Melidava

Lingura de lemn a naturismului…

Spread the love

De ce se recomanda sa consumi produse naturiste cu lingura de lemn? Sau de plastic, dar Doamne fereste nu de metal? Ma amuz cand primesc astfel de sfaturi si intreb si eu, de ce?

Se presupune ca produsele naturiste sunt mai mult sau mai putin vii, sau populate cu bacterii utile, cum ar fi polenul pe care o lingura de metal le-ar putea distruge…

Nu e asa, nu e asa deloc. Pe suprafete de metal, asa cum se folosesc in industria alimentara populatiile de bacterii de orice fel, care ajung in contact cu aceste suprafete in orice mod, intra in scurt timp in faza de declin, corespunzatoare a ceea ce in microbiologie se numeste curba de distrugere si inactivare metabolica prin lipsa surselor de nutritie si energie. Aceste microorganisme au un metabolism extrem de accelerat. Ganditi-va ca Escherichia coli se divide la o ora. Deci daca intr-o ora nu gaseste nutrieni moare. Din acest motiv suprafetele de metal intretinute si curate au calitati bacteriostatice si bactericide.

Deci daca Dvs. o sa folositi o lingura de metal ca sa invartiti 10 sau 100 de secunde in polen sau in iaurt, sau kefir, nu resusiti sa ucideti nici o bacterie utila. Dar aveti garantia ca lingura de metal din dulap nu este o gazda buna pentru bacterii neprietenoase…

Succes!

Etichete

#Melidava #MelidavaRomania #maimultdecatsanatate #polen #polencrud #naturavie #alimentfunctional

O descoperire remarcabila pentru apicultura, nutritie si apiterapie, a constituit-o polenul crud.
Pana in urma cu cativa ani, in apiterapie se utiliza doar polenul uscat, cum era in mod obisnuit furnizat de apicultura.
In Martie 1992, Patrice Percie du Sert, inginer agricol si apicultor pasionat din Franta, era intr-o stare alterata de sanatate datorita muncii extenuante. Medicul i-a spus ca nu mai poate continua la fel ca pana atunci.
Cum albinele incepusera recoltarea polenului, atras de culorile placute si proaspete ale granulelor, s-a lasat purtat de dorinta de a-l gusta pentru prima oara direct din colector.
Cititi mai multe aici:

https://melidava.com/informatii-pentru-sanatate/pastura-cruda-polen-crud/polen-crud-aliment-functional-si-probiotic/
...

Lasati un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *