IMUNITATE COPII; IMUNITATE SCAZUTA LA COPII – CE SA FAC?
Din experienta deosebim doua situatii: problemele de imunitate ale copiiilor din zona rurala si ale copiilor din zona urbana.
Malnutritia si stresul fiziologic sunt cauzele principale in ambele situatii. La sat vorbim de malnutritie de cele mai multe ori in sensul de privare de nutrienti de calitate si stres fiziologic in sensul de prea multa munca si prea putina odihna de calitate.
In schimb la oras vorbim de malnutritie in sensul de supra-alimentare sau alimentatie defectuoasa, alimente selectate dupa gust. Si stres fiziologic in sensul de suprasaturatie cu informatie si odihna insuficienta.
In situatia copiiilor de la oras trebuie inclusa si expunerea la campurile electromagnetice, telefon mobil de la varsta frageda, tableta, calculator, dispozitive wi fi deschise in permanenta, telefonul folosit pe post de ceas si alarma, etc.
Activitatea fizica a copiiilor de la oras este de regula una net redusa fata de cei din mediu rural, si net redusa fata de ce presupunea joaca din fata blocului de pe vremuri. In niste studii facute de Statul Roman despre vitalitatea copiiilor si tinerilor din anii 1980, s-a constatat ca forta si rezistenta fizica fata de anii 1950 s-a redus la jumatate! Ceea ce parea dezastruos atunci. Faceti va rog o comparatie mentala 1980 / prezent…
O situatie specila o pot prezenta copiii suprasolicitati la scoala si activitati extrascolare. De genul 4…6 ore la scoala care necesita 2…4 ore de teme acasa,1…2 ore de meditatii, dansuri, inot, karate, etc. Daca stai si aduni vezi ca ai un copil care munceste 12…14 ore pe zi… Unde e copilaria?
O alta situatie si mai greu de inteles este deprimarea imunitatii prin stres psiho-emotional. Emotii negative, frica, rusine, sentimentul ca nu e inteles, apreciat, comunicare deficitara cu ceilalti copii, cu invatatoarea, profesorii, nu-i face nici o placere ceea ce invata, etc. Imunitatea in astfe de situatii se prabuseste.
Si atunici de copii se prind toate bolile, incepand desigur cu banalele viroze respiratorii, care atentie, sunt cele mai usoare forme de boala…
Tratamentele gresite sunt si ele o mare problema. Apelul la antibiotice pentru orice rosu in gat este o uriasa problema. Astfel de copii racesc de 3…5 ori in sezonul rece. Cei care se trateaza cu propolis racesc odata pe an, sau la doi ani…
Recomandarea generala este introducerea in alimentatie de produse apicole, in scopul suplimentarii si corectarii unor deficiente. Dintre acestea cu efecte prompte sunt laptisorul de matca, Apilarmel, polen si pastura. Doze mari, asa cum am descris si alta data, fara frica. NU sunt medicamente, sunt alimente de fapt. Niste alimente de foarte buna calitate.
Orientativ, daca doriti sa obtineti rezultate rapid:
-1…2 ml laptisor de matca la 30 Kg mara corporala, pe zi.
-1…2 lingurite de ceai ca si unitate dozatoare cu Apilarmel la 30 Kg masa corporala, pe zi.
-3…5 lingurite de ceai ca si unitate dozatoare cu varf cu polen crud, doze la care veti ajunge in timp, cititi va rog articolele noastre despre polen. O lingurita de polen are aprox. 5 grame. Vorbim de doze pentru 30 Kg masa corporala, pe zi.
Toate aceste produse se consuma de preferinta in prima parte a zilei.
-2….4 lingrite de ceai cu varf cu pastura cruda, doze care pot fi administrate „din prima” fara pregatire prealabila. O lingurita de ceai ca si unitate dozatoare cu pastura=6 grame. La 30 Kg masa corporala pe zi.
Pastura se poate consuma si seara.
-miere oricat doreste copilul. Gustul dulce este cel mai puternic gust. Placut la inceput, dar greu de suportat in timp daca este impus. Motiv pentru care nu va faceti probleme daca copilul cere miere. N-am intalnit inca doze toxice, iar cei care au diabet stiu ca nu au voie… Chiar si acestia pot lua 1…2 lingurite pe zi de miere de salcam.
Produse cu propolis de calitate, adaptate masei corporale si problemelor. Adica racim des sau nu. Formele pe care le facem sunt „zgomotoase” sau nu. Ratiunea administrarii este una preventiva sau curativa.
-Propolis esenta 1…3 ml la 10 Kg masa corporala, pe zi
-Propolis mielat, sau produsul clasic tinctura de propolis 1 ml la 10 kg masa corporala pe zi.
-Echinacea mielat 1 ml la 10 Kg masa corporala pe zi.
-ceai de coaja de salcie ca si antitermic natural, pregatit ca si decoct, 1…3 cani pe zi.
-comprese (sosete) cu apa rece sau si mai bine apa cu otet, sau chiar otet. Frectie cu otet pentru a scadea febra.
-Hidrolat de propolis sau Hidrolat de propolis forte instilatii nazale, adica picaturi in nas, 2…3…5 picaturi in fiecara nara, de 3…6 ori pe zi.
-inhalatie cu musetel si propolis (aerosoli) asa cum am descris in tratarea sinuzitei, mai putin masajul cu Apireven, care nu-si gaseste rostul aici:
https://melidava.com/informatii-pentru-sanatate/tratament-sinuzita/
-limonada indulcita cu miere, cat simte ca-i face bine.
-odihna la discretie…
Succes!