Melidava

Produsele apicole in diabet

Spread the love

Tema e vasta. Vom fi succinti, pentru ca asa sunt vremurile. Articolele de stiinta si mai ales experienta probeaza ceea ce vom afirma.

Diabet? Adica mananci dulce in fiecare zi si faci diabet? In morcov nu gasim oare glucide?

Diabetul este o boala de nutritie, dar si o consecinta a stresului. Are o determinare lipidica in primul rand. Dovada faptului ca atunci cand pacientul slabeste scad glicemiile… Stiti ca se nasc copii cu diabet, din parinti care nu sunt bolnavi de diabet? Dar mama a trait sub un stres intens…

Doua cazuri am sa va prezint pentru edificare, cazuri pe care le-am cunoscut personal. Primul un copil de trei ani, in Italia, Ancona, a fost la varsta de trei ani martorul unei agresiuni asupra tatalui sau. Copilul nu s-a simtit bine in urmatoarele zile, parintii si-au spus ca probabil e o trauma psiho-emotionala, care va trece, etc. Dupa cateva zile s-au dus cu el la spital. Medicii au descoperit ca avea diabet. Glicemii mari, l-au trecut pe insulina… Si n-a mai scapat de medicatie, fireste. Eu l-am cunoscut cand avea 11 ani, am ajutat cat am putut…

Al doilea caz, in Timisoara, barbat 40 de ani, normoponderal, i s-a furat masina, un bun scump, la care tinea. I s-a facut rau la o ora dupa ce a aflat vestea. A doua zi din nou s-a simtit foarte rau, era intepenit tot. S-a dus la spital, l-au investigat, i-au facut analize si l-au gasit cu glicemii 400. Au vrut sa-l treaca fireste pe insulina.

A refuzat frumos, s-a dus acasa cu o medicatie orala si intr-o saptamana dupa ce s-a mai impacat cu ideea si-a masurat din nou glicemia care era 150. Masina nu a mai gasit-o dar a scapat de insulina…

Fireste diabetul este o boala de nutritie dar nu trebuie neglijat nici stresul.

Apicole recomandate:

-propolis sub orice forma se poate administra. Are efecte hipoglicemiante, adica scade glicemiile. Dar nu mai mult de 10…15% Nu poate inlocui medicatia, dar o poate reduce. E foarte important totusi, stiut fiind faptul ca orice unitate de insulina in minus este un castig pentru calitatea vietii diabeticului, in timp.

-laptisorul  de matca din pricina proprietatilor regenerative si rejuvenante poate contribui la o mai buna gestionare a suferintei. Am observat ca poate stabiliza si chiar poate contribui la scaderea glicemiilor. Poate intarzia instalarea retinopatiei diabetice.

-apilarnil: idem (la fel ca si la laptisor).

-mierea de salcam contine mai multa fructoza, in cantitati de 6…12 grame pentru un adult, ceea ce inseamna 1…2 lingurite de ceai, lingurita de desert, incarcata cu miere (o lingurita cu miere aprox. 6 grame), contribuie la stabilizarea glicemiilor. In aceasta cantitate zilnica este un produs recomandat in diabet. Nu e nimic paradoxal, este un glucid de foarte buna calitate. Oricum aveti un aport de glucide, nu aveti cum sa evitati asta in alimentatie. Reduceti din legume si eventual fructe pentru o balanta corecta si masurati glicemiile si o sa ne dati dreptate. Glicemiile vor avea tendinta sa se stabilizeze. Puteti face si un grafic… Nu puneti semnul egal intre zahar si miere, NU este deloc acelasi lucru.

-polen si pastura, sunt recomandate cu prudenta. In ce sens? Si polenul si pastura contin carbohidrati, motiv pentru care pot fi introduse in alimentatia diabeticului doar odata cu reducerea altor surse de glucide / carbohidrati. In caz contrar glicemiile vor creste. Trebuie sa puneti in balanta calitatea acestor alimente. Bogatia de nutrienti, toate vitaminele si mineralele de care avem nevoie, intr-o formula optima si imediat disponibila aflate in polen si pastura, nu sunt regasite  in nici un fel de paine, cartof, orez, fructe si legume. Deci ce-o sa alegem? Sa mancam pentru gust niste cartofi sau sa ne hranim corpul cu cel mai bun aliment pe care il cunoaste omenirea? In plus prin efectele trofice si tonice asupra vaselor de sange poate intarzia instalarea retinopatiei diabetice si a piciorului diabetic.

Sanatate!

 

#Melidava #MelidavaRomania #maimultdecatsanatate #polen #polencrud #naturavie #alimentfunctional

O descoperire remarcabila pentru apicultura, nutritie si apiterapie, a constituit-o polenul crud.
Pana in urma cu cativa ani, in apiterapie se utiliza doar polenul uscat, cum era in mod obisnuit furnizat de apicultura.
In Martie 1992, Patrice Percie du Sert, inginer agricol si apicultor pasionat din Franta, era intr-o stare alterata de sanatate datorita muncii extenuante. Medicul i-a spus ca nu mai poate continua la fel ca pana atunci.
Cum albinele incepusera recoltarea polenului, atras de culorile placute si proaspete ale granulelor, s-a lasat purtat de dorinta de a-l gusta pentru prima oara direct din colector.
Cititi mai multe aici:

https://melidava.com/informatii-pentru-sanatate/pastura-cruda-polen-crud/polen-crud-aliment-functional-si-probiotic/
...

Lasati un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *