Melidava

Vaccin ARN - Covid-19 - Intrebari

Vaccin ARNm anti-Covid-19, intrebari

Spread the love

Sunt medic si numerosi oameni imi cer sfatul in legatura cu vaccinarea ARNm anti-Covid-19. Oamenii sint confuzi, nu stiu ce decizie sa ia. Asteapta sa vada ce se intampla…
Autoritatile au dorit sa explice medicilor mecanismul imunitar la conferinta online Vaccinarea COVID-19 pe intelesul tuturor, organizata de Colegiul Medicilor in 8 Ianuarie. La eveniment au conferentiat medici si persoane de alte specialitati. S-au prezentat succint mecanismul de actiune al vaccinului ARNm si reactiile adverse care sint mai frecvente cu rata lor de manifestare la prima si la a doua doza de vaccin.
ARN-ul mesager din vaccin codifica structura proteinei Spike a virusului Covid-19. Acest ARN patrunde in celulele sanatoase ale celui vaccinat, iar acolo este tradus in proteina codificata, respectiv proteina Spike. Adica celula sanatoasa produce proteina Spike, pentru ca apoi sa expuna la suprafata pe membrana sa, atat forma integrala Spike cat si forme partiale, adica peptide Spike. Acestea vor fi depistate drept straine de catre sistemul imunitar, care va produce anticorpi contra proteinei spike. La un viitor contact cu virusul care poarta proteina spike, acesti anticorpi l-ar impiedica sa patrunda in celulele persoanei respective.

Sa lamurim pe scurt ce este spike-ul. E descris drept un complex proteic aflat pe suprafata virusului, care functioneaza similar cu un carlig la nivel atomic si molecular (https://horizon-magazine.eu/article/how-covid-19-hijacks-human-cells.html), cu care realmente se agata de celula sanatoasa la nivelul receptorilor ACEII, si isi creaza o deschidere prin care patrunde in interiorul ei. Altfel spus, spike-ul e arma invaziva a virusului.
Iar in urma vaccinarii ARNm, celulele sanatoase produc aceasta arma si o expun la suprafata lor.
Exista o serie de aspecte care nu au fost explicate pentru publicul larg si multi oameni sint dornici sa cunoasca fenomenul integral. Si daca autoritatile doresc sa convinga ca vaccinul aduce beneficii certe fara a determina efecte secundare semnificative, nici pe termen scurt nici pe termen lung, acestea trebuiesc lamurite, cu ajutorul cunostintelor uzuale din domeniul imunologiei pentru medici si al celor de bun simt pentru orice cititor.
Pentru usurarea lecturarii, din explicatiile de imunologie simplificate, insotite de imagini sugestive, am ales cateva linkuri, pe care le-am inserat la locul potrivit pe parcursul textului.

Sa ne imaginam urmatoarea situatie: un cetatean cumsecade supus unei presiuni (infractionale) incepe la un moment dat sa confectioneze arme albe, si iese pe strada cu una dintre ele vizibil atarnata de sold. Se afiseaza astfel si in fata Politiei. Nimeni nu informase Politia ca cetateanul si-a facut o arma pentru a se apara singur de un potential agresor. Asa ca politistii il considera un pericol, iar urmarea o stim toti: sistemul de aparare sociala reactioneaza contra lui.
Cetateanul alta data cunoscut drept cumsecade, traind in continuare cu frica de agresorul anuntat, dupa cateva saptamani iese din nou cu o arma la sold. Acum din partea Politiei se numeste infractiune continuata si reactia sistemului contra lui va fi mai puternica, iar consecintele mai severe. O reactie obisnuita si justificata.

Cat de departe se raspandeste in corp ARNm-ul din vaccin ?
Vaccinul se injecteaza intr-un anume punct, de unde fluidele corpului il poarta mai departe, asa cum se intampla la orice injectie. Asadar ARNm-ul continut va putea intra in celulele pe care le intalneste in calea sa si sa comande ca acelea sa produca proteina spike si peptidele sale.
Ma intreb in cercetarile din ultimii zece ani facute pentru vaccinurile ARNm, ce s-a observat, cat de departe ajunge ARNm-ul, ce celule ale corpului va putea accesa, in care celule a intrat ?

Ce se intampla cu celulele care au produs proteina Spike ?
Celula proprie invadata de un virus este distrusa de sistemul imunitar.
Cand un un virus patrunde intr-o celula normala, el o transforma intr-o fabrica de virusuri, care iesind din ea vor invada alte celule sanatoase. Spre a preveni aceasta, unul dintre mecanismele imunitare curente este distrugerea celulei invadata de virus.
Cum procedeaza sistemul imunitar ? Celulele imunitare natural killer (santinele nespecializate care sint raspindite in corp) sint primele care depisteaza intrusul de la primul contact. Ele recunosc drept straine componentele virale produse de celula cand apar la suprafata ei si atunci emit substante numite pro-apoptotice, care distrug celula.
Resturile celulelor proprii distruse sint fagocitate / inghitite de alte celule imunitare, numite celule dendritice si macrofage. Acestea au rolul de a curata resturile, spre a evita degradarea lor locala.
Toate acestea sint parte din inflamatia declansata in acel loc si care determina diverse simptome, printre care discomfort, durere, scaderea capacitatii functionale locale.
E ca si cum un agent de paza ar folosi un spray toxic asupra unui intrus. Inevitabil o parte se intoarce catre sine. Va inhala si el ceva din gaz, ii va afecta pielea, va tusi, se va irita la maini, la fata, …

Vaccinarea la prima doza mimeaza prima intalnire cu virusul: la suprafata celulei sanatoase apar mai multe elemente virale, reprezentate de proteina spike dar si de peptidele sale. Intrebarea fireasca ce apare este: oare sistemul imunitar o considera infectata de virus, iar celulele natural killer o ataca prin substantele pro-apoptotice ?

Vaccinarea pe intelesul tuturor

Vaccinarea pe intelesul tuturor

Sa privim locul vaccinarii: injectia se face in muschiul deltoid, aproape de umar. ARNm-ul vaccinal intra in celulele disponibile din zona, in muschi, formatiuni periarticulare si articulare, piele, peretii vaselor si fibre nervoase, apoi in ganglionii limfatici din axila. Acestea sint si posibilele tinte pentru celulele natural killer, adica celule normal functionale care vor fi primele candidate pentru a fi distruse.
Ce reactii adverse s-au descris drept cele mai frecvente:
– dureri musculare si articulare
– oboseala, care medical vorbind poate avea origine in scaderea capacitatii musculare, ca si intr-un consum prea mare de energie vitala
– cefalee, care frecvent are originea intr-o problema a musculaturii scalpului
– frisoane – simptom general determinat cel mai probabil de inflamatia extinsa generata de intregul proces

Observam ca reactiile adverse sint la locul injectiei, dar aparent pe relatie cu tipurile de tesuturi intalnite primele, se manifesta si la distanta, ceea ce ne reintoarce catre prima intrebare de mai sus: ce se intampla, pana la urma, cu toate celulele care au produs proteina Spike sub actiunea serului ?

Care sint mecanismele reactiilor adverse descifrate in cursul cercetarilor de zece ani, asupra vaccinurilor ARNm ?
Incercam sa intelegem din mecanismele imunologice cunoscute. Sistemul imunitar are o alcatuire extrem de complexa, iar reactia sa fata de invazia virusului se desfasoara pe multiple directii. Doar punctam ca sint implicate celule dendritice, mastocite, macrofage, neutrofile, monocite, sistemul complementului seric, celule natural killer, limfocite T CD4 (cu subtipurile lor helper Th1, Th2, Tfh, Th17), limfocite T CD8, limfocite B, celule plasmatice, fiecare cu traseele sale prin corp, cu interactiuni intre ele ori cu componentele virale si celulele infectate, cu producere si eliberare de variate substante, expunere si legare de molecule prezentatoare MHC1, MHC2, liganzi B7, CD28… Un singur tip dintre toate aceste celule, adica celulele plasmatice, produc anticorpii. Ceea ce reprezinta doar una dintre directiile declansate in intreg acest sistem, cand ceva non-self apare undeva in corp. https://onlinelearning.hms.harvard.edu/hmx/immunity/
Cand un virus patrunde, sistemul imunitar nu se multumeste cu un singur element de recunoastere, ci il exploreaza in intregul sau. Adica la corona virus, nu se limiteaza la proteina spike, ci identifica si celelalte proteine: ale membranei, ale anvelopei si nucleocapsida. In plus chiar ARN-ul viral e recunoscut drept extrem de antigenic. https://www.youtube.com/watch?v=11f8h-fSM_M
Altfel spus, imunitatea recunoaste ansamblul drept impropriu organismului uman, lucru valabil pentru orice microb care il invadeaza.
De asemenea reactia impotriva intrusului nu se adreseaza doar armei acestuia, ci intreg ansamblului, care este atacat pentru siguranta, din mai multe directii.

Ei bine aceasta fiind maniera fireasca de lucru conform imunologiei, in situatia vaccinarii ARNm, o celula normala expune la suprafata sa o arma (spike-ul). Atunci sistemul imunitar este provocat sa produca anticorpi chiar de la prima intalnire, dupa cum ni s-a spus.
Dar totodata mai este provocat si la altceva: activarea unor celule limfocitare T, prin intalnirea cu peptidele spike-ului, pe doua cai.
Prima este direct pe suprafata celulei normale, unde ea expune peptidele spike-ului produse in interiorul sau. Aceste peptide sint si ele depistate drept non-self, de catre limfocite T CD8. Acestea memoreaza peptidele si se specializeaza contra lor, devenind limfocite T CD8 citotoxice.
A doua cale este urmatoarea: resturile celulelor proprii distruse de celulele natural killer, impreuna cu toate spike-urile sint fagocitate / inghitite de celulele dendritice si macrofage, curatatorii locali. Dupa ce le distrug, acestea digera in interiorul lor resturile de spike si le expun sub forma de peptide pe suprafata propriei membrane. E un mecanism imunitar uzual, prin care peptidele sint prezentate spre a fi recunoscute drept periculoase de catre alt tip de limfocite T, anume CD4. Acestea le memoreaza si se activeaza devenind limfocite T helper.
Limfocitele T specializate in citotoxice CD8 si in T helper functioneaza astfel: circula prin corp si cand re-intalnesc acele peptide pe membrana unei celule, elibereaza substante citotoxice in vecinatatea acesteia, inclusiv citokine, care distrug celula si produc inflamatie locala, ceea ce cheama in ajutor si alte celule imunitare.
Ce se intampla cand la a doua doza de vaccin celulele sanatoase expun peptide ale spike-ului ?
Daca la prima doza pot reactiona doar celulele natural killer, la a doua deja apar disponibile atat natural killer cat si inca doua tipuri de limfocite T activate, adica CD8 si T helper. impreuna oare vor avea o reactie mai puternica ?

Sa revedem evolutia reactiilor adverse la a doua doza de vaccin, din studiul prezentat la conferinta din 8 Ianuarie 2021:
– toate reactiile adverse au crescut semnificativ atat numeric cat si in intensitate
– la persoanele peste 55 de ani, s-a dublat fata de prima doza numarul celor cu dureri musculare si dureri articulare, au crescut de 1,5 ori numarul celor cu cefalee si a celor cu oboseala, de 3,6 ori la frisoane, si de aproape 8 ori numarul celor cu febra
– la cei intre 16-55 de ani, reactiile au crescut de 2 ori in cazul celor cu dureri articulare, de 1,7 ori la dureri musculare, de 2,5 ori la frisoane, de peste 4 ori la febra, cu 23,4 % la cefalee si cu 25 % la oboseala
– ca valori absolute la doza a doua, oboseala a fost prezenta la 59,4 % din cei sub 55 de ani si la 50,5 % din cei peste 55 ani; cefaleea la 51,7 % sub 55 ani si la 39 % peste 55 ani; durerile musculare la 37,3 % sub 55 ani si 28,7 % peste 55 ani, iar durerile articulare la 21,9 % sub 55 ani si la 18,9 % peste 55 ani

Cifrele arata semnificativ si incita interes fata de detaliile implicate.
Pe cand eram copil, am primit toate vaccinarile din program, cu vaccinuri facute la Institutul Cantacuzino. Nu am avut nici o reactie adversa. Cat am fost medic de familie cu ani in urma, am administrat eu insami vaccinuri copiilor din grija mea. Copiii aceia nu au avut reactii adverse.
Toate acelea erau vacinurile clasice, cu antigen. Acest tip de vaccinare, asa cum istoria medicinei ne arata, e un procedeu care a avut eficienta. De ce ar fi negat total acum, in favoarea unui procedeu nou despre care nu avem suficiente date ?
Asa dupa cum ne-a invatat stiinta medicala in care am fost educati profesional, reactiile adverse nu au reprezentat si nu pot reprezenta o masura a eficientei niciunui medicament. Ele sint doar manifestari nedorite si nenecesare ale produsului in cauza, pe alte directii decat cea pentru care el este utilizat.
Asa ca se ridica alte intrebari catre realizatorii studiilor asupra vaccinurilor ARNm de zece ani:
Care e explicatia pentru cresterea semnificativa a numarului si amplitudinii reactiilor adverse, la a doua doza ?
Ce se va intampla la urmatoarele doze, preconizate a fi anual, daca nu chiar mai des ?

Observam ca cele de mai sus sint valabile pentru cei ce nu au avut contact cu virusul, anterior vaccinului. La ei, prima doza e primul contact cu un antigen viral.
Dar dupa un an de zile de la declansarea in masa a unei viroze cu transmitere aeriana, sint foarte multi care au avut deja contact cu virusul, fie ca pozitivi sanatosi, fie ca bolnavi insanatositi, fie fara sa fi stiut nimic. Cum ei au trecut prin primul contact, sistemul lor imunitar deja are activate liniile mentionate mai sus. in acest caz, pentru ei prima doza de vaccin este a doua intalnire a sistemului imunitar cu antigene virale.
Daca imunitatea este deja pregatita, ar putea reactiona puternic contra celulelor sanatoase care expun spike-ul si fragmentele sale, chiar de la prima doza ?

Ne mai gandim la repetarile prefigurate, adica doza a doua, repetarea periodica a vaccinului, introducerea si a altor vaccinuri ARNm fata de noile tulpini virale.
Ne reamintim ca sistemul imunitar la contactul cu virusul, il analizeaza in ansamblu ci nu doar printr-o componenta a sa, atitudine valabila fata de oricare microbi.
Atunci in cazul unui sir de vaccinari, daca celula normala repeta expunerea armei si a componentelor sale, oare sistemul imunitar nu poate intra in confuzie, incepind sa perceapa celula respectiva drept un ansamblu non-self ? In acest context nou, oare nu va cerceta si memora drept improprii alte componente proprii celulei, fata de care sa reactioneze prin producere de auto-anticorpi ? De exemplu sa apara dupa un timp binecunoscutii anticorpi anti membrana celulara, anti-nucleari, anti muschi striat, anti-microzomiali, anti-neuronali, anti-mielina,… ?
Intelegem ca vaccinul actual s-a realizat foarte repede si nu a fost timp pentru urmarirea efectelor la distanta. Totusi logica simpla ne conduce catre intrebarea:
Se poate dezvolta auto-imunitate la distanta, prin repetarea vaccinurilor ARNm ?

Tot la conferinta din 8 Ianuarie, un jurnalist a precizat ca cele doua firme, Pfizer si Moderna, au cerut imunitate civila si penala din partea guvernelor, obtinuta pana la acel moment din partea SUA si Anglia.
Daca vaccinurile sint eficiente si sigure dupa cum afirma, oare de ce simt nevoia de inalta protectie statala, si fata de cine ?

Cu privire la durata imunizarii conferita de vaccin, studiul clinic al Pfizer a fost anuntat in 29 Aprilie 2020. in luna Mai a inceput recrutarea participantilor. Recrutarea si derularea programului cu cei inregistrati e un proces delicat in care se analizeaza numerosi parametri pentru selectia persoanelor potrivite pentru studiu si respingerea celor nepotrivite. Au loc intalniri se fac numeroase analize medicale, se completeaza chestionare. Actiunea se face pe grupuri si dureaza mult timp. Studiul Pfizer a anuntat la lansare ca incheierea colectarii datelor va fi 27 Ianuarie 2023. Nu e o gresala, e vorba de 2023…
Controalele pentru atingerea obiectivelor anuntate ale studiului, pentru fiecare participant, sint prevazute la 7 si la 14 zile dupa prima doza, iar dupa a doua doza la aceleasi 7 si 14 zile, plus la 6 luni, la un an si la doi ani.
Daca la inceputul lui Mai 2020 s-au putut face primele injectari ale dozei 1, in cel mai bun caz spre finalul lunii s-a injectat a doua doza. Imunitatea maxima e anuntata a se instala la 7 zile dupa doza a doua. Adica cam din prima jumatate a lui Iunie 2020 ar fi reperul pentru urmarirea la 6 luni a primilor intrati in studiu.
In Ianuarie 2021 erau abia trecute 6 luni de la acest reper minim. Atunci de ce ni s-a spus ca protectia imunitara ar fi de 6 – 9 luni ?

Imunologia ne mai invata ca celulele B si T activate pentru un anume antigen, memoreaza pe viata informatiile respective. Ce le-ar putea sterge aceasta memorie, in cazul de fata ?
De ce ar dura doar 6 – 9 luni imunizarea in cazul Covid-19 si ce o face sa dispara ?
Acestea sunt doar cateva intrebari, pentru care eu ca medic dupa 26 de ani de practica nu gasesc raspuns, ca sa le pot explica mai departe celor ce ma intreaba.
Ma poate ajuta cineva ?

Dr. Cristina Aosan

Membru in Comisia de Medicina Alternativa a Ministerului Sanatatii

……………………………………………………………………………………………..

Dupa aproape un an de zile iata ce spun oameni de stiinta capabili sa publice articole care NU au fost contrazise…..

Sursa:

https://www.imuno-medica.ro/noutati/Studiu-Proteina-Spike-suprima-mecanismele-de-reparare-a-ADN-ului-49

Studiu: Proteina Spike suprimă mecanismele de reparare a ADN-ului

ÎN 04.12.2021

Un articol de cercetare publicat în septembrie anul acesta de Multidisciplinary Digital Publishing Institute, a stârnit vii reacții legat de acest subiect, devenind în scurt timp viral. Studiul – intitulat „Proteina Spike a virusului SARS–CoV–2 afectează sistemul de reparare a leziunilor ADN-ului și inhibă recombinarea V(D)J in vitro” și realizat de doi cercetători suedezi în Bioștiințe Moleculare și, respectiv, Microbiologie Clinică și Virologie – demonstrează pe baza experimentelor realizate că proteina Spike a SARS–CoV–2, la fel ca și proteina Spike din vaccinurile anti-COVID, pătrunde în nucleul celulei, supresează motorul de reparare a ADN-ului organismului nostru și în felul acesta poate declanșa o explozie de cancere, imunodeficiență, tulburări autoimune și să accelereze îmbătrânirea. În felul acesta, subliniază autorii, vaccinurile pe bază de ARN mesager (Pfizer și Moderna) și cele pe bază de adenovirus (Johnson&Johnson, Astrazeneca), pot deregla grav mecanismul de reparare a ADN-ului, într-un procent de până la 90%.

„Nici o problemă din istoria medicinei nu a fost atât de mediatizată și polarizată cum este cea a raportului risc/beneficiu la diferitele vaccinuri anti-COVID”, remarcă editorialistul Dr. Thomas E. Levy [1], de la Orthomolecular Medicine News Service. Chiar dacă problema nu poate fi clarificată de așa manieră, încât să dea satisfacție uneia sau alteia dintre părți – susținătorilor pro-vaccin sau celor anti-vaccin – „toate părțile ar trebui să fie de acord că o anumită toxicitate se manifestă, uneori, la unele persoane vaccinate, și că o astfel de toxicitate poate uneori fi atribuită fără echivoc administrării vaccinului. În aceste condiții, pentru mulți se pune întrebarea dacă toxicitatea aceasta se manifestă suficient de des și cu o severitate suficient de mare la persoanele vaccinate, așa încât să ne preocupe mai mult decât însăși combaterea COVID”, conchide Levy [2]. 

Un articol de cercetare publicat în septembrie anul acesta de Multidisciplinary Digital Publishing Institute, a stârnit vii reacții legat de acest subiect, devenind în scurt timp viral. Studiul – intitulat „Proteina Spike a virusului SARS–CoV–2 afectează sistemul de reparare a leziunilor ADN-ului și inhibă recombinarea V(D)J in vitro” [3] și realizat de doi cercetători suedezi în Bioștiințe Moleculare și, respectiv, Microbiologie Clinică și Virologie [4] – demonstrează pe baza experimentelor realizate că proteina Spike a SARS–CoV–2, la fel ca și proteina Spike din vaccinurile anti-COVID, pătrunde în nucleul celulei, supresează motorul de reparare a ADN-ului organismului nostru și în felul acesta poate declanșa o explozie de cancere, imunodeficiență, tulburări autoimune și să accelereze îmbătrânirea. În felul acesta, subliniază autorii, vaccinurile pe bază de ARN mesager (Pfizer și Moderna) și cele pe bază de adenovirus (Johnson&Johnson, Astrazeneca), pot deregla grav mecanismul de reparare a ADN-ului, într-un procent de până la 90%.  

Mecanismul de reparare a ADN-ului

Organismul nostru deține un mecanism de reparare a ADN-ului cunoscut sub numele de „unirea neomoloagă a extremităților” (Non-Homologous End-Joining, NHEJ), care este un fel de sistem intracelular de „răspuns de urgență” ce repară rupturile ADN-ului dublu catenar. Fără mecanismul NHEJ, viața multicelulară avansată ar înceta să mai existe. Nici o ființă umană, animal sau plantă nu ar putea supraviețui fără ca integritatea codului său genetic să fie protejată și reparată constant prin multiple mecanisme.

Leziunile ADN-ului pot fi cauzate de expunerea la radiații, la substanțele chimice din produsele alimentare și din cele de îngrijire personală sau, între altele, de expunerea la mamografie. Expunerea excesivă la radiațiile solare poate provoca, de asemenea, rupturi de ADN, mutații minore ale ADN-ului putând apărea spontan în toate organismele vii. De pildă, aviatorii se expun în mod frecvent la radiații ionizante din cauza zborurilor la mare altitudine.

La o persoană normală, sănătoasă, mecanismul NHEJ este în măsură să repare ADN-ul și să prevină apariția mutațiilor patogene. Dar, în prezența proteinei Spike supraexprimate ca urmare a vaccinului sau a unei cronicizări a SARS–CoV–2, eficacitatea NHEJ este suprimată cu până la 90%, ceea ce înseamnă că repararea ADN-ului nu mai are loc sau este mult atenuată. Astfel, datorită prezenței proteinei Spike, apar în cromozomii din interiorul nucleelor celulelor umane următoarele „erori”: a) mutații în secvența genetică; b) ștergeri ale unor segmente întregi de cod genetic; c) inserări de segmente incorecte; d) amestecări și permutări ale codului genetic.

Aceste erori, atunci când sunt exprimate prin diviziunea și replicarea celulară, provoacă: a) o explozie de cancere și tumori canceroase în tot organismul; b) pierderea producției de celule B și T ale sistemului imunitar (adică imunodeficiență); c) tulburări autoimune; d) îmbătrânire accelerată; e) alterarea funcționării sistemelor complexe ale organismelor, precum sistemul circulator, sistemul neurologic, endocrin, musculo-scheletic etc.; f) deteriorări celulare asemănătoare cu otrăvirea prin radiații, pe măsură ce celulele se autodistrug. Multe dintre aceste efecte sunt, desigur, fatale. Altele vor provoca leziuni debilitante foarte grave și disfuncționalități ale organelor care vor necesita asistență medicală pe viață. [5]

Rolul-cheie al proteinei Spike 

1) Proteina Spike pătrunde în nucleul celulei

Cercetătorii suedezi „au descoperit că proteina Spike se localizează în nucleu și inhibă sistemul de reparare a leziunilor ADN-ului, împiedicând recrutarea proteinei BRCA1 și 53BP1, cu un rol-cheie în repararea ADN-ului, la locul deteriorării”. Aceasta înseamnă că proteina Spike, care este generată în ribozomii celulei, nu părăsește întotdeauna celula, pentru a intra în sânge, așa cum afirmă susținătorii vaccinului mARN. În unele cazuri, proteina Spike intră în nucleul celulei și interferează cu mecanismul de reparare a ADN-ului. „În mod surprinzător, am găsit din abundență proteina Spike în nucleu”, concluzionează autorii studiului în urma experimentelor realizate. Aceasta înseamnă că vaccinurile ARNm determină modificări cromozomiale în celulele corpului, alterând integritatea genetică și provocând efecte secundare care nu au fost anticipate sau descrise de susținătorii vaccinului ARNm.

Dr. Thomas Levy afirmă că dovezile științifice actuale indică faptul că proteina Spike este în continuu produsă în organism după injectarea cu vaccin ARNm. Acest fenomen este „o explicație pentru tendințele trombotice și alte simptome observate la pacienții cronici cu COVID și la pacienții post-vaccinare. Unele rapoarte indică faptul că proteina Spike poate continua să fie produsă după conectarea inițială la receptorii ACE2 și pătrunderea în unele celule. Tablourile clinice ale toxicității cronice COVID și post-vaccin par foarte asemănătoare și ambele se datorează probabil acestei prezențe continue a proteinei Spike și a diseminării ei la nivelul întregului organism a”, arată Levy. [6]

2) Proteina Spike determină supresia

mecanismului de reparare a ADN-ului

Astfel, cu cât sunt prezente în organism mai multe proteine ​​Spike, cu atât este mai mare supresia reparării ADN-ului. Potrivit biologilor suedezi, leziunile ADN-ului generate „în urma diferitelor tratamente pentru deteriorarea ADN-ului – cum ar fi diferite iradieri, tratamente (cu doxorubicină, H2O2etc.), oxidarea – nu mai sunt reparate, în prezența proteinei Spike nu mai are loc repararea ADN-ului”.

Rezultatul cercetării este că persoanele cărora le-au fost administrate vaccinuri ARNm se vor confrunta cu cea mai mare supresie a capacității de repara a ADN-ului. Astfel, diferitele expuneri – la radiații 5G, examene de mamografie, plastifianți chimici din produsele alimentare și agenți cancerigeni din produsele de îngrijire personală (detergenți de rufe, parfumuri, șampoane, loțiuni pentru piele etc.) – care  nu de mult erau considerate probleme minore, vor deveni acum amenințări grave pentru sănătate. În aceste condiții, pacienții post-vaccin expuși la aceste provocări vor începe să sufere mutații și să dezvolte cancere în tot corpul. Un exemplu de astfel de expunere cu potențial mare de risc este 5G, în urma căreia se produce peroxinitrit în sânge, un radical liber extrem de periculos care provoacă leziuni ale ADN-ului în celulele creierului și în ale țesuturilor din tot corpul.

 3) Prezența proteinei Spike generează imunodeficiență

Cercetătorii constată, de asemenea, că proteinele Spike din vaccinurile ARNm pot determina stări de imunodeficiență, similare cu SIDA. Potrivit studiului, „pierderea funcției proteinelor-cheie de reparare a ADN-ului, cum ar fi ATM, ADN-PKcs, 53BP1 etc., duce la defecte în repararea NHEJ care inhibă producția de celule B și T funcționale, conducând la imunodeficiență”. Funcția imunitară este, de asemenea, afectată grav de prezența proteinei Spike, ceea ce poate provoca mutații canceroase în celulele corpului. După cum explică studiul: „Repararea leziunilor ADN-ului, în special repararea NHEJ, este esențială pentru recombinarea V(D)J, care se află la baza imunității celulelor B și T”.

*

Astfel, menținerea integrității genomice este imperativă pentru supraviețuirea unui organism. Vaccinurile ARNm slăbesc capacitatea organismului de a repara ADN-ul datorită prezenței proteinei Spike. Din acest motiv, organismul nu se mai putea reface în urma diferitelor expuneri nocive (la radiații, la 5G sau la substanțe chimice din alimente etc.), punând organismul în imposibilitatea de a-și menține integritatea genetică. Concluzia studiului este că suprimarea mecanismului de reparare a ADN-ului NHEJ de către proteina Spike va genera diferite maladii grave și, implicit, va reduce durata de viață și va accelera îmbătrânirea. [7]

[1] https://riordanclinic.org/staff/thomas-levy-md-jd/

[2] https://riordanclinic.org/staff/thomas-levy-md-jd/

[3] https://www.mdpi.com/1999-4915/13/10/2056

[4] Hui Jiang, The Department of Molecular Biosciences, The Wenner–Gren Institute, Stockholm University, SE-10691 Stockholm, Sweden; Ya-Fang Mei, The Department of Clinical Microbiology, Virology, Umeå University, SE-90185 Umeå, Sweden.

[5] https://prepareforchange.net/2021/11/03/vaccines-suppress-dna-repair-mechanism-in-your-cells/

[6] Mendelson M, Nel J, Blumberg L et al. (2020) Long-COVID: an evolving problem with an extensive impact. South African Medical Journal 111:10-12. PMID: 33403997. Aucott J, Rebman A (2021) Long-haul COVID: heed the lessons from other infection-triggered illnesses. Lancet 397:967-968. PMID: 33684352. Levy T (2021) Resolving „Long-Haul COVID” and vaccine toxicity: neutralizing the spike protein. Orthomolecular Medicine News Service, June 21, 2021. http://orthomolecular.org/resources/omns/v17n15.shtml.Raveendran A (2021) Long COVID-19: Challenges in the diagnosis and proposed diagnostic criteria. Diabetes & Metabolic Syndrome: Clinical Research & Reviews 15:145-146. PMID: 33341598

[7] https://prepareforchange.net/2021/11/03/vaccines-suppress-dna-repair-mechanism-in-your-cells/

………………………………………………………………………………………………………………………………………..

Si inca dupa 3 ani de la nenorocirea asta:

De ce e nevoie de un nou narativ în domeniul sănătății?

de Dan Diaconu

Știați de scandalul momentului? Evident că nu, cu toate că se petrece la vedere, sub ochii noștri. E vorba de COVID. Credeați că a trecut? Nicidecum. E mai prezent ca oricând și produce victime în cea mai dresată parte a societății.

Ați auzit despre pneumonia atipică? La ora la care vorbim, milioane de oameni sunt internați în stare gravă și tuturor acestora li se pune diagnosticul de pneumonie atipică. Am fost curios să aflu în ce constă. „Nimeni nu știe cu exactitate!” – mi-a spus un medic. Oamenii care au acest tip de pneumonie ajung foarte ușor la terapie intensivă, având nevoie inclusiv de sedare. Pentru cei care scapă, pe plămâni apar niște formațiuni atipice, care par urme ale unor boli rare. Doar că nu e vorba de acele boli. Partea cea mai ciudată însă este că, în ciuda analizelor laborioase, nimeni nu găsește niciun agent patogen care să fie făcut responsabil de această afecțiune. Totuși, nu vi se pare ciudat?

Cu siguranță trebuie să fie ceva, doar starea gravă în care ajung acești oameni trebuie să aibă o cauză. Interesant e că cei care mor fac un soi de septicemie, dar, de asemenea, nimeni nu e capabil să spună care e cauza. Pentru cei cu boli cronice asociate(diabet, astm, etc.), starea critică este pasată de către medici bolii cronice. Doar că orice medic știe că atacuri de o asemenea violență nu sunt justificate de respectiva boală cronică. De cele mai multe ori, cei care au boli cronice sunt disciplinați și ajung destul de repede în fața unui medic. De aceea, violența cu care se manifestă diverse crize nu e justificată. Despre ce e vorba?

Pentru a justifica o stare critică a unui pacient, trebuie înțeles mecanismul care a condus la acea stare. De obicei ajungi într-o stare critică din cauza unui agent extern. Desigur, îi scoatem din calcul pe pacienții oncologici și pe cei cu afecțiuni grave cunoscute. În funcție de agentul identificat se adoptă medicația specifică. Ce faci însă în momentul în care nu cunoști acel agent? De obicei aici intervine corpul, mai precis sistemul imunitar nespecific, cel care are strategiile sale de eliminare a agresorilor externi. Doar că în cazurile descrise sistemul imunitar funcționează aberant. Pacientul nu are semnele specifice unei activități a sistemului imunitar(de ex. temperatură), dar starea i se degradează vizibil. De cele mai multe ori, această aberație face ca pacientul să ajungă prea târziu. Cu toate că e vorba de pacienți educați, care merg la medic imediat ce simt că au o problemă, chiar și în cazul acestora, acel „imediat” este de fapt prea târziu. Boala s-a dezvoltat în interiorul lor, iar când apar semnele este deja aproape prea târziu. Iar sistemul imunitar nu a dat niciun semn.

Despre ce este vorba? De ce nu se detectează agenții misterioși? De fapt ceva mă face să cred că în anumite cercuri se știe cu exactitate care-i problema. „Criminalul” responsabil pentru aceste stări nu este identificat din același motiv din care nici sistemul imunitar nu reacționează. Motivul banal este acela că, în aceste cazuri, criminalul este parte a organismului. Prin vaccinare cu ARNM, organismul a fost învățat să producă proteine spike, iar producția acestor proteine devine aberantă. Astfel, corpul este deturnat prin instructarea sistemului imunitar specific să producă otravă. „Mecanismul revoluționar” ori n-a fost suficient testat, ori se știa și avem de-a face cu o operațiune criminală. Cert este că acum avem de-a face cu fenomene absolut de neînțeles, fiind probabil nevoie inclusiv de dezvoltarea unei noi laturi a medicinei.

Primele evenimente sunt cele ale morților subite, petrecute în special în rândul tinerilor și sportivilor. Motivele? Din nou necunoscute. Propaganda alimentată de criminalii din industria farmaceutică a pus rapid la bătaie narativul omniprezenței morții subite ca efect al unor „obiceiuri păcătoase”. De exemplu ridicatul brusc din pat sau mișcările bruște făcute la duș. Trebuie să fii de-a dreptul cretin să crezi că dacă sari din pat te expui unui risc mortal. Dar cum să justifici moartea unui tânăr sănătos tun, în condițiile în care nici măcar autopsia nu indică ceva cert?

Acum avem de-a face cu al doilea val al morților inexplicabile. Acesta lovește în special vârstnicii. Dacă la tineri mecanismul ANRM a acționat rapid, la bătrâni a acționat mai lent, dar a fost avantajat de starea precară de sănătate. Cumva, evoluția valurilor este perfect logică. Ceva mă face să cred că suntem acum în pragul celui de-al treilea val, care se manifestă la cei din segmentul de vârstă 35-65 ani. Aceștia nu au parte de o accelerare a evoluției de care au avut parte tinerii, dar nici de fisuri ale sănătății, așa cum au bătrânii. În corpul lor se dă o luptă, dar, ca și în cazul cancerului, sistemul imunitar nu are cum să lupte împotriva propriului corp. În acest caz e chiar mai grav deoarece sistemul imunitar ar trebui să ajungă să lupte împotriva sa, ceea ce e de-a dreptul imposibil. Astfel, se ajunge să se dezvolte tot felul de boli ciudate. Unii sunt afectați de deja amintita „pneumonie atipică”, alții ajung cu disfuncționalități grave ale inimii, în timp ce unii dezvoltă așa-numitele „turbo-cancere”.

Turbo cancerele la segmentul de vârstă menționat reprezintă ceva absolut dubios. De obicei acest tip de cancere este specific persoanelor aflate în creștere. Segmentul menționat nu s-ar încadra decât marginal la acest tip de afecțiuni. Explozia lor însă este un semn al disfuncționalităților interne deja descrise. În aceste condiții singura variantă de rezolvare a problemelor este aceea de a reversa efectele vaccinurilor criminale. Iar reversarea se poate face doar printr-un alt vaccin. Care vaccin, cel mai probabil,  nu este aflat în studiu și chiar dacă ar fi în studiu, nu e suficient testat pentru a fi oferit celor care sunt în pericol. Ca să nu mai vorbim că absolut nimeni nu ar avea încredere în așa ceva!

Cum dovezile sunt din ce în ce mai clare, autoritățile caută metode eficiente pentru a se acoperi. Oamenii – nici măcar cei nevaccinați – nu-și pot imagina că statul și slujitorii săi pot fi atât de criminali încât să te condamne la moarte, iar o asemenea dovadă certă i-ar face extrem de reactivi. Nici măcar cei din interiorul sistemului nu-și imaginează asta, chiar dacă au dovezile la îndemână. De aceea, pe moment, se desfășoară o amplă campanie de „retragere” și dezinformare. Însă asta nu e suficient. Deja sunt mult prea multe dovezi. Deja, la fiecare semn negativ, orice vaccinat se întreabă dacă nu cumva e de la zeama aia experimentală. Ca să nu mai vorbim că numărul morților e atât de mare încât e imposibil să nu ai în cercul restrâns pe cineva vaccinat care să nu fi murit în condiții suspecte.

Iată de ce sistemul criminal se află sub presiune. Iar pentru a ieși de sub presiune trebuie să inventeze ceva. Deja nu mai funcționează faza cu pneumonia atipică „din agenți patogeni necunoscuți”, astfel încât e nevoie de altceva. De aceea e posibil ca toată faza cu „Boala X” să fie doar o strategie de salvare. Dacă va izbucni un val masiv de probleme, explicația cu Boala X poate fi una plauzibilă, mai ales că se pot pune rapid la punct teste care să identifice acea presupusă boală. Nu trebuie decât să-i testezi cantitatea de proteină spike din organism și ai rezultatul „științific” gata. Iar lumea o să creadă noua farsă. Doar pentru toată lumea dornică de a fi mințită e o alinare să auzi că un apropiat n-a murit de la o injecție criminală făcută aproape obligatoriu de către stat, ci de o maladie nouă.

Nu știu de ce tind să cred din ce în ce mai mult acest scenariu! Mai ales în condițiile în care conflictul din Ucraina se apropie de final..

………………………….

…si dupa niste ani, in Februarie 2024 iata ce aflam:

#Melidava #MelidavaRomania #maimultdecatsanatate #polen #polencrud #naturavie #alimentfunctional

O descoperire remarcabila pentru apicultura, nutritie si apiterapie, a constituit-o polenul crud.
Pana in urma cu cativa ani, in apiterapie se utiliza doar polenul uscat, cum era in mod obisnuit furnizat de apicultura.
In Martie 1992, Patrice Percie du Sert, inginer agricol si apicultor pasionat din Franta, era intr-o stare alterata de sanatate datorita muncii extenuante. Medicul i-a spus ca nu mai poate continua la fel ca pana atunci.
Cum albinele incepusera recoltarea polenului, atras de culorile placute si proaspete ale granulelor, s-a lasat purtat de dorinta de a-l gusta pentru prima oara direct din colector.
Cititi mai multe aici:

https://melidava.com/informatii-pentru-sanatate/pastura-cruda-polen-crud/polen-crud-aliment-functional-si-probiotic/
...

Lasati un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *