PRACTICA MEDICALA NU ESTE O STIINTA, MEDICINA NU ESTE O STIINTA
Cercetarea in domeniul medical poate fi considerata o stiinta. Nu insa si practica medicala.
Medicul clinician nu practica o stiinta. Pentru ca nu sunt doi oameni la fel si reactiile lor difera.
Noi nu suntem standarizati, Slava Domnului!
Chestiunea asta a fost lamurita de mult. Dar nu este in interesul Big Pharma ca pretentiile de stiintificitate vis-a-vis de medicamentele pe care le produce sa fie puse la indoiala, in sensul efectelor pe care le produc. Ca doar de asta sunt facute, nu? Sa produca un efect anume.
Sa ne intelegem: industria farmaceutica este o stiinta. Ea poate produce un fenomen repetabil aici si la Vladivostok, acum si peste 100 de ani. Dar care este interactiunea unui medicament identic fabricat cu omul?
Prof. Dr. Nicolae Dragomir ne relateaza intr-o lucrare de popularizare a farmaciei, in 1978 la Ed. Facla urmatoarele: „Resorbtia medicamentelor variaza in limite foarte mari de la un individ la altul din cauze nu intotdeauna cunoscute. S-a constatat ca aceeasi substanta , guanetidina, intrebuintata in tratamentul hipertensiunii arteriale se absoarbe in cantitate de 3% din doza administrata la unii bolnavi, iar la altii de 27%.
Pentru obtinerea efectului terapeutic dozele vor varia de la 10 mg la 1000 mg in functie de cantitatea care se gaseste in mod real in sange si tesuturi”. Pag 54. Nu avem erata. Nu e o gresala. Am cercetat subiectul.
Dozele variaza in acest caz pe o plaja de la 1 la 100! De la 1 pana la de 100 de ori mai mult.
Atunci de ce pretentia falsa de stiinta si stiintificitate vis-a-vis de standardizare. Extracte standaridizate veti intalni si in zona medicinei naturiste, termen promovat de Ilie Tudor cat timp a fost proprietar la Herbagetica. La ce folos extracte standardizate in medicina naturista? Doar pentru un efort de marketing.
De spun autoritati medicale ca nu pot accepta si notifica pentru a vinde legal cutare sau cutare remediu, ca medicament din plante sau apicole? Propolisul nu se poate standardiza, un eventual extract da, dar asta va impinge pretul in zone prohibitive. Cu toate acestea ca supliment alimentar s-a dovedit a fi cel mai bun si mai ieftin mijloc antiviral cu adevarat eficient. Lucru recunoscut pe plan mondial. Romania fiind si varf de lance in domeniul cercetarii in utilizarea produselor apicole in sanatate, dinainte de anii 1980.
Cui foloseste aceasta atragere in zona industriei biochimice a naturismului, doar pentru a primi apoi o lovitura naucitoare pe motiv ca nu e stiintific?
Marilor companii farmaceutice si a celor din medicina naturista care incearca in felul acesta sa-si vanda marfa atribuindu-i false merite, in dauna companiilor mici, care de multe ori s-au dovedit a produce remedii mult mai eficiente decat cele „standardizate”.
Pentru cel in suferinta: NU va fie teama sa luati doze mari din produse naturiste de calitate.
Dozele sunt adaptate omului. Recomandarile de pe etichete, cele care sunt permise, ca nu toate sunt permise, sunt pur orientative.
In cazuri grave de foarte multe ori dozele mari au facut diferenta intre viata si moarte.