Melidava

Cum se consuma polenul

Spread the love

Polenul crud consumat simplu, ca atare, fara nici o preparare prealabila poate fi placut, aromat, uneori senzational ca si gust. Dar pierdeti cam 50% din valoarea lui. In cazul polenului uscat pierderea e si mai mare.

De ce? Imaginati-va polenul ca o minge care are niste deschizaturi. Materia care ne intereseaza pe noi este inauntrul acestei mingi. Pentru a o pune in evidenta este nevoie de o preparare prealabila, o solutie, suspensie, usor acida. Cei mai multi dintre utilizatorii de polen folosesc un amestec de apa cu zeama de lamaie, practic o limonada neindulcita, in care lamaia, zeama de lamaie, se pune in proportia care place sau este suportabila de catre fiecare dintre noi. La fel se pot utiliza diverse sucuri de fructe fresh, bors, sau in ultima instanta apa cu putin otet din mere si miere.

De regula acest grust acrisor este usor si placut de utilizat zi de zi.

Mai sunt persoane care prefera gusturile usor dulci si fac la fel de corect un amestec cu iaurt, kefir, sana, etc. E foarte bine si asa, uneori o astfel de solutie se impune daca vorbim de necesitatea de a repopula imediat tractul digestiv cu bacteriile utile, afectate de tratamentul cu antibiotic sau chimio-terapie.

Polenul cu apa cu zeama de lamaie, sau celelalte descrise mai sus, trebuie sa stea minimum 20 de minute inainte de a fi consumat pentru o reala eficienta. Poate sta si mai mai mult. Dupa cum s-a demonstrat din anii `80 pentru fiecare ora care trece, pana la 8 ore a fost studiat, in solutie se elibereaza mai multi aminoacizi.

Se poate prepara de seara pentru dimineata si pastrati la frigider.

Noi cand mergem in concediu preparam pentru 3…4 zile polen, si-l pastram in masina in lada frigorifica, iar in locul de cazare il punem inapoi in frigider.

Polenul in amestec cu miere poate fi util doar daca aceasta mixtura este  amestecata cel putin doua luni… Va asigur ca nu este nici o exagerare.

Mierea nu face acelasi lucru ca si apa cu zeama de lamaie, sucurile de fructe sau lactatele enumerate. Deci atentie sa nu va pacaliti singuri pe seama gustului placut.

Cat polen sa luam? Eu la 70…75 Kg, sotia la 47…50 Kg luam 50 de grame in fiecare dimineata, si cam asta e tot micul dejun. De mai bine de 10 ani, practic fara pauza. Nu luam Duminica daca mergem la biserica. In rest zi de zi. Succes!

 

#Melidava #MelidavaRomania #maimultdecatsanatate #polen #polencrud #naturavie #alimentfunctional

O descoperire remarcabila pentru apicultura, nutritie si apiterapie, a constituit-o polenul crud.
Pana in urma cu cativa ani, in apiterapie se utiliza doar polenul uscat, cum era in mod obisnuit furnizat de apicultura.
In Martie 1992, Patrice Percie du Sert, inginer agricol si apicultor pasionat din Franta, era intr-o stare alterata de sanatate datorita muncii extenuante. Medicul i-a spus ca nu mai poate continua la fel ca pana atunci.
Cum albinele incepusera recoltarea polenului, atras de culorile placute si proaspete ale granulelor, s-a lasat purtat de dorinta de a-l gusta pentru prima oara direct din colector.
Cititi mai multe aici:

https://melidava.com/informatii-pentru-sanatate/pastura-cruda-polen-crud/polen-crud-aliment-functional-si-probiotic/
...

Lasati un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *