Melidava

Produse apicole pentru performanta

Produse apicole pentru performanta

Spread the love

Experienta de viata in familia noastra
Cum ne-au ajutat polenul si laptisorul de matca intr-o lunga perioada de intensa solicitare

Contextul
In final de Noiembrie 2009 ne-am mutat din Banat pe un deal din sudul Moldovei, in extravilan. Singuri in natura. Frumos si aventuros. Repetate drumuri de 700 Km intre vechea si noua casa, numeroase probleme neasteptate la noua locatie, necesitati noi de satisfacut, sursa de apa inca in forare, lucrari in desfasurare, modificari in activitatea curenta, iarna cea mai grea de pana atunci, una peste alta solicitari severe pentru noi, intervenite brusc. Spre a face fata, amandoi, sotul meu si cu mine, am simtit nevoia sa sporim sustinerea nutritionala.
    Sustinere cu produsele albinelor
Am crescut doza de laptisor de matca crud la 8-10 ml/zi (10-12 g) si pe cea de polen crud la 10 lingurite/zi (circa 50 g). Le-am mentinut astfel pe durata a un an, zi de zi, cu exceptia Duminicilor si a unor zile de absenta de acasa. Din 2011 am scazut laptisorul la circa 4 ml. Polen luam si acum tot 50 g/zi, in acelasi ritm.
Datorita lor, am trecut cu bine peste toate incercarile, pastrindu-ne sanatosi si energici.  In plus, am observat cum toate functiile corporale progresau la amandoi spre centrul intervalului de normalitate, inclusiv cele ce difera dupa sex.  Am avut proba clara pentru optimizarea functionala generala si suportul energetic pe care aceste produse le ofera, mai ales cand sint utilizate laolalta.
Si, ca o simpla constatare, aspectul nostru fizic nu tradeaza varsta pe care ne-o indica buletinul de identitate, in ciuda muncii sustinute si a solicitarilor numeroase permanente.
Proba timpului
Micul nostru dejun zilnic include de atunci mixtura a 10 lingurițe de polen, 2-4 ml laptisor de matca, iar de cativa ani am adaugat si apilarnil circa 2 ml, dizolvate (suspendate) in apa cu suc de lamaie.
In acest moment sint peste noua ani de cand ne hranim cu aceste cantitati de polen crud si laptisor de matca crud.
Efecte adverse zero. Efecte secundare zero. Nici macar n-am slabit, nu ne-am ingrasat, dar sa tinem cont ca nici nu era necesar, noi avind greutati relativ normale.
Confirmarea stabilitatii o da administrarea indelungata, cand efectele precizate s-au mentinut constante.
Experienta indelungata recomanda aceste produse drept alimente functionale, utile la orice varsta pentru intretinere si profilaxie. Iar noi le propunem spre utilizare curenta tuturor celor care doresc sa-si pastreze o buna imunitate, sanatatea, vigoarea, tineretea.

Dr. Cristina Aoșan
(redactat 02.2019)

#Melidava #MelidavaRomania #maimultdecatsanatate #polen #polencrud #naturavie #alimentfunctional

O descoperire remarcabila pentru apicultura, nutritie si apiterapie, a constituit-o polenul crud.
Pana in urma cu cativa ani, in apiterapie se utiliza doar polenul uscat, cum era in mod obisnuit furnizat de apicultura.
In Martie 1992, Patrice Percie du Sert, inginer agricol si apicultor pasionat din Franta, era intr-o stare alterata de sanatate datorita muncii extenuante. Medicul i-a spus ca nu mai poate continua la fel ca pana atunci.
Cum albinele incepusera recoltarea polenului, atras de culorile placute si proaspete ale granulelor, s-a lasat purtat de dorinta de a-l gusta pentru prima oara direct din colector.
Cititi mai multe aici:

https://melidava.com/informatii-pentru-sanatate/pastura-cruda-polen-crud/polen-crud-aliment-functional-si-probiotic/
...

Lasati un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *