Cine a fost primul: oul sau gaina?
Sau altfel, Helicobacter pylori produce aciditate excesiva, sau aciditatea excesiva favorizeaza proliferarea Helicobacter pylori?
Medicina, stiinta ar zice unii, ne invata ca 80% dintre persoanele sanatoase, fara simptome gastrice sunt depistati cu aceasta bacterie in microbiota intestinala. Asta scria in manualele studentilor la medicina si tratatele de specialitate acum 40 de ani. La o simpla cautare pe Internet „helicobacter pylori infection” aflati ca:
„H. pylori is a type of bacteria that infects your stomach. It attacks your stomach and the first part of your small intestine (duodenum). This can cause redness and swelling (inflammation). Many people with the bacteria won’t have any symptoms.”
Deci sunt de acord si americanii cu asta. Pana aici e bine…
Acu` vine intrebarea: ce face ca aceasta bacterie sa se exprime. Multi spun hiperaciditatea. Altii spun ca hiperaciditatea este o consecinta a prezentei bacteriei. Si atunci cum e?
Pai poate ca alfel… Stresul, supararea, furia, frustrarea, stresul psiho-emotional per ansamblu, scad in mod sever imunitatea. Hrana insuficienta, de proasta calitate, odihna insuficienta la fel, scad imunitatea. Ceea ce poate conduce, la unele persoane, lucru favorizat si de anumite aspecte, comportamente alimentare care „pregatesc terenul”, la proliferarea bacteriei si aparitia simptomelor.
Da` daca medicina, sau stiinta, ar accepta asta, ca stresul psiho-emotional va afecteaza imunitatea si coroborat cu toate celelalte aspecte de viata, alimentatie si odihna, va puteti „imbolnavi” de Helicobacter pylori, n-ar avea ce sa va vanda… Si atunci tac din gura, ca nu e treaba gastroenterologului sa va intrebe daca traiti sub stres sau nu. El va va da simplu, antibiotice. Nu trece? Nu-i nimic, mai incerci odata. Nu trece, nu-i nimic, schimbam antibioticu`… Nu trece? Si atuncii stiinta prin gura doctorului va spune: „-Mergeti acasa va rog, acum e momentul ca corpul Dvs. sa se lupte cu aceasta bacterie!” Cum sa va spuna altfel, ca sunt incapabili…
Si-au vandut medicamentele, au bifat un succes comercial, urmatorul va rog, va striga asistenta. Cam asta e…
Deci atentie la aceste aspecte de viata: regim alimentar, odihna, stres psiho-emotional, pentru a nu dobandi problema. Iar ca tratament, propolisul in extractie alcoolica de calitate, in amestec cu miere, a dat cele mai bune rezultate, de departe.
Poate fi de mare folos maceratul de obligeana si argila / zeolit.
Aveti probleme, cereti o opinie, nu doare…
Sanatate!