Melidava

Sunt sau nu stresat? Un test care nu minte…

Spread the love

Intalnim in practica noastra multe persoane bolnave din pricina stresului intelectual, a stresului psiho-emotional, a stresului fiziologic sau toate acestea, impletite.

Cele mai multe persoane sunt constiente de acest lucru. Unele insa nu. Altele refuza chiar sa accepte ca traiesc sub o stare de stres. Sunt pensionar, ce stres am eu? Sunt casnica, copiii sunt mari, la casele lor, n-am nici un stres… Oare? Sunt oameni care au slujbe bune, care nu-i solicita, sunt bine platiti, dar nu sunt acceptati de societate… Altii muncesc rational, isi dozeaza bine efortul, se odihnesc suficient, mananca atent, fac sport, dar nu-si gasesc perechea… Etc. Stres nu inseamna doar sa te doara capul, sa ai ochii injectati de efort intelectual sau sa-ti tremure mana de efort fizic. Stres poate insemna o stare de incordare permanenta, cu care poate v-ati si obisnuit si nu-i mai dati importanta. Dar ea este acolo si va roade sanatatea…

Testul pe care vi-l propun este simplu: luati-va va rog tensiunea la sfarsitul zilei, ca ultim lucru pe care il mai faceti inainte de culcare. Apoi dimineata luati-va din nou tensiunea, ca prim lucru pe care il faceti la trezire.

Daca dupa o perioada de presupusa odihna Dvs. aveti o tensiune mai mare dimineata decat cea de seara, aveti dovada faptului ca ceva va macina, ceva nu va da pace… Poate fi o intamplare, rod al vreunui eveniment recent. Ati pierdut ceva si sunteti suparat vreo doua, trei zile. Daca insa repetati procedura si timp de o saptamana intreaga aveti negresit dimineata o tensiune mai mare decat la culcare, e un semn cert ca avem o problema, cel mai adesea una psiho-emotionala.

Daca timp de o luna lucrurile tot asa stau, in mod negresit tensiunea Dvs. dimineata este mai mare decat la culcare este un semn cert ca traiti sub o stare de stres. E alegerea Dvs. daca acceptati sau nu chestiunea asta.

Daca nu va treziti dimineata cu zambetul pe buze, bucuros ca vedeti din nou soarele, lumina si ca o sa va bucurati de o noua zi, aveti o viata neimplinita. Si foarte probabil traiti sub stresul unor probleme psiho-emotionale nerezolvate, sau mai rau la care nici nu vedeti prea repede o rezolvare.

E doar o problema de timp pana cand vor apare si probleme mai serioase de sanatate. Credeti sau nu credeti, vreti sau nu vreti, experienta noastra de mai bine de 25 de ani, asta ne spune.

Ce se poate face pentru a rezolva aceasta stare? Multe, cu curaj, putine daca sunteti lipsit de vointa de a va asuma viata. Puneti pe hartie tot ce va deranjeaza, ce va doare. Ierarhizati aceste chestiuni dupa cat le simtiti de nocive pentru viata Dvs. Gasiti o cale de rezolvare, de iesire, de scapare din aceste situatii si procedati cu curaj. Este singura solutie…

Intr-o buna zi o sa va treziti cu zambetul pe buze in timp ce soarele va mangaie fata. Viata poate reincepe si poate fi darnica si frumoasa.

De la Melidava, cu dragoste

Blue and violet beams of bright laser light shining on black background

#Melidava #MelidavaRomania #maimultdecatsanatate #polen #polencrud #naturavie #alimentfunctional

O descoperire remarcabila pentru apicultura, nutritie si apiterapie, a constituit-o polenul crud.
Pana in urma cu cativa ani, in apiterapie se utiliza doar polenul uscat, cum era in mod obisnuit furnizat de apicultura.
In Martie 1992, Patrice Percie du Sert, inginer agricol si apicultor pasionat din Franta, era intr-o stare alterata de sanatate datorita muncii extenuante. Medicul i-a spus ca nu mai poate continua la fel ca pana atunci.
Cum albinele incepusera recoltarea polenului, atras de culorile placute si proaspete ale granulelor, s-a lasat purtat de dorinta de a-l gusta pentru prima oara direct din colector.
Cititi mai multe aici:

https://melidava.com/informatii-pentru-sanatate/pastura-cruda-polen-crud/polen-crud-aliment-functional-si-probiotic/
...

Lasati un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *