Melidava

Fucte de Armurariu

Armurariu – hepatoprotector campion

Spread the love

Armurariu (Silybum marianum) – hepatoprotector campion in fitoterapie

Fructele de Armurariu (Cardui fructus) care sint niste achene cilindrice, netede, contin silimarina. Acesta este principiul bio-chimic major, care ne intereseaza pentru ca are cea mai buna actiune hepato-trofica si hepato-protectoare din fito-terapie. Ceea ce este important de retinut ca idee generala e faptul ca o substanta chimica activa farmacologic, functioneaza mult mai intens in complex fito-chimic natural (ca in fructele de Armurariu) decat singura (ca in pastilele de Silimarina). Experienta practica a medicilor naturisti evidentiaza clar acest lucru. E firesc, intrucat corespunde unei legi naturale: o echipa armonizata realizeaza mai mult decat oricare dintre coechipieri singur. Asa ca Armurariul are o actiune mai puternica decat extractul singular din Armurariu, adica silimarina, care este mai puternica decat silimarina de sinteza.
Un alt aspect este cum sa administram Armurariul ? Il pregatim ca ceai ? Sau sub alta forma ?
Cea mai buna absorbtie intestinala si respectiv mai rapida actiune hepatotrofica o are daca este consumat ca pulbere, in conditii favorizante. In comert o sa gasiti cel mai adesesea sub numele comercial „Ceai de armurariu”, si noi va recomandam sa utilizati produsul societatii Larix din Sovata, care este unul dintre cei mai corecti producatori de ceaiuri de la noi. Dar din produsul acesta, care contine in fapt fructele de Armurariu, va rugam sa pregatiti o pulbere, care se obtine prin macinarea intr-o rasnita de cafea. Mai mult, pentru a obtine un efect cat mai bun, macinati cantitate mica, doar pentru cateva zile, pe care sa o pastrati in borcan de sticla bine inchis, la frigider. De ce ? Pentru ca produsul obtinut se oxideaza repede.
Drept conditie favorizanta, aceasta pulbere se administreaza impreuna cu grasimi din uleiuri vegetale. Aceste uleiuri vegetale pot proveni din seminte de floarea soarelui sau dovleac (neprajite), mieji de nuca, aluna, etc. O idee buna poate fi sa puneti in masina de cafea si cativa mieji de nuca, incat obtineti un amestec gata pregatit.
O alta metoda este sa imbibati pulberea respectiva cu ulei presat la rece din seminte de canepa, sau floarea soarelui, dovleac, masline. Facem precizarea ca dintre toate uleiurile care se gasesc acum pe piata uleiul de masline este cel mai falsificat. Ca atare daca nu sinteti complet sigur de sursa, e de preferat sa folositi un ulei autohton. De exemplu, cel de dovleac, care are si gustul mai bun.
Ca doza, pentru un adult de 70 de kilograme o cantitate de pulbere de Armurariu masurata cu o lingurita de ceai umpluta cu varf, este suficienta pentru o zi.
Momentul cel mai bun al administrarii este dimineata devreme, sa zicem ora 6, si in orice caz cu cel putin 30 de minute inainte de masa sau orice alt remediu. Insistam asupra faptului ca pulberea trebuie mestecata pe indelete.

Fucte de Armurariu

Fucte de Armurariu

Armurariu
Noi am obtinut in felul acesta de departe cele mai bune rezultate. Cu mult mai bune decat cu orice alt medicament cu proprietati reale sau presupuse hepato-protectoare. In plus, lucru demn de remarcat, acest produs este foarte, foarte ieftin. Puteti obtine un rezultat bun, cu bani putini.
Va oferim un exemplu. Mama lui Gabriel suferea de ciroza hepatica decompensata metabolic si vascular. Traia la Baia Mare unde medicii i-au recomandat sa ia Essentiale, ca fiind cea mai buna solutie medicala, si prezicindu-i doar vreo sase luni de trait. Lua Essentiale de 800.000 lei / saptamana (in anul 2001) de circa opt luni, si totusi a ajuns cu lichid de ascita in cantitate mare, varice esofagiene si varsaturi in zat de cafea – semn de stadiu terminal. Atunci am adus-o la noi. Am renuntat la Essentiale si am tratat-o cu Armurariu fructe, polen, laptisor de matca, argila, ceaiuri medicinale, dieta corecta. Pentru Armurariu plateam doar 2.500 lei pe saptamana. In doua luni s-a retras lichidul de ascita, au disparut varsaturile in zat de cafea, a revenit la greutatea ei obisnuita. Nu a mai avut niciodata probleme cu ficatul. La 14 ani dupa acest episod, in 2015, ne-a parasit de batranete la varsta de 87 de ani.
E drept ca uneori lucrurile scumpe sint cele valoroase prin calitate si efecte. Dar sint si situatii cand cele simple si ieftine ofera solutii mai practice si eficiente.
Cat timp ar trebui tinuta o cura cu Armurariu ? Depinde de problema. Ficatul gras sau steatozic este o problema des intalnita, chiar la persoane usor supraponderale. O luna de cura pe trimestru ar fi suficienta daca se corecteaza si cauza problemei. Daca nu, o luna cura si o saptamana pauza, timp mai indelungat. Persoanele care consuma alcool, sint afectate mai serios, ca atare se cer atat masuri corectoare mai serioase cat si cura mai lunga. Doua saptamani cura si una pauza, a la long. Persoanele care utilizeaza o medicatie alopata pe lunga perioada pot lua in considerare urmatoarea schema: cinci zile cura si doua pauza (in weekend, spre exemplu). Pacientii oncologici ar fi bine sa foloseasca doze duble, dupa aceeasi schema.
Ca alta varianta de administrare uzitata, este ceaiul infuzat de Armurariu. Dar sunt multe persoane care s-au plans de faptul ca le-a produs, pe durata administrarii, cresterea valorii tensiunii arteriale. Iar efectul hepatoprotector urmarit este scazut, intrucat nu se intrunesc conditiile de extractie si absorbtie intestinala optima a principiilor active.
Insa asa cum am descris in randurile de mai sus, administrat ca pulbere, nu cunoastem efecte adverse ale Armurariului. Nu am avut niciodata probleme, ci am inregistrat doar beneficii.

Va uram sanatate !
Cristina si Gabriel Aosan
(Redactat 2017)

#Melidava #MelidavaRomania #maimultdecatsanatate #polen #polencrud #naturavie #alimentfunctional

O descoperire remarcabila pentru apicultura, nutritie si apiterapie, a constituit-o polenul crud.
Pana in urma cu cativa ani, in apiterapie se utiliza doar polenul uscat, cum era in mod obisnuit furnizat de apicultura.
In Martie 1992, Patrice Percie du Sert, inginer agricol si apicultor pasionat din Franta, era intr-o stare alterata de sanatate datorita muncii extenuante. Medicul i-a spus ca nu mai poate continua la fel ca pana atunci.
Cum albinele incepusera recoltarea polenului, atras de culorile placute si proaspete ale granulelor, s-a lasat purtat de dorinta de a-l gusta pentru prima oara direct din colector.
Cititi mai multe aici:

https://melidava.com/informatii-pentru-sanatate/pastura-cruda-polen-crud/polen-crud-aliment-functional-si-probiotic/
...

Lasati un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *