Melidava

MI-AM LUAT POLEN… CUM IL IAU?

Spread the love

Ce tare… Ati luat polen de la Apiland si nu raspunde nimeni sa va spuna cum sa-l luati?

Daca ati facut orice alta alegere, poate ati cumparat de la vreun apicultor, fara factura, sau bon fiscal…, pentru ca nu va trebuie, asa cum ii trebuie lui Ciolacu… Va felicitam! Ati cumparat probabil cel mai bun aliment din lume, care alaturi de pastura, sunt de departe cele mai sofisticate si mai valoroase alimente. Fara nici o exagerare! Aveti la pachet o proteina imediat disponibila, alaturi de toate, absolut  toate mineralele si vitaminele de care aveti nevoie, in formule optime organismului Dvs. Ce ar putea fi mai bun? Hai spuneti-mi Dvs.?

Polenul crud poliflor de la Melidava se utilizeaza asa: in primele doua, trei saptamani puneti la „dizolvat” (pentru cei licentiati in bio-chimie: evident nu se dizolva polenul microscopic, ci se disperseaza si se realizeaza o suspensie), deci puneti la „dizolvat” 2…3 lingurite de ceai, lingurita de ceai, adica, ca si unitate dozatoare, incarcate cu varf cu polen crud, in apa cu zeama de lamaie, bors, sau fresh de fructe ori lactate fermentate, lapte acru, iaurt, Sana, kefir, timp de minimum 20 de minute. Se poate si mai mult… E si mai valoros. Se poate pregati si de seara pentru dimineata, Iar in apa cu zeama de lamaie se poate pregati si pentru cinci zile in avans (nu am incercat si altfel, sau pentru o perioada mai lunga). Tinut la frigider nu se strica, probabil din pricina uleiurilor esentiale, care chiar sub forma de urme (adica o foarte, foarte mica cantitate, abia decelabila), asigura o protectie in acest sens.

La inceput, daca nu ati mai utilizat polen crud pana acum, cel mai indicat e sa-l utiliazati dupa micul dejun, sa fie ceva in stomac, pentru ca avand o mare cantitate de proteina organismul Dvs. va secreta imediat acid gastric si daca aveti un stomac sensibil sau sensibilizat (medicatie / stil de viata), s-ar putea sa apara senzatii neplacute (10%) , rar senzatie de durere (1%).

Daca apar senzatii neplacute va recomandam sa va opriti. Faceti un tratament cu macerat de obligeana, 2…4 saptamani si apoi reincercati din nou.

https://melidava.com/informatii-pentru-sanatate/tratamente-naturiste/obligeana-macerat-tratament-naturist-gastrita/

Ulterior daca totul e OK dupa aceste 2…3 saptamani, majoram cu cate o lingurita pe saptamana, in asa fel incat atunci cand ajungem la 4…6 lingurite sa ne facem curajul sa-l testam si inainte de micul dejun cu 15…20 minute.

Si daca totul e OK, pastram aceasta forma de administrare, inainte de micul dejun, cu intentia, cel mai bine, de a inlocui micul dejun uzual cu polen, laptisor de matca (eventual si Apilarmel).

Cum preparam polen? A se vedea mai jos:

https://youtu.be/JpjZ2YKVg6M

Eu si cu sotia mea de mai bine de 10 ani am inlocuit orice ar fi insemnat mic dejun uzual cu 10 lingurite de polen (= 50 grame), sotia mea la 50 kg eu la 70…75 Kg. Si asta ne-a adus doar beneficii in ceea ce priveste sanatatea. Cei care au mase corporale mai mari, evident trebuie sa ia mai mult (dupa o regula de trei simple; simplu de inteles daca formula asta de calcul se mai preda la matematica  in zilele noastre ).

😀

Cu polen puteti sa slabiti fara foame sau sa va ingrasati… Daca pe masura ce introduceti polen reduceti cantitativ si caloric micul dejun uzual, veti slabi. Daca suplimentati micul dejun uzual cu polen va ingrasati…

Aportul de polen reduce senzatia de foame. Senzatia de satietate este data de doua mecanisme: gradul de umplere al stomacului (eterna pacaleala, supa de varza, floricele, mere rase, orice altcva care va umfla stomacul); sau calitatea nutrientilor adusi de alimentele ingerate. Daca „foamea” ne-inteleasa explicit a organismului Dvs., foamea specifica, pentru anumiti nutrienti, mai rari, sau mai greu de gasit in mancarea de la supermarket, e satisfacuta, chiar si cu mici cantitati volumice de alimente va puteti simti satui. Nu e nici un mister… E biologie si surpriza, a ramas valabila de vrei doua miloane de ani!

Cei care sar in mod obisnuit peste micul dejun, pentru ca dureaza, sau suntem fumatori si nu putem manca nimic mai devreme de ora noua, va spun ca daca va pregatiti polenul de seara, „servirea” lui dimineata dureaza sub un minut… In plus cu apa cu zeama de lamaie, nu produce greata, sau chiar daca ne-am cinstit cu niste alcool seara, acest mic dejun ne repara…

Cine n-ar vrea asa masa la fast food? De data asta e chiar un fast food sanatos!

Speram sa realizati asta acum in stare de sanatate, sa nu fie nevoie sa ne scrieti cum sa utilizati diverse produse apicole in calitate de pacienti…

Sanatate!

Lasati un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *