflamatoare, febrifuge, antireumatice şi analgezice, ceaiul de coajă de salcie (Salix alba), a fost remediul de bază pentru toate frigurile, durerile reumatice, racelile şi gripele vremurilor.   Acidul salicilic care este considerat a fi responsabil de toate aceste efecte a fost extras în 1838 din coaja de salcie (Salicis cortex), şi sintetizat chimic în 1860. Noi considerăm că efectele ceaiului obţinut din coaja de salcie sunt datorate  heterozidelor salicilice, într-un complex fitochimic. Alfel nu s-ar putea explica şi efectele sedative, reducerea excitaţiei nervoase, tratarea insomniilor nevrotice. În sine acidul salicilic este cunoscut tuturor gospodinelor, ca şi conservant şi antiseptic. Fără însă a fi folosit în alt scop. Aspirinele zilelor noastre, inclusiv cele considerate extracte bio, eco sau organice, nu acoperă nici pe departe gama problemelor de sănătate pe care le poate rezolva acest preparat. Eficienţa constă în întregul complex fito-chimic.

Willow bark on white background. Natural aspirin.

Ceaiul de coajă de salcie se prepară ca şi decoct din o linguriţă de ceai ca si unitate dozatoare, incarcata cu varf cu plantă macinata, la 300…350 de mililitri de apa, prin fierbere la foc mic, cu capacul întredeschis, timp de 15…20 de minute. În timpul fierberii ceaiul spumează. Deci atenţie, necesita supraveghere. Puteti prepara un litru de ceai intr-un vas de doi litri si riscul de a „da pe-afara” se reduce. Va rezulta un ceai roşu la culoare şi cu un gust neutru. Dacă doriţi puteţi să-l dregeţi cu lămâie. Nu vă sfătuiesc să-l îndulciţi.

Se recomandă să beţi acest ceai fierbinte, una până la trei căni pe zi, în funcţie de gravitatea problemei, de la o banală răceală, la insomnii. Ar trebui să provoace o sudoraţie intensă. Este un efect normal. Pregătiţi-va din timp haine de schimb pe timp de noapte. În cazul în care trebuie să iesiţi din casă, pentru a merge la serviciu, sau în alt scop, este mai bine să nu folosiţi acest remediu. Încercaţi sa beţi două căni seara, ca să compensaţi „doza” lipsă, sau pierdută. Daca preparatul nu produce sudoraţie, poate fi un semn că nu este un produs de calitate. Încercaţi să cumpăraţi  şi de la un alt producător…

www.melidava.ro

#Melidava #MelidavaRomania #maimultdecatsanatate #polen #polencrud #naturavie #alimentfunctional

O descoperire remarcabila pentru apicultura, nutritie si apiterapie, a constituit-o polenul crud.
Pana in urma cu cativa ani, in apiterapie se utiliza doar polenul uscat, cum era in mod obisnuit furnizat de apicultura.
In Martie 1992, Patrice Percie du Sert, inginer agricol si apicultor pasionat din Franta, era intr-o stare alterata de sanatate datorita muncii extenuante. Medicul i-a spus ca nu mai poate continua la fel ca pana atunci.
Cum albinele incepusera recoltarea polenului, atras de culorile placute si proaspete ale granulelor, s-a lasat purtat de dorinta de a-l gusta pentru prima oara direct din colector.
Cititi mai multe aici:

https://melidava.com/informatii-pentru-sanatate/pastura-cruda-polen-crud/polen-crud-aliment-functional-si-probiotic/
...

Lasati un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *