Melidava

Tinctura de propolis cu 30%, cu 50%, cu 70% sau cu cat vreti Dvs. …

Spread the love

Care e mai buna? Cea care e cea mai concentrata, nu? FALS!

Daca oamenii ar citi mai mult, s-ar documenta mai mult si nu ar fi atat de fricosi, nu s-ar lasa prada unui comert abject.

Faceti un experiment simplu si la indemana, ca sa intelegeti mai bine. Puneti apa fierbinte intr-o cana de 250 ml, o cana obisnuita. Nu umpleti cana, puneti la ochi cam 2/3 (adica doua-treimi apa)

Vom incerca sa dizolvam sare in apa, sa vedem cata sare putem dizolva, 20-30%, 50% sau 70%…

Puneti o lingurita de ceai / lingurita de desert cu vaf cu sare in cana Dvs. cu apa fierbinte. Amestecati, amestcati, amestecati. In 1….2 minute se dizolva cu totul. Mai puneti o lingurita si amestecati. Parca nu se mai dizolva la fel de repede…, Parca ramane pe fund niste sare nedizolvata… Mai puneti o lingurita de sare…

Hopa! Nu se mai dizolva toata cantitatea oricat de mult am invarti. Mai puneti o lingurita… Deci de la un moment dat incolo, sarea nu se mai dizolva. De ce oare? Am obtinut o solutie la concentratie maxima, o solutie la saturatie.

Similar in cazul tincturii de propolis, peste 25…30% propolis in solutie nu are rost sa utilizam, pentru ca solutia este la saturatie. Daca am mai adauga propolis nu am obtine o solutie mai concentrata, s-ar pierde inutil propolis.

Deci cei care va spun ca ei fac tinctura cu propolis 40% sau mai mult fie mint, fie irosesc propolisul fara rost.

Un alt aspect al tincturii de propolis este originea propolisului si modul de prelucrare.

Propolisul este obtinut prin recoltarea rasinilor cu care plantele isi acopera mugurii pentru protectie. Protectie nu doar impotriva radiatiilor solare, a frigului dar mai ales impotriva virusurilor, microbilor si daunatorilor. Evident aceste rasini sunt „specializate” si proprii fiecarui areal botanic. Din acest motiv daca aveti de calatorit in Africa, v-ar recomanda sa va procurati o tinctura de propolis de calitate DIN Africa. Sigur o sa va protejeze mai bine decat orice tinctura de propolis facuta in Europa. La fel daca va propuneti sa calatoriti in America Latina sau China, v-ar sugera ca odata ajunsi acolo sa va procurati o tinctura de propolis LOCALA.

In ceea ce priveste modul de preparare, propolisul din China purificat 95%, cu care se lauda diversi, presupune incalzirea propolisului si eliminarea corpilor straini. Ori incalzirea propolisului, ca si in cazul mierii, presupune distructia / pierderea unor substante utile. In cazul propolisului consecintele sunt si mai dezastroase decat in cazul mierii, pentru ca mare parte din proprietatile curative sunt consecinta prezentei unor substante usor volatile, care prin incalzire dispar pur si simplu.

Pe de alta parte gustul acestor tincturi cu propolis din China, este efectiv groaznic, nu are nici o legatura cu tinctura de propolis europeana…

Pe de alta parte cand cumparati o tinctura de propolis, orice tinctura de fapt, ar fi bine sa va ganditi cu ce alcool a fost facuta? Care este provenienta lui? Este un alcool farmaceutic sau nu?

Care este cea mai buna concentratie de alcool? Pe vremuri se facea o extractie in alcool de 96% v/v adica 96% parti alcool din 100%, maximum teoretic posibil. Tehnic nu se poate obtine alcool pur prin distilare.

In propolis sunt trei fractii solubile, in alcool, in apa si in lipide (grasimi, uleiuri). Nu se poate obtine un amestec stabil din aceste trei fractii. Nu poti sa amesteci apa, alcool cu ulei, nu se pot obtine toate in acelasi produs. Si atunci observand valoarea extractelor indelungate  in apa, noi am decis a facem o extractie hidro-alcoolica, cu alcool de 70%, pentru a avea in final si fractia valoroasa solubila in alcool si cea solubila in apa. Timpul si rezultatele obtinute ne-au dat dreptate.

Dar aici e nevoie de rabdare, pt ca nu se poate obitine un produs bun mai devreme de doua luni. De cele mai multe ori noi lasam la plamadit acest produs 6…9 luni, pentru a fi siguri ca obtinem ceva de calitate.

Finalmente daca luati propolis pentru preventie si va pacaliti nu e nici o problema. E si maine o zi. Dar daca vreti sa utilizati propolis pentru un cancer e bine sa va ganditi de trei ori pana cumparati ceva, daca vreti sa obtineti un rezultat real, nu doar sa bifati ca ati facut-o si pe asta… Intrebati, cereti indrumare, nu doare!

Va las acum cu gandurile voastre.

Sanatate!

Cu toţii ştim care este sistemul digestiv, şi în linii mari cum funcţionează. Înţelegem sistemul cardio-vascular ca pe o pompă cu vasele ei transportatoare, îi ştim localizarea. Cunoaştem cum se desfăşoară respiraţia, de la plămâni până la celule. Dar câţi dintre noi pot explica într-o imagine limpede unde este localizat sistemul imunitar, elementele sale componente, ce funcţii şi relaţii are el ?

Stanga: Propolis mielat, tinctura de propolis, extractie hidro-alcoolica 70% v/v; in amestec cu 10% miere de mana Dreapta: tinctura de propolis Melidava, extractie hidro-alcoolica 70% v/v

#Melidava #MelidavaRomania #maimultdecatsanatate #polen #polencrud #naturavie #alimentfunctional

O descoperire remarcabila pentru apicultura, nutritie si apiterapie, a constituit-o polenul crud.
Pana in urma cu cativa ani, in apiterapie se utiliza doar polenul uscat, cum era in mod obisnuit furnizat de apicultura.
In Martie 1992, Patrice Percie du Sert, inginer agricol si apicultor pasionat din Franta, era intr-o stare alterata de sanatate datorita muncii extenuante. Medicul i-a spus ca nu mai poate continua la fel ca pana atunci.
Cum albinele incepusera recoltarea polenului, atras de culorile placute si proaspete ale granulelor, s-a lasat purtat de dorinta de a-l gusta pentru prima oara direct din colector.
Cititi mai multe aici:

https://melidava.com/informatii-pentru-sanatate/pastura-cruda-polen-crud/polen-crud-aliment-functional-si-probiotic/
...

Lasati un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *