Produse apicole in sport
Sunt sau nu recomandate? Voi ce ziceti?
Din pacate medicina sportiva, ca si medicina conventionala, sa-i spunem „stiintifica” nu studiaza nimic despre plante si ciuperci medicinale, produse apicole, minerale native si utilitatea lor in sanatate.
Noi putem doar sa va reproducem rezultatele comunicate de alte persoane, asociatii si chiar reprezentanti ai unor state referitor la utilizarea unor produse apicole.
Rusii au prezentat la Apimondia Turcia, Istambul, 2017 un studiu care a trezit zambetele unor cunoscatori. Suplimentarea alimentatiei sportivilor cu produse apicole, era vorba strict de laptisor de matca, in monodoza 1 ml pe zi, infim dupa parerea noastra, a dat totusi rezultate. La intrebarea de ce doar 1 ml? Raspunsul a fost: buget limitat…
Grecii cu niste ani inainte au raportat cresteri ale rezistentei la efort cu 10…15% la 2 ml laptisor de matca pe zi, doar in cantonament, deci pe perioada scurta, cu testare la final de cantonament. Adica dupa 2…3 saptamani de administrare. Ceea ce este fabulos, sa obtii la un sportiv o crestere importanta in 2…3 sapamani! Ganditi-va ca un record se doboara cu cate o zecime de secunda. Ce-ar fi daca cineva ar scadea timpul la 100 m viteza cu 10%? Sa alerge 100 metri in 9 secunde? Cum ar fi? Da` pentru asta trebuie mai multa cunoastere si mai putin fast food…
Din pacate la noi nici sportivii ca persoane individuale si nici antrenorii sau medicii sportivi nu cunosc si nu utilizeaza produse apicole.
Am recomandat pastura unor cunostiinte care merg la sala regulat. Am avut aprecieri diverse, de la wow! La: mie mi-e frica sa le mai utilizez… De ce? Imi dau prea multa energie… Ce baiat destept! Fiu` lu` tata…
-Tata vreau la sala sa fac muschi sa ma iubeasca fetele!
-Du-te tata si fa muschi!
Dupa un an:
-Tata nu mai pot sa merg la sala, ma doare ficatu`…
De ce oare? Am luat cumva steroizi anabolizanti in exces? Aveti idee ce inseamna o doza optima, un produs bun si pe ce perioada maxima puteti apela la un astfel de supliment pentru a obtine ce va doriti dar fara sa aveti ulterior probleme?
N-ar fi oare mai bine sa luati un produs natural care sa contina apilarnil pentru a spori si stimula natural sinteza de testosteron? Cunoasteti care potentialul apilarnilului in materie de productie de testosteron?
Recomandam suplimentarea cu produse apicole a alimentatiei oricarei persoane care doreste sa pastreze sau sa-si imbunatateasca conditia fizica.
Femei si barbati care fac sport de intretinere sau performanta, nu conteaza sexul, pot utiliza cu succes a la long: 2…4 ml laptisor de matca, 2…4 lingurite de ceai / de desert cu Apilarmel (o lingurita = 6 grame) ; 6…8 lingurite de pastura (o lingurita = 6 grame) un produs care aduce o proteina imediat disponibila la pachet cu toate vitaminele si mineralele de care avem nevoie in formule optime. Si / sau polen, un produs care necesita o preparare prealabila, dar care are si un aport probiotic. Doze de 50 grame pe zi, pentru femei / barbati la 50…75 de Kg.
NU intefereaza negativ sistemul endocrin, „balanta hormonala”. Aceste produse nu contin hormoni umani. Distanta pe scara evolutiei intre noi si albina este uriasa, iar hormonii sunt substante biochimice extrem de complicate cu o actiune strict specializata si care sunt deversate in sange… Nu trebuie sa aveti nici o frica.
Recomandam laptisor de matca de mai bine de 25 de ani, am recomandat laptisor unor sugari hipotoni, si ulterior in copilarie. Nu au intrat intr-o puberatate precoce, baietii nu au dobanit caractere feminine, cum ne mai tot intrebau unii si altii: „oare nu o sa ne creasca tzatze?”
Am recomandat unor fetite cu epilepsie apilarnil si nu au dobandit hirsutism.
Aceste produse au calitatea de a nutri foarte bine si complex organismul uman, mai ales in zilele noastre, motiv pentru care fiecare dintre sexe se maturizeaza in sensul si directia fiziologica normala. Astat-i tot. Nu e nimic complicat. E nevoie de studiu, curaj si un pic de experienta. Aveti intrebari, scrieti, sunati.
Succes!