Tumoare bronho-pulmonara dreapta / cancer pulmonar – caz clinic
Tumoare bronho-pulmonara dreapta (femeie, 73 ani, mediu rural)
Investigatii spitalicesti facute pentru diagnostic:
– radiografie toracica
– bronhoscopie cu biopsie
– ecografie abdominala
– analize de sange
In spital, tumoarea s-a considerat a fi cancer bronho-pulmonar drept, avind in vedere si un diagnostic (neconfirmat histo-patologic) din urma cu 5 ani, cand urmase cateva cure cu citostatice. S-au indicat din nou citostatice, pe care pacienta le-a refuzat si a solicitat terapie naturista.
S-a prezentat la prima consultatie dupa circa 3 luni de la efectuarea radiografiei, timp in care starea pacientei a continuat sa se agraveze.
Simptome la prima consultatie:
– dureri toracice, uneori si abdominale
– tuse suparatoare cu expectoratie mucoasa discontinua
– dispnee
– astenie intensa, somnolenta
– auscultator pulmonar: murmur vezicular diminuat pe toata aria posterioara dreapta
– greutate 44 Kg (inaltime 158 cm)
Radiografia pulmonara arata urmatoarele:
Tumoare bronho-pulmonara dreapta, anterior terapiei naturiste
– in campul pulmonar stang se observa ramificatii identice cu cele din campul drept, suprapuse partial peste imaginea cardiaca largita
Concluzia este ca tumoarea era extinsa de la plamanul drept si in cel stang.
Analizind interpretarea histo-patologica a probei bioptice, am contatat ca erau doua examinari. A doua s-a facut la un laborator care nu cunostea antecedentele pacientei, adica neinfluentata de posibila ei incadrare oncologica din urma cu cinci ani, care a descris urmatoarele: fragment de mucoasa respiratorie cu metaplazie scuamoasa si ingrosare papilomatoasa.
Luind in considerare a doua examinare biopsca ca fiind mai obiectiva, intreaga anamneza si faptul ca incadrarea oncologica din urma cu 5 ani era incerta (pacienta nu-si amintea diagnosticul, nu se facuse examen histo-patologic si nu avea un bilet de externare), am considerat ca actual tumoarea era benigna, desi extinsa in ambii plamani.
Medicina conventionala nu ofera tratament pentru asemenea patologie.
Incepe terapie naturista ca tratament unic, cu:
– produse apicole: tinctura de propolis, laptisor de matca, polen, miere
– fitoterapie: ceaiuri si tincturi de Brusture, Salcie, Patlagina, Cimbrisor, Urzica, Codita soricelului, Trei frati patati, Paducel, Rostopasca, Echinacea, Tataneasa; ulei de Catina;
– argila
– am recomandat administrarea secventiala a produselor in combinatii diverse, in raport cu nevoile individuale ale pacientei
De mentionat ca tratamentul s-a desfasurat in anul 2004, cand inca nu cunosteam zeolitul, de aceea am folosit argila. Abia in 2006 am inceput sa utilizam zeolit in terapii, observind din experienta ca actioneaza mai bine in afectiunile tumorale, incat este preferabil.
La consultatia a doua, dupa 6 saptamani:
– dureri toracice si abdominale diminuate
– tusea si dispneea diminuate
– fara somnolenta, astenia diminuata
– murmur vezicular uniform bilateral (semn ca functia pulmonara e in restabilire)
– greutatea a crescut cu 4,5 Kg – are 48,5
Dupa inca 6 saptamani de tratament – se simte bine, s-a reintors la viata obisnuita din satul natal.
Dupa 3 luni de tratament naturist microradiografia toracica
FARA IMAGINI ACTIVE PULMONARE
Involutia tumorii dupa 3 luni de tratament naturist
Comparativ, cele doua imagini arata astfel:
Comparatie imagini radiologice anterior si la 3 luni de tratament naturist
Foto: stanga Aprilie 2004 – dreapta Octombrie 2004
A mai urmat inca doua luni tratament, apoi l-a intrerupt, fiindca se simtea foarte bine.
Dupa alte patru luni, a continuat sa nu prezinte simptome sau semne de suferinta pulmonara. Acestea nu s-au mai instalat niciodata.
Comentariu:
– pacientii cu asemenea tumori benigne nu-si gasesc terapie in medicina conventionala
– citostaticele se utilizeaza numai in tumorile maligne adica in cancer
– alte medicamente aplicabile sunt doar simptomatice (anti-inflamatoare, anti-algice, anti-tusive, eventual vitamine) si nu pot duce la disparitia tumorii
– interventia chirurgicala era exclusa in acest caz, datorita extinderii prea largi a tumorii cat si starii generale precare a pacientei
Terapia naturista stim deja ca lucreaza in beneficiul pacientilor cu cancer in timp ce in caz de tumoare benigna poate fi unica solutie curativa a problemei, asa cum a fost in cazul prezentat mai sus.
In cancer (tumori solide sau afectiuni hematologice – limfoame, leucemii,…) tratat conventional, terapia naturista este deosebit de utila ca adjuvant asigurind pacientilor ce urmeaza chimio-terapie si/sau radio-terapie o imunitate functionala, o stare generala buna cu pastrarea capacitatii de lucru la cei mai multi, analize de sange cu valori satisfacatoare, o regresie a tumorilor mai bine exprimata si mai rapida, toxicitate organica mai mica, in special asupra ficatului si rinichiului. In plus, unele remedii naturiste au proprii valente anti-tumorale, care conlucreaza cu terapia conventionala. Am intalnit aceste imbunatatiri la pacientii nostri oncologici din ultimii unsprezece ani, ei fiind in masura sa-si urmeze timp corespunzator chimio- si/sau radio-terapia, spre deosebire de cei care faceau doar tratamentul conventional si care urmau o curba descendenta a parametrilor fiziologici, hematologici, imunitari, a vitalitatii si starii lor generale.
Incurajam pe toti pacientii cu cancer sa poarte de grija nu numai tumorilor, dar mai ales corpului si fiintei lor in intregime, asociind o terapie naturista corect indrumata. Priviti nu numai boala, dar si sanatatea catre care tindeti ! Astfel, in loc de a fi degradat de terapia oncologica conventionala in sine, corpul Dvs. va putea face fata duritatii acesteia, avind sanse sporite de a supravietui bolii si intregii suferinte.
Dr. Cristina Aosan
Comisia de Apiterapie a Apimondia, membru
Comisia de Medicina Alternativa a Ministerului Sanatatii, membru
(redactat 05.2015)