Melidava

PANA LA URMA ATACA SAU NU ATACA PROPOLISUL SMALTUL DINTILOR?

Spread the love
Intrebarea mi-a fost adresata de un terapeut.
Raspunsul e pentru toata lumea care traieste cu aceasta ingrijorare…
Propolisul NU ataca smaltul dintilor.
Propolisul ca si alte alimente cu proprietati tinctoriale (care coloreaza adica 😃) PATEAZA smaltul dintilor.
Asa cum face si cafea, vinul rosu si mai ales fumul de tigara.

One glass of red wine

 

Spre deosebire de petele de la fumul de tigara care sunt de fapt niste gudroane, extrem de adezive la orice, petele de propolis sunt usor de indepartat la orice detartrare pe care un om care se ingrijeste de sanatatea lui ar fi bine s-o faca la 6 luni.
Asta se poate face intr-o anumita masura si acasa, prin utilizarea de diverse pulberi dentare, dintre care cele pe baza de zeolit, sau doar pulbere de zeolit, sunt cele mai bune, de departe. Odata pe zi seara periaj dentar cu pulbere de zeolit si s-a rezolvata problema in proportie de 90%. Nu exclude un detartraj profesional, periodic.
O alta intrebare de la teraputul respectiv a fost: se poate face din propolis apa de gura?
Daca se poate face apa de gura? Daaaa! Este de departe cea mai buna apa de gura. Eu am 55 de ani acu`. La varsta asta mama umplea chiuveta cu sange cand se spala pe dinti, din pricina unei parodontoze, fara sa fi fost fumatoare.
Eu nici cand ma duc la dentist la 6….12 luni, pentru detartraj, verificare si vreo lucrare nu scuip sange.
Nu-mi curge sange din gingii la orice fel de periaj dentar, cat ar fi de „dura” periuta de dinti, sau la utilizarea mai energica a atei dentare. Pentru ca folosesc propolis zilnic.
Iar ca apa de gura pe vremuri, nu mai stiu daca mai fac si acum, ICDA avea o apa de gura cu propolis.
Da` se poate face si in casa simplu. Din tinctura de propolis de calitate, ideal la 70% tarie alcoolica v/v;
Tinctura de propolis - Melidava

Tinctura de propolis – Melidava

 

Se pun 2 ml in 20 ml de apa si se face apa de gura utilizabila dupa periaj dentar. Intr-o prima faza, pt ca pentru cei neobisnuiti poate parea tare. Vor precipita niste rezine, spune lumea ca se „albeste apa”. E un lucru firesc. E doar chimie, nu doare 🤓
Apoi dupa o vreme, o saptamana, doua, facem din 5 ml la 20 ml apa. Ar trebui sa fie suficient. Fireste raportul poate creste.
Daca se utilizeaza dupa fiecare periaj dentar, ideal deci dupa fiecare masa, sau daca nu avem cum sa facem periaj dentar, dar avem la noi un deget si niste sare, ne spalam pe dinti asa, cu degetelul aratator si sare din belsug. Nerecomandat ca practica frecventa pentru cardiaci. Si apoi clatim gura cu apa de gura facuta cu propolis, si surpriza, daca mintea in intelepciunea ei ne permite NU scuipam; inghitim si obtinem doua lucruri odata.
Daca scuipam in chiuveta, e bine sa fie dat drumu` la apa sa scuipam in jetul /  volumul de apa existent deja. Si in acest fel chiveta se va pata mai putin sau chiar nu se va pata. Daca scuipam direct  intr-o chiuveta ai carei pereti sunt relativ uscati, se pateaza si se curata doar cu alcool, nu cu apa. Eventual un burete de metal si cenusa intr-un vas dedicat pentru aceasta operatiune. Periodic buretele de metal se spala cu alcool de 96 sau se arunca (responsabil) si se înlocuiește.
Incercati sa nu va mai luati dupa toate prostiile care se scriu pe Internet din dorinta de a avea audienta, pt ca apoi aceasta sa fie monetizata prin publicitate.
Sanatate!

#Melidava #MelidavaRomania #maimultdecatsanatate #polen #polencrud #naturavie #alimentfunctional

O descoperire remarcabila pentru apicultura, nutritie si apiterapie, a constituit-o polenul crud.
Pana in urma cu cativa ani, in apiterapie se utiliza doar polenul uscat, cum era in mod obisnuit furnizat de apicultura.
In Martie 1992, Patrice Percie du Sert, inginer agricol si apicultor pasionat din Franta, era intr-o stare alterata de sanatate datorita muncii extenuante. Medicul i-a spus ca nu mai poate continua la fel ca pana atunci.
Cum albinele incepusera recoltarea polenului, atras de culorile placute si proaspete ale granulelor, s-a lasat purtat de dorinta de a-l gusta pentru prima oara direct din colector.
Cititi mai multe aici:

https://melidava.com/informatii-pentru-sanatate/pastura-cruda-polen-crud/polen-crud-aliment-functional-si-probiotic/
...

Lasati un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *