Melidava

IN CE FEL DE FRIGIDER DEPOZITEAZA ALBINA LAPTISOR DE MATCA? DAR POLENUL SI PASTURA DIN STUP IN CE CONGELATOR SUNT PASTRATE?

Spread the love

In 2009 cand am generat in Formula As primul articol despre laptisorul de matca m-au sunat niste apicultori (?), asa s-au recomandat, care m-au intrebat cum indraznesc, sa vand laptisor de matca crud fara sa-l pun in cutii frigorifice, pt ca literatura de „specialitate” spune ca laptisorul de matca scos din congelator se altereaza in 2 (doua ore)! Hai lasa-ma! Si atunci intrebarea: in ce fel de frigider tine albina laptisoru`?

Chiar daca nu ati avut curiozitatea sa deschideti un stup, banuiti ca de-acum 2 milioane de ani si pana azi albina a gasit solutii ceva mai inteligente pt coservarea acestui produs… Laptisorul de matca este hrana pentru larve si el sta in stup 7…9 zile la 34….36 de grade Celsius. Acesta este motivul pt care poate fi transportat in siguranta vara-iarna pt 24-96 de ore, fara nici un fel de probleme. Am avut livrari in Spania care au facut 7 zile si nu au fost probleme…

Polenul si pastura sunt si mai putin sensibile. Primavara vedeti inflorescente de salcie, alun si corn la temperaturi de 5…10 grade Celsius. De multe ori in timpul noptii temperaturile devin negative… Fructificatiile nu sunt afectate, deci valoarea polenului nu este afectata de multiple ingheturi si dezgheturi… Vara vedeti flori de trandafir deschise  la 40 de grade, care stau zile intregi, uneori mai mult de o saptamana deschise. Miroase vreodata a polen stricat? Apropos cum miroase polenul „stricat”? Polenurile acestor flori raman viabile la peste 40 grade Celsius timp de peste o saptamana. De ce ar fi nevoie atunci ca noi sa transportam polenul in cutii frigorifice pana la usa clientului? Pai Farmacia Tei il tine in congelator…. Da, pt ca cine stie cat timp dureaza pana il vinde… De asta il tine la congelator. Da de la Baia Mare la Bucuresti credeti ca Apiland il transporta cu masina frigorifica? Sunteti naivi…

Pastura este polen conservat, la temperatura stupului… 36 de grade. Un transport de cateva zile la temperatura ambientala nu are cum s-o afecteze.

Una peste alta, nu trebuie sa va ingrijorati pt caliatea acestor produse prin transport cu curier rapid nici pe timp de vara nici pe timp de iarna. Dupa ce ajung la Dvs pentru a le asigura conservarea pe termen lung laptisorul de matca se pune la frigider, polenul si pastura la congelator.

In 11 ani de existenta NU am avut niciodata probleme legate de transport. Cam atat….

Gabriel-Silviu Aosan,

admin Melidava

#Melidava #MelidavaRomania #maimultdecatsanatate #polen #polencrud #naturavie #alimentfunctional

O descoperire remarcabila pentru apicultura, nutritie si apiterapie, a constituit-o polenul crud.
Pana in urma cu cativa ani, in apiterapie se utiliza doar polenul uscat, cum era in mod obisnuit furnizat de apicultura.
In Martie 1992, Patrice Percie du Sert, inginer agricol si apicultor pasionat din Franta, era intr-o stare alterata de sanatate datorita muncii extenuante. Medicul i-a spus ca nu mai poate continua la fel ca pana atunci.
Cum albinele incepusera recoltarea polenului, atras de culorile placute si proaspete ale granulelor, s-a lasat purtat de dorinta de a-l gusta pentru prima oara direct din colector.
Cititi mai multe aici:

https://melidava.com/informatii-pentru-sanatate/pastura-cruda-polen-crud/polen-crud-aliment-functional-si-probiotic/
...

Lasati un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *