Melidava

Fucte de Armurariu

Steatoza hepatica, hepatita cronica, ciroza, tratament naturist

Spread the love

Tema este extrem de ampla iar materialul ce urmeaza e unul sumar. Dar provine din experienta practica de la cabinet, prin observarea evolutiilor sub terapie pe care le-au avut pacientii mei, pe parcursul a nouasprezece ani de practica medicala.

 

Fucte de Armurariu

Fucte de Armurariu

Armurariul consumat sub forma de pulbere este cel mai bun hepatoprotector din fitoterapie

Steatoza hepatica este o notiune destul de controversata, desi e cea mai simpla afectare hepatica, care este complet reversibila, daca se abordeaza corect. Se descopera de obicei intamplator la examinari ecografice ale unor persoane care de regula nu au manifestari clinice hepatice, sau acestea sunt minore. I se mai spune si “incarcare grasa” a ficatului, desi multi dintre subiecti nu au o alimentatie bogata in grasimi, nici macar afectiuni metabolice ale lipidelor, iar unii nu consuma alcool. Dar o anamneza mai detaliata releva ca alimentatia lor include multe produse procesate, cu numerosi aditivi alimentari, cu carne multa, sau asocieri grele (exemplu: carne si branzeturi la aceeasi masa), mese neregulate – fie prea frecvente, fie rare dar abundente si la ore tarzii. Ca urmare intreg aparatul digestiv este fortat sa lucreze prea mult, greu si cu substante nefolositoare, ce trebuie epurate. Cum ficatul este organ depurativ, iar prin el trec toate materiile absobite din intestine, aici se vor depune toate E-urile si alte toxine ce nu pot fi vehiculate suficient de rapid in raport cu cantitatile ingerate. Atunci apare aspectul ecografic de steatoza. Am putea-o numi si hepatopatie cronica alimentara. Uneori se poate produce moartea unui mic numar de celule hepatice, mai ales daca pacientul are parte si de stres, ceea ce determina o usoara crestere a transaminazelor.

In steatoza trebuie in primul rand corectata alimentatia, inclusiv lichidele nefavorabile consumate, adica alcool si sucuri artificiale. Spre a curata ficatul, foarte eficient se arata ceaiul de Trei frati patati impreuna cu zeolit; ambele moduleaza si imunitatea. Ca sa se degajeze si caile biliare, e buna pudra de Rostopasca sublingual, eventual Anghinare. Iar baza terapiei de refacere o constituie troficele hepatice – polen, Armurariu; si regeneratoare – laptisor de matca
In hepatita cronica toxica cu originea precis determinata, mecanismele sunt partial asemanatoare, cu mentiunea ca anumite substante sunt agresive direct asupra celulelor hepatice, ceea ce e mai grav. Este prezenta si inflamatia. Doar ca orientare, elementele terapeutice sunt similare insa cu doze mai mari din toate remediile, la care se adauga obligatoriu propolisul care leaga si elimina variate toxine, este puternic anti-inflamator, sustine imunitatea. Tratamentul trebuie insa particularizat dupa caracteristicile substantei toxice si gradul de afectare hepatica.

Hepatita acuta cu virus A
Tratamentul cel mai spectaculos s-a aratat a fi prin “taierea sub limba” sau pe frunte. Este o tehnica considerata simpla in Medicina Traditionala Chineza, dar “babeasca” la noi. Cu adevarat o practica doar cateva babe razlete. Dintre medicii nostri, numai cativa acupuncturisti o abordeaza. Desi medicina conventionala nu recunoaste metoda, totusi ea se invata la cursurile de acupunctura, unde am aflat si explicatia. in zona venei sublinguale ajunge un ram secundar al meridianului energetic Vezica Biliara. Atunci cand ficatul este supraincarcat printr-o inflamatie, cum e cazul hepatitei acute cu virus A, daca se face o incizie mica la nivelul venei, se scurge o anume cantitate de sange de obicei inchis la culoare, cu miros neplacut si coagulare rapida. Este un sange stagnant, incarcat toxic, a carui eliminare descarca meridianul si implicit ficatul. Rezultatul este dezinflamarea imediata a ficatului. Pacientii sunt indemnati sa aiba un regim alimentar de crutare (inclusiv fara alcool) timp de circa o saptamana. Capacitatea de efort revine spectaculos, si pacientii sunt apti de munca dupa o saptamana. in cazul tratamentelor conventionale inflamatia poate dura doua-trei saptamani, iar regimul de crutare este recomandat timp de un an. Capacitatea de efort revine mai lent, pacientii sunt apti de munca dupa aproximativ 30-45 de zile.
Conform descrierii chineze, metoda incizarii venei sublinguale se poate aplica si in alte situatii de supraincarcare hepatica sau a meridianului Vezica Biliara, cu conditia ca parametrii coagularii sangelui sa fie in limite normale.
Cu sau fara aceasta procedura, terapia cu produse apicole, plante medicinale si dieta poate sa fie foarte eficienta. In acest caz, pe primul loc sunt propolis si laptisor de matca cu puternice efecte anti-virale si anti-inflamatoare; apoi polen si ceaiuri de Trei frati patati, Pufulita cu flori mici, Sulfina, coaja de Salcie.

Hepatita cu virus B, C si D
Sunt cu mult mai greu de tratat decat hepatita A, aproape imposibil de abordat corect medical, indraznesc sa spun. Si asta nu pentru ca nu am avea mijloacelor naturale eficiente de lupta impotriva agentilor acestor suferinte, ci din cauza unui complex de factori exteriori sferei terapeutice curative. In primul rand, in sistemul medical se face la modul general mai putina preventie decat ar fi imperios necesar. Deficiente de igiena si de educatie in igiena la nivel scolar, educatie sexula deficitara, malpraxis prin transfuzii de sange infestat, folosirea de instrumentar incorect sterilizat (se pare ca stomatologia ar fi pe primul loc) sunt cateva cauze ale tabloului morbiditatii virale hepatice. Asa s-a ajuns ca in Romania sa se raporteze 1.000.000 de cazuri de hepatita cronica B si tot atatea cu virus C (in 2010). Incidenta bolii este enorma, suntem campioni europeni la hepatita C.
In plus in medicina conventionala, necunoasterea si mai grav nerecunoasterea medicinei naturiste si a rezultatelor ei in tratarea bolilor cronice, conduce la utilizarea stricta a unor medicatii cu valente curative limitate, dar pentru care atat raportul beneficiu / risc cat si costurile, nu sunt in favoarea bolnavilor. Sigur, transferul raspunderii costurilor catre programele nationale, atenueaza impactul asupra bugetului familial, pentru cei care urmeaza strict calea terapeutica conventionala. in schimb restrange decizia utilizarii anumitor medicamente, in mainilor unor oameni care pot avea si alte interese decat tratarea suferinzilor. Ca sa dam un singur exemplu, Interferonul a fost si este folosit pe scara larga in tratarea hepatitelor B si C. Producatorii anunta cu seninatate de la inceput ca rata de succes este mica, de aproximativ 20 %, dupa parerea noastra inacceptabila pentru un medicament. in plus, ce nu se declara, este ca dupa circa un an la pacientii tratati apar recaderi. Adica virusul care initial disparuse, reapare. Dar efectele adverse sunt teribile; sunt exceptii cei care nu au urmari nefavorabile.
In ceea ce priveste preventia prin vaccinuri, eu personal, din ceea ce cunosc, nu o recomand. O sa recurg la un simplu exemplu. In Franta, in urma cu mai multi ani, cand s-a administrat un vaccin impotriva hepatitei B, s-a constatat ca la un interval de 3-4 saptamani dupa vaccinare multi dintre oameni au dezvoltat simptome ale unei boli neuro-degenerative severe, scleroza multipla. Numarul bolnavilor s-a ridicat la aproximativ 15.000, care s-au si constituit intr-o asociatie ce a intentat proces producatorului de vaccinuri.
O alta piedica pentru o terapie fidela, consta in lipsa posibilitatii de a urmari corect medical evolutia, prin prisma incarcaturii virale. Adica in primul rand detectarea in laboratoare a viremiei. Pacientul speriat de prezenta virusului, doreste mai mult decat orice sa vada in analizele medicale cum acesta dispare sau macar scade cantitativ. Omul bolnav este usor impresionabil, iar notiunea de laborator si halatele albe impun ab initio premisa unui rezultat de incredere. Totusi in timp, am constatat necorelatii bizare intre parametrii urmariti. Am vazut numeroase situatii in care clinic pacientii evoluau bine, ecografic erau stationari, sau cu o anume evolutie in bine, transaminazele in descrestere, dar graficul viremiilor facute lunar era un zig-zag cu variatii inexplicabil de mari. De aceea am solicitat unor pacienti care si-au permis financiar, realizarea viremiei in doua orase diferite, cu prelevare de sange in aceeasi zi. Caz concret, la Timisoara rezultatul s-a dat in cateva zile, 19 milioane unitati virale, iar la Szeged in Ungaria, rezultat dupa 3 saptamani, 11 milioane. Diferenta vorbeste de la sine.
Din pacate imprecizia si nesiguranta s-au extins astazi si la alte analize uzuale, care pot varia de la anormal la normal sau invers, daca sunt facute in diverse laboratoare. Am inteles mai tarziu care sunt motivele, dupa ce am aflat despre metodele variate de lucru folosite, aparatura si finetea necesara la programarea ei, kiturile care din ratiuni comerciale se folosesc adesea dupa depasirea termenului de valabilitate… Poate si din aceste motive, daca va uitati dedesubtul rezultatelor analizelor Dvs., cele mai multe laboratoare se declara proprietarele acestor investigatii, desi platite de Dvs. sau stat, si interzic copierea sau transmiterea acestora in orice mod, fara acordul lor.
Problema cea mare este ca in acest fel nu se poate urmari fidel eficienta nici unui tip de tratament; adesea si diagnosticarea e dificila. In plus schemele de tratament, remediile prescrise si terapeutii pot fi pusi intr-o lumina proasta din pricina erorii altora. Toate se intorc impotriva pacientilor, care nu de putine ori prin rezultatele de neinteles ajung depresivi. Prinsi intr-un cerc vicios, aceste depresii aduc manifestari clinice patologice si caderi ale sistemului imunitar.
Asa se face ca tratarea hepatitelor cronice virale devine o aventura.

Propolis mielat - Melidava

Propolis mielat – Melidava

Tinctura de propolis cu miere, mielat de propolis

Cu toate acestea, medicina naturista dispune de mijloace antivirale eficiente, ce sunt si probate stiintific in multe laboratoare din lume. Propolis – este poate cel mai puternic,Propolis esenta, produs ce nu contine alcool alaturi de laptisorul de matca. Totodata ele regleaza si imunitatea.
In aceste hepatite este nevoie de doze mari de antivirale, imunostimulatoare si imunomodulatoare. Recomandam complementar produse cu Echinaceea.
In ceea ce priveste propolisul, noi am folosit cel mai mult o tinctura cu concentratie de 30% propolis, in alcool de 70 de grade, in amestec cu miere, dar si alte tipuri de extracte. Dozele au mers de la de doua ori cate 2 mililitri, pana la de trei, patru ori cate 3-4 ml/zi, de la caz la caz, functie de starea generala a bolnavului, varsta si greutate. As vrea sa nu va mirati prea tare de administrarea tincturii de propolis. Chiar daca aceasta contine o anume cantitate de alcool, mierea cu care o amestecam are un efect de tamponare. Iar efectele benefice ale principiilor active din propolis care sunt puternic biodisponibile in acest tip de extract, sporite fiind prin amestecarea cu miere, intrec cu mult inconvenientele unei mici cantitati de alcool. Practica indelungata ne-a aratat ca mixtura actioneaza bine. Uneori indicam pentru fiecare mililitru cate o lingurita de miere. Adesea sunt intrebata cum masuram un mililitru ? Simplu, cu seringa. La orice farmacie gasiti seringi mici de 5 ml. Este foarte utila masticarea indelunga inainte de inghitire, pentru ca asa cum am mai mentionat, la nivelul cavitatii bucale se petrece o absorbtie prompta si eficienta.

Esenta de propolis - Phenalex

Esenta de propolis – Phenalex

Laptisor de matca – este un alt remediu care are un cert efect antiviral cat si de refacere a structurii hepatice degradate. Am obtinut foarte bune rezultate in tratarea hepatitelor cronice utilizind laptisor de matca in doze mari, de 4 ml pe zi.Laptisor de matca crud natural (materie prima BIO) Laptisor de matca crud (din apicultura conventionala)
Polen crud polifloral MelidavaPolen crud – este de nelipsit pentru ficat, pentru ca are un cert efect hepatotrofic, prin aport de proteina de cea mai buna calitate, usor biodisponibila, minerale care acopera intreg spectrul organismului uman, ca si vitamine numeroase si enzime. Este esential pentru intretinerea si regenerarea celulelor.
Miere – este si ea un foarte bun energizant si trofic hepatic. Am putut sa vad muncitori agricoli, invederati consumatori de alcool cu ficatul afectat, cat si mari fumatori, a caror stare generala, aspect al fetei si al pielii s-au schimbat dupa un consum serios de miere. Oricand se poate face o limonada indulcita cu miere. Orice desert pentru un bolnav de ficat ar trebui sa includa si miere sau produse cu miere. Oricare tip de miere este eficient, dar la rigoare ar fi mai buna mierea de mana, mai bogata in minerale, mai intaritoare pentru un organism tarat si pentru imunitate. De asemenea mierea de cimbrisor, cu efecte antimicrobiene.
De mentionat cazul particular al diabeticilor. La acestia, tinctura de propolis are si un efect hipoglicemiant, ca si laptisorul de matca, de altminteri. insa amestecul cu prea multa miere poate conduce la cresterea glicemiilor. Ei pot pune tinctura de propolis pe tarate sau paine. Unele persoane prefera in apa sau ceai, dar nu recomandam caci precipita rezinele.

 

Mierea este permisa la diabetici in cantitate de numai 2-3 lingurite pe zi, despre care studiile si practica au aratat ca poate chiar ajuta la controlul glicemiilor. Este preferabila mierea de salcam care contine mai multa fructoza si mai putina glucoza. La fel cea de castan.

Apilarmel Apilarnil – este un produs care singur sau in combinatie cu mierea si polenul ridica vizibil vitalitatea oricarui pacient hepatic. In plus aportul sau exceptional de nutrienti il recomanda pentru regenerarea celulelor hepatice. indraznesc sa spun prin prisma cunostintelor dobandite in ultimii ani, ca utilitatea acestui produs in tratarea hepatopatiilor si patologiei conexe lor este certa, iar efectele spectaculare uneori.
Dintre plante, experienta ne-a aratat ca Armurariul este intre cele mai bune cu efect hepato-protector. Explicatia este in complexul fito-chimic al acestei plante, care contine principiul activ numit silimarina. Silimarina in forma sa naturala actioneaza sinergic cu celelalte componente cunoscute ale plantei, iar efectele sunt mult superioare extractelor disponibile in pastile. Dar biodisponibilitatea si eficienta ei maxima se obtin printr-un mod particular de administrare. Adica nu ca ceai nici tinctura, ci pulbere ca atare, realizata din achenele plantei. Dvs. veti gasi pe rafturile magazinelor “Ceai de armurariu” (un produs de buna calitate ofera firma Larix), care contine de fapt aceste achene, numite si fructe de Armurariu. Nu faceti ceai, ci macinati-le in masina de cafea, incat sa obtineti o pulbere. Macinati doar cantitati mici, pe care le pastrati la frigider, in borcan de sticla cu capac infiletat. Altminteri principiile active se pot oxida. In continuare, trebuie tinut cont ca absobtia principiilor active (silimarina) se face optim pe stomacul gol, in prezenta anumitor uleiuri. Asadar puteti lua pulberea impreuna cu nuca sau alune crude, de 1-2 ori/zi. O masticatie buna favorizeaza absorbtia principiilor active in stomac, dar si absorbtia esentelor produsului la nivelul cavitatii bucale, de unde pe calea meridianului Vezica Biliara (anterior mentionat) informatia se transmite repede la ficat. Apoi se poate bea putina apa, calda de preferinta. Timp de minim 30 de minute nu luati nimic altceva !
Parte integranta din terapie este dieta. Dupa cum au spus egiptenii, mancarea este sursa tuturor relelor. Pentru pacientii hepatici, regimul alimentar trebuie sa fie de crutare, foarte usor si atent constituit. E indicat sa fie bazat pe vegetale (cereale, legume, leguminoase, semintoase, fructe), cu mese regulate, la intervale de timp care sa permita digerarea completa inainte de o noua ingestie. Carne si branzeturi cat mai putine, fiind greu digerabile. in schimb supa de carne e hranitoare si digesta.
Ciroza hepatica este o suferinta provocata de moartea unei parti a celulelor, asociata cu o sclerozare a tesutului hepatic. Se dezvolta o retea fibroasa care restrictioneaza celulele normale ramase si altereaza circuitele functionale normale. Este una din principalele cauze de mortalitate din tarile considerate dezvoltate, iar consumul de alcool este principala ei cauza. Sunt numeroase alte situatii care conduc la ciroza, intre care mai frecvente toxicitatea cronica (inclusiv medicamentoasa) si hepatitele cu virusuri B, C si D. In stadiile ultime de gravitate ciroza poate genera ascita, varice esofagiene si chiar afecta functionarea creierului (encefalopatie hepatica). Ascita, adica acumularea de lichid in peritoneu jeneaza respiratia cand ajunge la volum mare, uneori atat de mult incat necesita interventie evacuatorie micro-chirurgicala de urgenta. Varicele esofagiene mari si fragile pot sangera, cu scurgerea initiala a sangelui in stomac unde se digera, apoi se elimina prin varsatura “in zat de cafea”. Encefalopatia hepatica se datoreaza toxicitatii ajunsa in sange, care afecteaza functionarea creierului, de la confuzie pana la coma. Daca sub terapie asemenea incidente se reduc si inceteaza, e primul semn de eficienta si raspuns bun din partea organismului pacientului. Tratamentul cirozei si al complicatiilor ei este practic tratamentul cauzei care le-a provocat.
In terapie se utilizeaza remediile mai inainte descrise. Tinctura de propolis o dam de 2 ori/zi cate 2-3 ml. Pentru o mai buna regenerare hepatica, dam laptisor de matca in doze mai mari, 6-10 ml pe zi. Armurariu – de doua ori/zi. Se adauga zeolit cu bune efecte detoxifiante si care ajuta la eliminarea ascitei, daca e cazul. Se alterneaza ceaiuri de Trei frati patati, Sulfina, Pufulita cu flori mici, Galbenele, Urzici, Cimbrisor. Bineinteles, dupa nevoile particulare ale fiecarui pacient se pot adauga alte plante autohtone sau descrise in medicinele orientale.
Am sa dau cateva exemple concrete cu referire la ciroza hepatica, care rastoarna preconceptia despre imposibilitatea tratarii acestei afectiuni.
Primul este un barbat de 50 de ani, tatal unei cunostinte, locuitor la sat. Ne-a solicitat ajutorul pentru tratarea unei ciroze hepatice considerata in faza terminala. Medicii au refuzat sa-i extraga a treia oara ascita in cantitate mare care se refacuse. Omul statea acasa, abia respira si nu se mai putea deplasa, asa ca i-am indicat o terapie initiala simpla, inspirata de la cursurile de Ayurveda. Ca alimentatie i-am spus sa bea doar lapte dulce (de la capra sau vaca), oricat doreste pe parcursul zilei, dar luat la interval de minim 3 ore. Fara nici un alt fel de aliment. Ca remedii: zeolit 3×1 lingurite/zi si pulbere de pelin 3×1 lingurita rasa/zi, ambele pe stomacul gol, timp de 2 saptamani initial, urmind ca apoi sa stabilim continuarea in functie de evolutie. in acest interval, lichidul de ascita s-a resorbit. Exista in mod evident o speranta, cu un tratament bine continuat. Dar in mintea pacientului, cu o prea putina intelegere a mecanismelor vietii, vindecarea era deja produsa. A parasit tratamentul, s-a intors la lucru si a revenit la poftele sale anterioare: gratarul si vinul. Aproape peste noapte dupa spusele familiei, ascita s-a refacut cam la jumatate din volumul initial. A intrat in depresie si in urmatoarele doua saptamani s-a stins din viata.
Consider util sa fac aici o paranteza. Laptele proaspat muls, inca neracit, este considerat in Ayurveda un elixir. Subliniez, cand spun lapte, si cand Ayurveda -cel mai vechi si mai coerent sistem medical din lume- spune lapte, intelegem produsul glandelor mamare ale vacii, caprei, bivolitei, oii, etc. Scuzati-mi ironia, dar intre laptele adevarat si lichidul alb pe care il vand supermarketurile sub numele comercial de “Lapte”, este o diferenta ca de la cer la pamant. Laptele este considerat de nutritionisti ca fiind un aliment complet. si este corect. Daca nu ar fi asa, copiii alaptati nu s-ar dezvolta. Oricum, exista sensibile deosebiri in ceea ce priveste vitalitatea, si dezvoltarea in general, intre copiii alaptati la san si cei hraniti cu lapte praf. La fel, sunt severe diferente intre efectele “Laptelui” de vaca vandut in cutii pe rafturile magazinelor si cel integral produs si vandut de tarani. Din pacate, degradarea morala din societatea moderna face ca si unii dintre tarani, cu gandul de a obtine mai multi bani, sa extraga grasimea, cu masini casnice de facut smantana, apoi sa le vanda separat, smantana si laptele degresat. Ori adauga apa, etc. Dar acest lapte, desi falsificat partial, cel putin nu este denaturat sau aditivat chimic. Finalmente, daca aveti o sursa de lapte adevarat, beneficiati de un aliment integral, de buna calitate. Evident nu discutam aici de cazuri particulare, cum e intoleranta la lactoza a unor persoane. in orice caz, merita precizat ca laptele natural corect consumat, in cadrul unei alimentatii variate si echilibrate, nu poate fi responsabil de producerea sau progresul cancerului. Materiale exagerate produse si difuzate prin Internet influenteaza in mod gresit opinia publica. Daca ar fi fost asa, daca laptele ar fi responsabil de producerea cancerului, India sau Mongolia ar fi fost acum depopulate. Iar noi care traim intr-o tara de agricultori si pastori, denumita pe vremuri tara laptelui si a mierii, ar fi trebuit sa nu mai existam de mult. Sa ne mai reamintim ca sacerdotii daci, cei ce conduceau destinele poporului, se hraneau o viata intreaga cu vegetale, lapte si miere.
Al doilea exemplu: soacra mea, traitoare la Baia Mare, a fost diagnosticata in anul 2001, la varsta de 70 de ani, cu ciroza hepatica. Sub terapia indicata la spital (strict medicamentoasa, Essentiale forte) ajunsese in jumatate de an cu ascita de volum foarte mare. Arata ca o gravida in luna VIII-IX si dobandise varice esofagiene care au generat “vome in zat de cafea”. Speranta de viata sase luni. Am adus-o la noi si am inceput tratamentul. In primul rand o mancare de calitate, pentru ca dupa decesul sotului se neglijase.
Am administrat dimineata si seara o lingurita de pulbere de armurariu, in locul pastilelor de Essentiale.
Zeolit Melidava

De doua ori pe zi am dat argila. La vremea respectiva nu cunosteam zeolitul pe acum il consideram mai eficient, dupa experienta acumulata din 2006 incoace. Dar in mod evident si argila este un produs deosebit de bun, cu valoare detoxifianta. Daca zeolitul se poate administra simplu ca pulbere bind apa spre a-l inghiti, in cazul argilei trebuie procedat altfel. Se pune la inmuiat in apa timp de 12 ore. Inainte de administrare se agita spre a intra in suspensie si se bea intreg continutul vasului, argila si apa respectiva.
Dimineata am administrat polen si laptisor de matca. De doua ori pe zi tinctura de propolis amestecata cu miere. Iar pe parcursul zilei ceai de Urzica si Sulfina (care actioneaza bine pe epiteliul renal, pentru eliminarea ascitei, dar ca decoct), trei cani pe zi. Ca ultim ingredient o buna dispozitie si o viata in aer liber. in urmatoarele doua luni lichidul de ascita a scazut treptat, pana s-a redus complet. Au disparut pentru totdeauna varsaturile in zat de cafea. Banuim ca si varicele esofagiene, desi nu a mai mers sa faca analize. Dupa inca cateva luni s-a intors la Baia-Mare, unde traieste in continuare. Iar la zile mari mai gusta cate un lichior cu prietenele din generatia ei (1928).
Un alt exemplu lamuritor pentru importanta covarsitoare a alimentatiei este al unui pacient cu ciroza avansata, complicata cu encefalopatie. In aceste situatii prognosticul este sumbru si speranta de viata foarte scurta. Sub tratamentul naturist si cu regim alimentar adecvat, a evoluat bine pe parcursul a aproape doi ani. Acest lucru a fost pus in evidenta clinic, dupa analizele de sange si imaginile ecografice imbunatatite. Familia si el insusi erau multumiti de evolutie.
Insa de Paste a mancat cas dulce, ceea ce poftise de mult. Din pacate a doua zi a ajuns la spital, in coma. Motivul ? Branzeturile (ca si carnea, de altminteri) sunt alimente greu digerabile, desi aparenaa masticatiei facile poate insela. Medicinele orientale descriu acest lucru, insa medicina conventionala nu il ia in considerare. Un organism sanatos poate suporta fara manifestari imediate asemenea efort. insa pentru unul care are o boala atat de grava ce afecteaza insusi aparatul digestiv, poate reprezenta o truda care sa-l dezechilibreze major sau chiar sa-i fie fatala. In schimb, o hrana usor digerabila si corect incarcata nutritiv ii poate da zile bune si conduce spre refacere.
Demn de retinut este ca ficatul e organul din corp care are cea mai mare capacitate de regenerare. Insa pentru aceasta organismul are nevoie de bune remedii cu rol nutritiv, regenerator, protector si depurativ, asociate cu un regim alimentar si de viata adecvat. Experienta practica ne arata ca organismul are o capacitate deosebita de refacere, insa oamenii insisi, prin propriile decizii si actiuni, fac ca acest lucru sa fie arareori posibil.

Dr. Cristina Aosan,
Comisia de Apiterapie a Apimondia, membru

Comisia de Medicina Alternativa a Ministerurlui Sanatatii, membru
(publicat 09.2013)

 

#Melidava #MelidavaRomania #maimultdecatsanatate #polen #polencrud #naturavie #alimentfunctional

O descoperire remarcabila pentru apicultura, nutritie si apiterapie, a constituit-o polenul crud.
Pana in urma cu cativa ani, in apiterapie se utiliza doar polenul uscat, cum era in mod obisnuit furnizat de apicultura.
In Martie 1992, Patrice Percie du Sert, inginer agricol si apicultor pasionat din Franta, era intr-o stare alterata de sanatate datorita muncii extenuante. Medicul i-a spus ca nu mai poate continua la fel ca pana atunci.
Cum albinele incepusera recoltarea polenului, atras de culorile placute si proaspete ale granulelor, s-a lasat purtat de dorinta de a-l gusta pentru prima oara direct din colector.
Cititi mai multe aici:

https://melidava.com/informatii-pentru-sanatate/pastura-cruda-polen-crud/polen-crud-aliment-functional-si-probiotic/
...

Lasati un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *