Melidava

UTILIZAREA DE MIERE IN AFECTIUNI OCULARE

Spread the love

Dr. Monica Pop care prin blogul si aparitiile la TV si-a asumat: „sa fac educatie medicala populatiei, in special educatie de preventie in sfera oftalmologica”, a facut afirmatia halucinanta ca mierea pusa in ochi poate sa conduca la orbire!

Fals doamna doctor. Dupa cum stiti ca profesor universitar in curicula studentului roman la medicina si farmacie NU se invata nimic despre plante medicinale si produse apicole. Nici macar o ora, nici macar la nutritie.

De unde ideea ca mierea pusa in ochi orbeste? Am tratat conjunctivite cu sutele in felul acesta.

In caz de electrotalmie (arsura la sudura) cea mai buna si mai rapida metoda de recuperare este mierea…Mai mult, nu pusa cu picatura ci o mare cantitate, pusa intr-un ou fiert tare, al carei galbenus e scos si in locul lui se pune miere, de orice fel. Caldura oului proaspat fiert asigura fluidizarea mierii. Sigur e de preferat miere de salcam pt ca e  deja fluida, Forma de caus a oului asigura o pozitionare corecta pe ochi. Cei suferinzi sunt invitati sa clipeasca… Sigur ustura. Sigur ceea ce am descris mai sus e empiric si ieftin… Nu e stiintific. Dar vindeca doamna doctor. Nu doar trateaza in sensul e amelioreaza, chiar vindeca. Ar trebui sa fie suficient, nu?

Mai jos declaratia necosmetizata a unei doamne care a cerut acum multi ani tratament pentru mama sa;

„In urma recomandarilor primite de la dvs., acum cativa ani buni (in 2014!!!), pentru tratamentul membranei epimaculare mama si-a pus cate o picatura de miere in fiecare ochi, de 2 ori/ zi. Rezultatele au fost foarte bune, nu s-a mai pus problema interventiei chirurgicale (initial asta fusese solutia propusa de medicul oftalmolog!), momentan boala nu doar ca a stagnat, ci acuitatea vizuala chiar s-a imbunatit! Face controale periodice, de 2 ori/ an. In continuare aplica tratamentul cu picatura de miere in fiecare ochi (+consum de afine si coacaze crude).”

La Passau in 2009 la Congesul Societatii Germane de Apiterapie a fost prezentata o lucrare care a analizat strict utilizarea mierii in diverse afectiuni oftalmoligce. Concluzia a fost ca tratamentele nu numai ca sunt lipsite de risc ci si sunt, de multe ori superioare medicinei conventionale, alopate.

N-ar fi oare mai bine doamna profesor sa ne documentam un pic inainte de a vorbi in public?

Echipa Melidava

#Melidava #MelidavaRomania #maimultdecatsanatate #polen #polencrud #naturavie #alimentfunctional

O descoperire remarcabila pentru apicultura, nutritie si apiterapie, a constituit-o polenul crud.
Pana in urma cu cativa ani, in apiterapie se utiliza doar polenul uscat, cum era in mod obisnuit furnizat de apicultura.
In Martie 1992, Patrice Percie du Sert, inginer agricol si apicultor pasionat din Franta, era intr-o stare alterata de sanatate datorita muncii extenuante. Medicul i-a spus ca nu mai poate continua la fel ca pana atunci.
Cum albinele incepusera recoltarea polenului, atras de culorile placute si proaspete ale granulelor, s-a lasat purtat de dorinta de a-l gusta pentru prima oara direct din colector.
Cititi mai multe aici:

https://melidava.com/informatii-pentru-sanatate/pastura-cruda-polen-crud/polen-crud-aliment-functional-si-probiotic/
...

Lasati un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *