Melidava

VARIOLA

Spread the love

…omis cele de omis…

„Generalitati

Variola este o boala infectioasa acuta, severa, cauzata de virusul variolic…

Sunt cunoscute doua forme de variola: VARIOLA MAJOR si VARIOLA MINOR (alba), corespunzand la doua tipuri de virusuri. Recent (1970…) a fost descrisa in Africa o noua tulpina de virus variolic – VARIOLA TANGANIKA sau INTERMEDIUS.

Patogenie

Virusul patrunde prin caile respiratorii superioare – poarta de intrare fiind in mod invariabil nazofaringele.

TABLOU CLINIC

Pentru o mai buna intelegere boala este impartita, didactic, in cele patru stadii caracteristice febrelor eruptive:

-stadiul de incubatie

-stadiul initial, de invazie, prodromal sau preeruptiv

-stadiul de eruptie

-stadiul de convalescenta

Perioada de incubatie

-este complet asimptomatica

Putem intalni o incubatie mai scurta (sub 12 zile).

In general incubatia este de 12 zile, cu limite intre 6-21 de zile.

Perioada de incubatie este mai lunga sau mai scurta in raport cu doza infectanta si cu gradul de rezistenta al gazdei.

Rezistenta fata de infectie poate fi conferita de contactul cu virusul vaccinal, la cei vaccinati, sau la cel variolic, de la o imbolnavire anterioara.

Stadiul prodromal (initial)

Boala incepe de regula brusc, in plina sanatate, cu febra si frisoane, iar la copii si cu convulsii. Febra este nelipsita in variola. Febra este de obicei mare de 39-40 grade Celsius.

Dupa febra lombalgiile reprezinta al doilea simptom important in variola. Uneori atat de dureroase incat pacientii tipa de durere.

In imensa majoritate a cazurilor se intalneste o intensa cefalee frontala, occipitala sau generalizata.

Bolnavii pot prezenta varsaturi si mai rar diaree.

Frecvent intalnim stari halucinatorii, delir sau somnolenta.

Acest prim stadiu dureaza 48-72 de ore, uneori se poate prelungi la 90-120 ore.

 

Stadiul eruptiv

Cu foarte putine exceptii acest stadiu este nelipsit in evolutia variolei si este cel care atrage atentia asupra diagnosticului bolii.

Eruptia apare dupa 3 zile de la inceputul bolii.

Eruptia are o dispozitie centrifuga, predominand pe fata si pe extremitatile membrelor. Eruptia este mai densa pe spatele decat pe fata toracelui, pe torace se intalneste mai mult decat pe abdomen.

Evolutia exantemului

In evolutia lor elementele eruptive trec succesiv prin stadiul de macula, papula, vezicula, pustula si crusta.

Dupa 36-48 de ore de la aparitie maculele trec treptat in stadiul de papule. In perioada de 36-48 de ore de la aparita eruptiei putem intalni papule pe fata si macule pe memebrele inferioare. Dar dupa 2 zile de evolutie eruptia ajunge in stadiul de papula pe toata suprafata corpului.

Treptata papulele se trasnforma in vezicule.

Veziculele din variola se deosebesc de cele din varicela prin faptul ca continutul lor nu este clar de la inceput, astfel incat deosebirea intre vezicule si pustule nu este transanta in variola.

Caracteristica principala o constituie faptul ca sunt circulare, bine delimitate in piele, ceea ce le deosebeste de veziculele din varicela.

Dupa 2-3 zile de evolutie (a 6-a sau a 7-a zi de boala) veziculele incep sa-si tulbure continutul si se deprima in centru.

La 4-5 zile de la aparitie continutul este complet purulent si veziculele trec in stadiul de pustule. Acest moment este de obicei marcat de o noua ridicare a temperaturii.

Aspectul general al bolnavilor in acest stadiu este de-a dreptul respingator si dezumanizant. Bolnavii zac epuizati in pat, refuza mancarea si cu greu accepta putina apa.

Daca bolnavii reusesc sa depaseasca acest stadiu, urmeaza ultima perioada descuamatia, a 14-a sau a 15-a zi de boala, care inaugureaza trecerea spre convalescenta.

Complet epuizati, parca intorsi dintr-o alta lume, dupa o grea suferinta, bolnavii incep sa manifeste interes pentru ceea ce se petrece in jurul lor. Pustulele incep sa se usuce si sa cada. Acest proces de descuamatie dureaza in medie 2…3 saptamani.

In locul crustelor raman cicatrici adanci care schimba complet fizionomia bolnavilor, facandu-i de nerecunoscut si stigmatizand pe toata viata pe cei care au avut sansa sa supravietuiasca.

Variola si holera, autori Vasile Todor si Ioan Istrati, pulbicata in 1970 la Ed. Militara

DISCUTIE:

Potrivit Wikipedia: In 1977 variola a fost total eradicată; de atunci nu s-a mai semnalat nici un caz. Variola este singura afecțiune contagioasă ai cărei germeni au fost total eliminați din mediul natural

Persoanele care pot fi afectate: toti cei nascuti dupa anii `70 cand nu s-a facut vaccinare antivariolica. Se pot imbolnavi si cei vaccinati cu imunitate scazuta, tratamente agresive, mediu toxic de lucru, autotoxine in exces tutun, alcool, altele, stari de depresie.

Preventie:

Vaccinare. Faceti va rog o distinctie intre vaccinare ca metoda stiintifica validata, deosebit de utila in medicina atunci cand este corect aplicata, practica vaccinala si vaccin. Asa s-a ajuns la eradicarea bolii la nivel planetar, prin vaccinare.

Practica vaccinala e altceva si ea este, sau a devenit profund gresita in zilele noastre.

Vaccinul, finalmente, adica conformitatea si calitatea vaccinului.

Pana in `89 in scoala de medicina romaneasca se invata ca pentru a pune pe piata un medicament (vaccinul este un medicament) este nevoie de 20…30 de ani de studiu.

Romania a avut prin Institutul Cantacuzino o capacitate de productie de excelenta si un produs bun pentru variola, vaccinul antivariolic, vaccinul clasic, care a dat rezultate cu extrem de putine efecte secundare.

Tratamentul afectiunilor virale in medicina conventionala se face prin tratarea simptomelor. Antiviralele care au aparut relativ recent pe piata vor avea de dat un test…

Tratment adjuvant naturist: daca noi am afla de imineneta unei epidemii de variola, atunci cand apar primele cazuri clare, am utiliza frecvent, de cel putin 3 ori pe zi, sau ori de cate ori e nevoie (contact prelungit si apropiat cu orice persoana straina, sau care poate fi suspectata de a fi purtator sanatos momentan…), cate 2…5 picuri de Hidrolat de propolis forte in fiecare conduct nazal (nara).

Daca am face totusi boala am utiliza doze mari de tinctura de propolis de calitate, in amestec cu miere, sau un produs gata facut cum e Propolis mielat. Doze mari pot insemna pt o femeie de 50 Kg sau un barbat de 70 Kg de 3 pana chiar de 6 ori (inainte si dupa mese, pentru a nu afecta odihna) cate 3 pana la 5 ml pe zi. Deci intre 9-30 ml pe zi, functie de evolutie si gravitate.

Suplimentar pulbere de turmeric de 2…3 ori pe zi cate 2…3 ml, in acord cu principiile Ayurveda.

Ca antitermic de excelenta ceai de coaja de salcie, pregatit ca si decoct, 2…4 cani/ zi.

Local pentru a impieica aparitia eruptiilor pe piele la cel mai mic semn tamponare cu tinctura de propolis sau Propolis mielat, aplicat insistent pe piele.

Tratamentul naturist adjuvant de mai sus nu vine din experienta ci din intuitie…

Nota: Se fac aproape 50 de ani de la eradicarea variolei. Daca exista medici in Romania care sa fi avut vreun pacient cu variola, ei sunt pensionati si se numara pe degete…

Ca atare orice profesionist in domeniu medical ar putea fi total surprins de aparitia acestei suferinte. Sistemul medical din Romania ar putea avea parte de o noua provocare. La fel, o curiozitate ar putea fi sa vedem cati medici si cu ce medie de varsta ar ramane in sistem…

Echipa Melidava

Etichete

#Melidava #MelidavaRomania #maimultdecatsanatate #polen #polencrud #naturavie #alimentfunctional

O descoperire remarcabila pentru apicultura, nutritie si apiterapie, a constituit-o polenul crud.
Pana in urma cu cativa ani, in apiterapie se utiliza doar polenul uscat, cum era in mod obisnuit furnizat de apicultura.
In Martie 1992, Patrice Percie du Sert, inginer agricol si apicultor pasionat din Franta, era intr-o stare alterata de sanatate datorita muncii extenuante. Medicul i-a spus ca nu mai poate continua la fel ca pana atunci.
Cum albinele incepusera recoltarea polenului, atras de culorile placute si proaspete ale granulelor, s-a lasat purtat de dorinta de a-l gusta pentru prima oara direct din colector.
Cititi mai multe aici:

https://melidava.com/informatii-pentru-sanatate/pastura-cruda-polen-crud/polen-crud-aliment-functional-si-probiotic/
...

Lasati un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *