Melidava

Cancer pulmonar – tratament naturist

Spread the love

 Barbat f. foarte inteligent, tragand din tigara
Cancer pulmonar – a fost considerat boala secolului XX, si a fost principala cauza de deces prin cancer din SUA. In Europa si America de Nord predominanta cancerelor de plaman este atribuita in proportie de 90% tabagismului. Este considerat o boala fatala din pricina evolutiei rapide. Varianta cu celule mici este cea mai agresiva. Aceea cu celule mari este mai blanda.
Apar destul de rapid determinari secundare cerebrale care scad drastic sansele pacientilor. Bariera hemato-encefalica nu permite patrunderea principiilor citostatice de sinteza chimica. In atare situatii, interventia chirurgicala si uneori radio-terapia (daca este facuta sub o protectie serioasa) pot oferi o sansa… In schimb terapiile naturiste pot trece de aceasta bariera, caci organismul le recunoaste drept proprii.
Rezultatele cele mai bune, in special in formele mai agresive, cand trebuie actionat ferm si rapid s-au observat prin asocierea dintre citostatice si terapie naturista. Stim ca chemo-terapia este otravitoare pentru intregul organism, nu numai pentru tumoare. Dar daca este asociata cu terapie naturista, aceasta protejeaza corpul de efectele adverse ale citostaticelor. Efectul anti-tumoral este cumulat, din partea citostaticelor si a remediilor naturiste. In schimb toxicitatea citostaticelor este tinuta sub control si inlaturata de remediile naturale. Astfel se stopeaza evolutia si se poate obtine o remisiune importanta sau chiar disparitia tumorilor. Ulterior, daca se opreste la timp chemo-terapia si se pastreaza terapia naturista, se va continua eliminarea de toxine in paralel cu o actiune anti-tumorala mai linistita care poate asigura curatarea corpului de celule tumorale la nivel microscopic, incat sa se evite recidivele.
Tratamentul naturist asociat este refuzat pe nedrept de medicii alopati. El determina de fapt un raspuns mai bun al organismului la chemo-terapie prin sustinerea sistemului imunitar, a ficatului si a hemato-poezei. Astfel pacientii care fac si tratamente naturiste pe langa chemo-terapie au analize de sange mult mai bune, uneori chiar normale. Starea lor generala este buna, adesea isi pot continua intreaga activitate in mod normal, fata de colegii lor de salon care se sting pe zi ce trece.

Cele mai valoaroase produse apicole sint: propolis, miere, polen si laptisor de matca crud, in asociere cu zeolit.
Propolis – efectele sale antitumorale, chemoprotectoare si radio-protectoare ale propolisului au fost demonstrate prin numeroase studii stiintifice in laboratoare din multe tari, prin experimente facute atat pe culturi celulare, cat si pe soareci. S-a dovedit si faptul ca efectele radio-terapiei si chemo-terapiei sunt mai puternice iar speranta de viata a crescut daca s-a asociat administrarea de propolis (Prof. Dr. Ivan Basic si Dr. Nada Orsolic, Universitatea din Zagreb, Croatia). In plus s-a pus in evidenta ca propolisul nu are efecte toxice nici in cantitati mari si pe termen lung.
Propolisul corect preparat si administrat, singular sau in combinatii, este cel mai bun remediu antitumoral Propolis esenta, produs fara alcool

Propolis mielat - Melidava

Propolis mielat – Melidava

Esenta de propolis - Phenalex

Esenta de propolis – Phenalex

Dupa o experienta clinica de multi ani de zile, Dr. Mizukami Osamo (Tokyo, Japonia) raporteaza rezultate excelente la administrarea de propolis in doza medie de 9 ml/zi (tinctura), in paralel cu terapia citostatica. In alte clinici (ex. Taiwan) unde se aplica terapii naturiste, propolisul se administreaza in doze de pana la 50-60 ml pe zi. Acolo se fac si asocieri de succes intre propolis si venin de albine in doze mari.
In ce priveste pacientii care urmeaza radioterapie, propolisul isi manifesta cel mai bine efectele protectoare, antitumorale si de potentare a intregii terapii, atunci cand se administreaza inainte, in timpul si dupa cura de iradiere. In aceste cazuri spre a proteja si pielea se utilizeaza crema cu propolis (Propoderm) in administrare externa, zilnica, pe zona expusa la raze.

Precautie : datorita faptului ca propolisul are proprietatea de a usca, daca se iau doze prea mari fata de necesar, fara a consuma lichide si miere in cantitati suficiente, poate aparea tuse seaca. In acest caz se reduce temporar doza de propolis, se beau lichide, se consuma miere mai multa, apoi se poate reveni la administrarea in doze crescute.

 

 

 

Laptisor de matca crud - Melidava

Laptisor de matca crud – Melidava

Laptisor de matca crud Melidava

Laptisor de matca crud Melidava

Laptisor de matca – imbunatateste imunitatea, reface celulele sanguine (hematii, leucocite) are efecte antitumorale. Cel mai eficient esteLaptisorul de matca are efecte antitumorale demonstrateAlbinele NU fac cancer… laptisorul de matca crud, ce se poate lua cate 2-4 g/zi.
Miere – are efect antitumoral dovedit prin studii de laborator (Prof. Antonella Canini &co, Universitatea din Roma « Tor Vergata ») si totodata are rol de portant si potentator in organism pentru alte remedii cu care este asociata. In cancerul pulmonar cu metastaze cerebrale joaca un rol aparte, pentru ca ea trece bariera hemato-encefalica, fiind recunoscuta de organism drept proprie. Are si efecte tonifiante, modulatoare energetic, detoxifiante, lubrifiante, hepato-protectoare, hranitoare Aportul de proteine intr-o alimentatie care se cere saraca in carne poate fi completat prin consumul de polen. Acesta contine proteine de cea mai buna calitate, intr-o proportie mare, iar o parte importanta este sub forma de amino-acizi. Polenul contine toti aminoacizii esentiali.
Un loc special il are terapia cu aer de stup, adecvata pacientilor cu cancere pulmonare in paralel cu restul tratamentului. Aerul de stup ofera in stare proaspata, direct de la sursa, substantele volatile din propolis, miere, polen, ceara, cat si secretii volatile ale matcii si albinelor. Inhalind acest aer, pentru pacient este ca si cum ar trai in acele momente alaturi de albine, in casa lor unde curatenia este exemplara si unde se construieste sanatatea clipa de clipa. Principiile active ajung direct in plaman, unde se afla si originea tumorii. Respiratia este revigorata global, pornind din tractul respirator in intregime, pana la nivelul fiecarei celule din corp.
La domiciliu se poate suplini acest lucru folosind un aparat propolizator, care raspandeste in camera aerosoli de propolis. De asemenea este util aparatul Salin.
Lupta impotriva tumorii necesita un foarte bun aport de oxigen. De aceea miscarea fizica este de mare folos, bineinteles facuta cu masura, fara epuizare. Sunt recomandate exercitiile fizice respiratorii, de exemplu cele preluate din Yoga.

zeolit

zeolit

Zeolit: produsul care da cele mai mari sanse bolnavilor de cancerIn asociere cu produsele apicole folosim zeolit, un remediu de mare valoare. El este imunomodulator, radioprotector, chemoprotector, detoxifiant, imbunatateste tranzitul intestinal. Asocierea cu produsele apicole si plante medicinale potenteaza efectele fiecaruia dintre ele. Zeolitul se poate lua in doze se 1-2 lingurite pe zi.
In medicina traditionala chineza organul Plaman este situat in aceeasi loja energetica cu Intestinul Gros si Imunitatea; emotia disturbanta este Depresia iar remediul asociat Propolisul. Din aceasta perspectiva intelegem usor de ce este atat de necesar in cancerul pulmonar ca tranzitul intestinal sa fie normal. Constipatia trebuie obligatoriu combatuta. In China bolile pulmonare se trateaza folosind purgatia.
Planul psiho-emotional este aproape complet ignorat in medicina de spital. Dar emotia furnizeaza intregii fiinte umane vibratia permanenta care poate induce in celule o stare de boala sau de sanatate. Majoritatea pacientilor cu cancere pulmonare au trait evenimente neplacute, iar starea lor psihica este dominata de depresie. Aceasta trebuie obligatoriu corectata. Aportul personal al pacientului este cel mai important : el trebuie sa vireze catre atitudinea senina crestineasca, sa se impace cu sine si cu Dumnezeu. Din exterior, se pot folosi remediile florale Bach, sau elixirurile stupului care au actiune vibrationala, echilibrand emotiile.
Odihna aduce un aport covarsitor in tratament. Somnul reprezinta «ocupatia» corpului pentru multe ore din zi si din viata, de aceea trebuie sa se realizeze cu maxim beneficiu pentru refacerea organismului, adica cu relaxare si detasare completa fata de problemele zilei. Va impartasesc din intelepciunea unui pacient: domnul Petru C. din Periam, Jud. Timis, diagnosticat cu limfom non-Hodgkin, cu tumora gastrica, cu speranta de viata o luna, operat, chimio-tratat, tratament adjuvant naturist sub indrumarea noastra, neacceptat de medicii alopati, in viata si azi: «Cand dorm eu, doarme si cancerul».

Dr. Cristina Aosan

Comisia de Apiterapie a Apimondia, membru

Comisia de Medicina Alternativa a Ministerului Sanatatii, membru
(redactat 2010)

#Melidava #MelidavaRomania #maimultdecatsanatate #polen #polencrud #naturavie #alimentfunctional

O descoperire remarcabila pentru apicultura, nutritie si apiterapie, a constituit-o polenul crud.
Pana in urma cu cativa ani, in apiterapie se utiliza doar polenul uscat, cum era in mod obisnuit furnizat de apicultura.
In Martie 1992, Patrice Percie du Sert, inginer agricol si apicultor pasionat din Franta, era intr-o stare alterata de sanatate datorita muncii extenuante. Medicul i-a spus ca nu mai poate continua la fel ca pana atunci.
Cum albinele incepusera recoltarea polenului, atras de culorile placute si proaspete ale granulelor, s-a lasat purtat de dorinta de a-l gusta pentru prima oara direct din colector.
Cititi mai multe aici:

https://melidava.com/informatii-pentru-sanatate/pastura-cruda-polen-crud/polen-crud-aliment-functional-si-probiotic/
...

#Melidava #MelidavaRomania #maimultdecatsanatate #polen #polencrud #naturavie #alimentfunctional

O descoperire remarcabila pentru apicultura, nutritie si apiterapie, a constituit-o polenul crud.
Pana in urma cu cativa ani, in apiterapie se utiliza doar polenul uscat, cum era in mod obisnuit furnizat de apicultura.
In Martie 1992, Patrice Percie du Sert, inginer agricol si apicultor pasionat din Franta, era intr-o stare alterata de sanatate datorita muncii extenuante. Medicul i-a spus ca nu mai poate continua la fel ca pana atunci.
Cum albinele incepusera recoltarea polenului, atras de culorile placute si proaspete ale granulelor, s-a lasat purtat de dorinta de a-l gusta pentru prima oara direct din colector.
Cititi mai multe aici:

https://melidava.com/informatii-pentru-sanatate/pastura-cruda-polen-crud/polen-crud-aliment-functional-si-probiotic/
...

Lasati un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *