Melidava

ZEOLIT, DESPRE BENEFICIILE ZEOLITILOR IN ONCOLOGIE, HEMATO-ONCOLOGIE, DIALIZA, CU PROF DR STEFAN BRAGAREA

Spread the love

In August 2005 am fost invitat impreuna cu sotia mea, cu Domnul Dr. Copotoiu, Rectorul Universitatii Medicale din Targul Mures, la vremea respectiva si cu directorul spitalului judetean de atunci, sa vizitam o unitate spitaliceasca din preajma Belgradului, care obtinea rezultate deosebite in oncologie si hematologie. A urmat o colaborare care s-a intins pe mai multi ani, din Ianuarie 2006 si pana la finalul lui 2009. Am reusit sa observam ca desi in privinta api-fito terapiei si a naturopatiei in general stiam mai multe decat colegii nostri sarbi, totusi rezultatele obtinute de ei erau cu mult mai bune decat ale noastre. In oarecare timp ne-am dat seama si de ce, anume pentru ca ei foloseau zeolit pentru detoxifiere si cu ratiune chemo-radio-protectoare. Am adus aceasta idee in Romania si am incercat sa o promovam din anul 2009. Articolul publicat in Formula As din toamna anului respectiv este rezultatul muncii si experientei noastre. Azi intreaga industie a naturismului pune in practica aceasta idee, preluata din spatiul fost Iugoslav, fie ca stiu sau nu ceva despre zeoliti din punct de vedere al eficientei clinice. Mai mult, speculand naivitatea oamenilor au aparut fel si fel de tipuri de produse cu zeolit, si denumiri aiuristice. Spre exemplu in Serbia azi, pentru a oferi ceva nou, se vand zeoliti cu diverse arome. Probabil o sa vina si la noi moda. Iar la noi Ilie Tudor promoveaza agresiv zeolitul silicic si zeolitul activat in piramida… In dialog cu Domnul Prof. Stefan Bragarea vom incerca sa aflam mai multe despre zeoliti.

-Ce sunt domnule profesor universitar zeolitii:

Beneficiile zeolitilor

Beneficiile zeolitilor

-Zeolitii sunt aluminosilicati ai metalelor alcaline si/sau alcalino-pamantoase, inruditi cu argilele, caracterizati prin capacitati de schimb ionic. Pot fi naturali – in zone cu trecut geologic vulcanic – care se gasesc in stare hidratata, sau artificiali (site moleculare). Au o structura tridimensionala specifica, microporoasa, continand ”cutii moleculare” de diferite dimensiuni, in care pot adaposti reversibil – deci nestoichiometric –  ioni si/sau molecule mici, debriuri biologice (materiale biologice reziduale), etc. Custile mentionate sunt incarcate electric negativ, incarcare compensata de cationii adapostiti, si ocupa intre 20-50% din volumul total al materialului.

-Sa coboram in miezul problemei si sa vedem ce sunt zeolitii naturali ?

-Zeolitii naturali s-au format in zone cu trecut geologic vulcanic, sub influenta panzelor subterane de apa. Sunt extrem de diversi – au fost catalogate peste 50 de variante – cu proprietati deosebite: structura cristalina, compozitie chimica, densitatea particulelor, selectivitatea si capacitatea de schimb ionic, dimensiunea porilor moleculari (de obicei între 0,4-0,7nm), sarcina specifica, etc.

-Difera ca structura zeolitii sintetici de cei naturali ?

-Zeolitii sintetici au cavitati de dimensiuni mai mari, rapoarte Si/Al diferite, instabilitate in medii acide si caracteristici constante. Ca site moleculare au fost studiati pentru diferite conversii chimice din petrochimie (in Romania de catre S. C. ZECASIN – Zeoliti, Catalizatori, Sinteze). In Europa Balcanica activitati de testare medicala preclinica au fost efectuate la Ruder Boskovic Institute – Croatia.

Zeolit

-Ce fel de utilizari au zeolitii ?

-Au numeroase utilizari, insa interesante sunt cele medicale, al caror inceput apartine medicinei veterinare – retinerea micotoxinelor din furajele mucegaite, aflatoxicoze si alte infectii gastro-intestinale, reducerea producerii de amoniac si produse odorifere din urina si dejectii. In medicina se folosesc zeoliti naturali (clinoptinolitici) dezagregati mecanic prin micronizare (moara coloidala si micronizator – pentru marirea suprafetei active si eliminarea efectelor de abraziune) pana la dimensiuni de cateva zeci de microni, de obicei rehidratati si suspendati in apa deionizata.

-Care este principala utilizare medicala a zeolitilor ?

-Principala utilizare medicala a zeolitilor este in detoxifiere prin eliminarea metalelor toxice. Afinitatea lor este: mercur ˃ plumb ˃ staniu ˃ cadmiu ˃ arsen ˃ aluminiu ˃ stibiu ˃ fier ˃ nichel, deci sensibil mai mare pentru metalele toxice, pe care le retin selectiv, fara a diminua concentratiile fiziologice de sodiu si potasiu.

-Aici in ceea ce priveste echilibrul sodiu si potasiu putem sa va spunem cate ceva si noi din experienta. Am recomandat unor pacienti cu probleme nefrologice severe, dializati, avand in spate experienta din Serbia, sa utilizeze zeolit si au obtinut rezultate foarte bune. Starea lor de santate s-a imbunatit vizibil, lucru demonstrat clinic si prin analize,  in conditiile in care echilibrul sodiu/ potasiu, extem de sensibil in cazul lor, a ramas in limite normale. Uneori acest echilibru chiar s-a imbunatati tinzand spre ideal. Dovada a capacitatii exceptionale de regenerare si optimizare a functiior organismului pe aproape toata durata vietii.  -Va cred. Naturopatia bine stapanita si promovata de oameni competenti poate sa fie o solutie viabila pentru sanatatea oamenilor. Revenind, in urma detoxifierii produsele reziduale se regasesc in urina si au fost determinate cresteri ale concentratiilor acestor metale de 5-7 ori dupa o saptamana de administrare (ajungand la cresteri ale concentratiilor urinare de 12-15 ori in cazul minerilor). Efectele primare ale acestei detoxifieri sunt: senzatia de energie si vitalitate crescute, functionalitate mentala superioara, optimizarea sistemului imun.

Zeolit - Pulbere - dentara - Melidava

Zeolit pulbere

-In ceea ce priveste optimizarea sistemului imun pot sa va spun din nou, din experienta sotiei mele, ca toti pacientii pe care i-a avut cu boli considerate auto-imune, au reactionat foarte bine la zeolit. Mai ales ca medicatia acestor pacienti aduce mai multe efecte secundare nedorite decat reuseste sa gestioneze boala.

-Zeolitii contribuie si la reglarea pH-ului organismului (pH 7,35-7,45) prin sarcinile lor electrice negative. Tamponarea excesului de protoni contribuie la eliminarea refluxului gastric, inflamatiilor de tip artritic, a unor infectii fungice și candidoze, etc.

Zeolit

Zeolit

-Este mai mult decat corect ceea ce spuneti, avem o foarte buna experienta in acest tip de probleme. In cazul refluxului gastric am utilizat zeolit si macerat de obligeana. Cu foarte bune rezultate. In cazul inflamtiilor de tip artritic zeolit si ceaiuri detoxifiante de urzica, sanzaiene si trei frati patati si ceai de coaja de salcie, ca anti-inflamator. Iar in cazul candidozelor, indiferent de localizare, zeolit sau produse cu zeolit, cum este Seven-ul, si propolis sub diverse forme de aplicare si utilizare. O atentie speciala am vrut sa dau infectiilor fungice ale picioarelor si unghiilor, unde tratamentul este de durata, minimum sase luni fara intrerupere, cu propolis aplicat local de mai multe ori pe zi, si intern, in doze mari,  concomitent cu zeolit pentru detoxifiere. Tratamentul alopat al acestor infectii fungice este de regula un esec, si transforma pacientul intr-un cumparator pe termen lung al unor unguente cu corticoizi, care alina efectele dar nu rezolva cauzele. Tratamentul naturist utilizat de noi poate obtine eliminarea acestei infectii, in timp.

-Zeolitii fiind captatori de radicali liberi (antioxidanți) sunt implicati in profilaxia cancerelor, artritei si reumatismului. Prin introducerea de programe adjuvante de detoxifiere în tratamentul cancerelor se realizează eliminarea toxinelor primare carcinogenice, si secundare – rezultate prin radio si chemoterapie.

-Aici e o lunga si lata poveste domnule profesor. Primul nostru pacient oncologic care a luat contactul cu zeolitul a fost o doamna din Timisoara, cu un cancer la san, metastazat la plaman si ficat, in stadiu terminal, in Ianuarie 2006. A supravietuit cinci ani, timp in care a mai suportat si un ciclu de chimo-terapie. Intr-o situatie similara pacientii se sting in cateva saptamani. Asta ne-a incurajat sa continuam sa utilizam si sa studiem evolutia acestor pacienti. Ceea ce poate fi spus pe scurt intr-un material ca acesta este ca nu trebuie asteptat cu completarea tratamentului alopat  chemo-radio-cortico-terapie pana la final, pentru ca de regula nu mai ai cui sa dai tratament naturist… Protocoalele chimio-terapiei au devenit tot mai severe. De la ideea de a administra un citostatic bland, realizat din plante, la reproductia chimica a acestor substante. Apoi la formule care si-au propus o fireasca selectivitate, dar au ajuns extrem de agresive. Etapa urmatoarea a fost polichimio-terapia. Acum s-a ajuns la protocoale care folosesc polichimio-terapie perfuzabila, si orala. Frecventa chimio-terapiei a scazut de la trei saptamani la doua, sau chiar una. S-a ajuns si la administrarea citostaticului in inima prin aboradarea marilor vase de sange din proximitate, pentru a evita sclerozarea vaselor de sange!… Iar chimio-terapia orala cu citostatice este zilnica. In astfel de conditii  poate deveni problematica supravietuirea pe termen lung a unui om puternic si sanatos, nu a unui bolnav… Motiv pentru care recomandam oamenilor sa foloseasca mijloace de detoxifiere in timpul acestor tratamente, si nu dupa. Dintre acestea zeolitul este unul foarte bun si suficient de ieftin sa fie la indemana oricarui om.  In opinia noastra in general zeolitul nu elimina substantele cu efect citostatic. Elimina compusii rezultati in urma distructiei celulelor, si a altor produsi de reactie. Deci un tratament oncologic in paralel cu unul cu zeolit, sau produse bine gandite cu zeolit, ofera mai multe sanse de tratament decat unul stric naturist, sau alopat.

La fel si in cazul radio-terapiei. Zeolitul sau propolisul, nu produc o “manta” de protectie. Actiunea de radio-protectie se manifesta pe seama capacitatii detoxifiante, si imunoreglatoare. Pot intelege naivitatea unor oameni simpli, dar nu pot intelge cum si de ce oncologii nu pricep, sau nu vor sa priceapa acest lucru. -Probabil ca efectele bune si utile in oncologie pe care le-a observat sotia Dvs. sunt rezultatul faptului ca zeoliții contribuie la captarea prin efecte de suprafata (adsorbtie) a diverselor toxine. Spre exemplu a micotoxinelor si a altor toxine de provenienta alimentara si elicita secretia de citokine – fiind deci un adjuvant si in tratamentul toxiinfectiilor alimentare, inclusiv al diareei rebele. De asemenea capteaza componente pre- si post-virale, usurand sarcina sistemului imun. Toate aceste probleme de patologie se regasesc singular, dar si colateral bolilor oncologice si hematologice, uneori induse de insusi tratamentul medicamentos.

Literatura medicala citeaza contributiile proprietatilor antioxidante ale zeolitilor la sanatatea sistemului circulator, a pielii, glandelor endocrine (prin captare de perturbatori hormonali), intoxicatiei etilice, neuro-psihozelor si periodontitei.

-Cititorii nostri ne intreaba daca sunt cunoscute tipuri toxice de zeoliti dintre cei naturali ?

-Da, literatura precizeaza ca tipurile fibroase ca erionit, mordenit, sunt de evitat. Pot apare efecte mutagenice si carcinogenice, asemanătoare cu cele ale fibrelor de azbest.

-Suntem adesea intrebati de ce recomandam zeolit, daca zeolitul contine aluminiu, si se pare ca exista o legatura intre excesul de aluminiu si o serie de boli cu exprimare neurologica, cum ar fi maladia Alzheimer ?

-Al din zeoliti este legat fizic și chimic si nu poate parasi matricea insolubila. Riscurile de degenerare nervoasa, precum in cazul bolii Alzheimer, sunt, sau pot fi, determinate de ioni de Al din combinatii hidrosolubile – de obicei din cloruri.

-Ce este zeolitul silicic domnule profesor ?

-Toti zeolitii sunt aluminosilicati, nu exista zeolit non-silicic. Evident este un efort de markenting care arunca in ridicol naturismul si pe cei care promoveaza astfel de inventii.

-Ce parere aveti despre amestecurile de zeolit cu alte vitamine, aminoacizi, peptide, altele ?

-Peptidele, aminoacizii, proteinele, hormonii si unele vitamine ionizeaza si ele, iar ionii (cationii) sunt retinuti de catre zeoliti, insolubilizati si neasimilabili.

Ca atare marea majoritate a amestecurilor de acest gen fac ca suma rezultata sa fie inferioara fiecarui produs asimilat in parte. Sa stiti ca daca in zona sociala modestia este o mare virtute, uneori in stiinta gandirea si actiunea simpla (dar nu simplista), sunt extrem de eficiente.

-Ce cunoasteti din literatura de specialitate despre activarea zeolitului in piramida ?

-Efectul de piramida intra in domeniul energiilor subtile. La Biotehnos m-am ocupat si eu de cateva aspecte ale domeniului, in incercarea de a gasi posibilitati de valorificare. Energiile subtile sunt dificil de utilizat industrial intrucat sunt mici. Iar la stadiul actual al cunostintelor noastre sunt de regula nereproductibile.

Dupa cum va spuneam pentru ca energiile implicate in efectul de piramida sunt foarte mici; implicit au nevoie sa se exercite mult timp pentru a produce efecte sesizabile si – eventual – cuantificabile. Toate ”miracolele” din structurile piramidale s-au produs in timp. Mă indoiesc că vreun fabricant poate sa tină zeolitii o lunga perioada de timp sub piramide in vederea unei eventuale activari – nu e economic.

Energiile implicate in ionizarea zeolitilor sunt de ordinul de marime al energiilor de ionizare – deci cu mult mai mari.

Din pacate naturismul este afectat de pseudo-stiinta. Aici de vina este si statul pentru ca nu aloca bani pentru cercetare celor merituosi si pentru produse cu valoare certa cum este laptisorul de matca, polenul, mierea, propolisul, zeolitul, etc. Este si vina celor care vor sa vanda si sa se imbogateasca din acest domeniu exploatand disperarea omului bolnav. Dar este si vina cuparatorului care nu se informeaza suficient, sau da crezare oricui. Cei care fac astfel de afirmatii, ca proprietatile medicale ale zeolitului pot fi potentate cumva, prin efectul de piramida, sa demonstreze acest lucru si apoi sa vorbasca.

blue piggy bank with coins pyramid

Septembrie 2014

P.S . zeolitul devenint apoi si un subiect de interes si pt UE, probabil in pregatirea plandemiei

https://melidava.com/informatii-pentru-sanatate/sanatate-imunitate-detoxifiere/zeolit-un-mineral-in-lupta-cu-cancerul-interzis-de-ue/

si:

https://melidava.com/informatii-pentru-sanatate/sanatate-imunitate-detoxifiere/intretinere-cosmetica/zeolit-novel-food-intre-laude-si-interdictie/

 

Bibliografie

  1. Andronescu, F. Grigore, Ch. Tardei, E. Stefan ”Natural zeolites with medical applications – preliminary preparation and characterization” 2006, Revista medico-chirurgicala a Societatii de Medici si Naturalisti din Iasi, 110(1):236-241
  2. Gruden și colab. ”Use of zeolite clinoptilolites in veterinary medicine” 2013 Veterinarska Stanica 44(4): 299-311
  3. Danilczuk si colab. ”Molecular Sieves in Medicine” 2008 Mini Reviews in Medicinal Chemistry 8(13): 1407-1417
  4. Giada Dogliotii și colab. ”Natural zeolites chabazite/phillipsite/analcine increase blood levels of antioxidant enzymes” 2012 J. Clin. Biochem. Nutr. 50(3): 195-198
  5. Boranic, L. Viesnak ”What a physician should know about zeolites” in Europe PubMed Central, PMID: 11291273
  6. A. Stylanou ”Natural Zeolites in Medicine” in ”Handbook of Natural Zeolites”, V. A. Inglezakis și A. A. Zorpas eds., 2012, 317-334
  7. Suzuki ”Carcinogenic and fibrogenic effects of zeolites” 1982, Environmental Research 27(2): 433-445

#Melidava #MelidavaRomania #maimultdecatsanatate #polen #polencrud #naturavie #alimentfunctional

O descoperire remarcabila pentru apicultura, nutritie si apiterapie, a constituit-o polenul crud.
Pana in urma cu cativa ani, in apiterapie se utiliza doar polenul uscat, cum era in mod obisnuit furnizat de apicultura.
In Martie 1992, Patrice Percie du Sert, inginer agricol si apicultor pasionat din Franta, era intr-o stare alterata de sanatate datorita muncii extenuante. Medicul i-a spus ca nu mai poate continua la fel ca pana atunci.
Cum albinele incepusera recoltarea polenului, atras de culorile placute si proaspete ale granulelor, s-a lasat purtat de dorinta de a-l gusta pentru prima oara direct din colector.
Cititi mai multe aici:

https://melidava.com/informatii-pentru-sanatate/pastura-cruda-polen-crud/polen-crud-aliment-functional-si-probiotic/
...

Lasati un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *