Melidava

Notiunea de caine nu latra… Sau cum sa vinzi ideea de sanatate

Spread the love

O sa gasiti pe piata capsule cu obligeana, tinctura de obligeana, extracte de obligeana, extracte standardizate de obligeana, ceai de obligeana, etc. Dar nu o sa gasiti macerat de obligeana. De ce? Pentru ca nu se poate vinde. Se prepara de pe o zi pe alta. La temperatura camerei maceratul nestrecurat fermenteaza in 12 ore. Solutia strecurata se altereaza in 24 de ore. Si cu toate acestea este de departe cel mai eficient mod de preparare a rizomului de obligeana (Calami rhizoma) si un mijloc extrem de eficient de a trata gastrite diverse si nu numai.

https://melidava.com/informatii-pentru-sanatate/tratamente-naturiste/obligeana-macerat-tratament-naturist-gastrita/

Restul sunt modalitati prin care este transformata in bani ideea de planta vindecatoare. Pentru voi, doar pentru voi… Moduri de prezentare care atrag prin frumusete, culoare si aparenta stiintifica. Firme care si-au asumat misiunea sa va aduca sanatatea in case, etc.

Ce puteti face? Puneti mana si cititi…

Polenul de salcie NU are efectele sudorifice si antitermice pe care le are ceaiul (decoctul) de coaja / scoarta de salcie. Deci vestitul polen de salcie NU reproduce efectele terapeutice ale scoartei de salcie (Cortex salix alba).

Ar putea sa-i fie rusine, pentru ca e scump… Puneti mana si cititi. Sau intrebati-i pe cei care stiu.

Polenul de paducel NU reproduce efectele hipotensive ale florilor si frunzelor de paducel preparate ca ceai dar mai ales ca si tinctura. Deci daca ati ascultat-o pe frumoasa blonda in halat alb de la farmacia naturista care v-a convins sa luati polen de paducel pentru tensiune v-ati pacalit. Din nou.

Planta e una; partea aeriana, radacina, scoarta, inflorescentele, mugurii pot constitui materie vegetala pentru preparate cu ratiuni si eficienta terapeutica diversa. Produsl apicol, daca si cand se poate obtine, polen sau miere, nu reproduce calitatile medicinale ale plantei, partilor din planta si efectelor care se pot obtine prin preparare.

Ce puteti face? Cred ca de-acum stiti…

Sanatate!

#Melidava #MelidavaRomania #maimultdecatsanatate #polen #polencrud #naturavie #alimentfunctional

O descoperire remarcabila pentru apicultura, nutritie si apiterapie, a constituit-o polenul crud.
Pana in urma cu cativa ani, in apiterapie se utiliza doar polenul uscat, cum era in mod obisnuit furnizat de apicultura.
In Martie 1992, Patrice Percie du Sert, inginer agricol si apicultor pasionat din Franta, era intr-o stare alterata de sanatate datorita muncii extenuante. Medicul i-a spus ca nu mai poate continua la fel ca pana atunci.
Cum albinele incepusera recoltarea polenului, atras de culorile placute si proaspete ale granulelor, s-a lasat purtat de dorinta de a-l gusta pentru prima oara direct din colector.
Cititi mai multe aici:

https://melidava.com/informatii-pentru-sanatate/pastura-cruda-polen-crud/polen-crud-aliment-functional-si-probiotic/
...

Lasati un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *