

Tataneasa dupa Academicianul Dr. Ovidiu Bojor
Orice om poate sa gresasca, inclusiv un academician.
Domnul Ovidiu Bojor
https://ro.wikipedia.org/wiki/Ovidiu_Bojor
a facut afirmatia care a ramas litera de lege ca tataneasa
https://en.wikipedia.org/wiki/Symphytum_officinale
este o planta toxica si nu poate fi folosita intern:
FALS! Da, tataneasa are o anumita toxicitate, dar insignifianta fata de beneficiile pe care le are in utilizare interna.
Cum s-a ajuns la aceasta constatare ca tataneasa ar putea produce cancer? Un grup de vaci au fost hranite exclusiv cu tataneasa…
Da, au dezvoltat tumori. Fratilor! Tataneasa NU este un aliment consumat de vaca. Pe noi ne intereseaza rizomul de la tataneasa, adica partea subterana. Vaca nu sapa dupa tataneasa. E ca si cum ai hrani un iepure cu carne sau un leu cu lucerna. Deci ab initio acest „studiu” nu trebuia luat in considerare. Dar daca ai aflat de un studiu facut de americani, si sub imperiul „publish or perish” te-ai lasat dus de val, e greu sa mai dai inapoi de la nivelul de academician. Si uite asa a fost condamnata la neutilizare interna, o planta benefica, cu toate consecintele care survin de aici pentru bolnavi… N-am putea oare sa ne punem intrebarea ca acest „studiu” a urmarit poate chiar acest lucru, eliminarea din arsenalul fito-terapiei a unei plante cu reala valoare anti-tumorala? Iar domnul Bojor a cazut victima unei insuficiente informari, ca un student entuziast, vesnic tanar?
Am folosit intern si extern tataneasa de 25 de ani, fara probleme. Am recomandat-o ori de cate ori am avut ocazia, niciodata cu consecinte nefaste… Este descrisa de nenumarate lucrari pana la descoperirea domnului Bojor, iar intr-o lucrare monumentala, Enciclopedia plantelor, a Prof. Dr. Constantin Parvu o somitate in domeniu, care a utilizat personal tataneasa, o recomanda inclusiv in cancer. Alantonina extrasa din tataneasa, spune domnia sa, a confirmat experimental actiunea antitumorala. Inclusiv in cancerul de piele…
#Melidava #MelidavaRomania #maimultdecatsanatate #polen #polencrud #naturavie #alimentfunctional
O descoperire remarcabila pentru apicultura, nutritie si apiterapie, a constituit-o polenul crud.
Pana in urma cu cativa ani, in apiterapie se utiliza doar polenul uscat, cum era in mod obisnuit furnizat de apicultura.
In Martie 1992, Patrice Percie du Sert, inginer agricol si apicultor pasionat din Franta, era intr-o stare alterata de sanatate datorita muncii extenuante. Medicul i-a spus ca nu mai poate continua la fel ca pana atunci.
Cum albinele incepusera recoltarea polenului, atras de culorile placute si proaspete ale granulelor, s-a lasat purtat de dorinta de a-l gusta pentru prima oara direct din colector.
Cititi mai multe aici:
https://melidava.com/informatii-pentru-sanatate/pastura-cruda-polen-crud/polen-crud-aliment-functional-si-probiotic/