

Common sense = simtul realitatii…
Common sense nu e doar bun simt ci si, sau mai ales un simt al realitatii, cand faptele dintr-un anumit domeniu / spatiu devin prin acumulare, succesiune sau prea vadiata coincidenta, clare, evidente.
E de notorietate ca in timpul plandemiei pacientii internati la ATI mureau pe capete. Va mai aduceti aminte statisticile? 80% mortalitate… Gravitatea bolii a produs aceste decese? Daca, da, de ce a fost interzisa autopsierea celor decedati? Daca esti in mijlocul unei pandemii si te lupti cu o suferinta impotriva careia nu cunosti nici o arma e nu doar indicat, este necesar sa faci autopsii, sa vezi de ce au murit oamenii aceia si incotro sa te indrepti cu medicatia, in ce directie… Ori asta in mod evident nu s-a dorit. Daca autopsiile ar fi pus in evidenta ca tratamentul primit, medicatia sau conditiile (oxigenarea) ar fi fost de natura sa ucida ?
Cativa medici au avut curajul sa ofere alternative si sa lupte, sub o forma sau alta, impotriva sistemului. Impotriva tuturor s-au luat masuri. Masuri initiate si conduse de colegii lor medici…
Azi vedem la televizor ca medicii sar in apararea doctoritelor de la ATI care au modificat dozele de noradrenalina fara sa mentioneze in fisa medicala acest lucru…
Corpul de control al ministrului ne-sanatatii a fost in control si a controlat cine stie ce acte administrative dar foarte probabil nu si fisa de magazie a noradrenalinei.
Colegiul medicilor a controlat corectitudinea teoretica a actului medical si a constatat ca medicatia a fost corect administrata in fisa. In fisa da, dar in pacienti? Practica de a scadea dozele de noradrenalina fara sa utilizeze alta medicatie, precum si cresterea dozelor in orele de vizita contureaza o practica ilegala si premeditarea precum si interesul pentru a ascunde faptele. Oare cum sa numim asta domnule doctor Tincu?
Managerul spitalului a spus ca: da, un pacient la ATI este costisitor… La intrebarea de ce procurorul a gasit de cuviinta sa propuna arestarea acestor doua doctorite? Managerul a raspuns: pentru ca parchetul are alte mijloace de proba!
Pai procurorul nu a folosit tortura ca sa obtina declaratii ale unor asistente care lucrau in spitalul acestui manager, controlat de colegiul medicilor si corpul de control al ministrului… Nu trebuia decat interes pentru a sta de vorba cu oamenii si pentru a intelege ce se intampla cu adevarat, de ce mor pe capete pacientii la ATI in asa hal incat au aparut anchete in presa!
Criza sistemului medical este evidenta si este cu atat mai oribila cu cat alti medici fac scut in fata acestor fapte reprobabile. Acelasi gen de medici care propovaduiau in plandemie vaccinarea ca fiind sigura si eficienta, nu? Medici care si-au infierat cu manie proletara colegii ce au indraznit sa critice directia pe care a luat-o sistemul medical, anume totul pentru internare in spital, mai intai si apoi cand au avut vaccin, totul pentru vaccinare, incepand cu cei mai bolnavi oameni, ceea ce este un non sens medical, potrivit chiar medicinei stiintifice.
Inginerii nu depun un juramant la final de facultate, dupa ce si-au luat diploma si sunt gata sa mearga sa lucreze undeva… Nici informaticienii nu sunt obligati sa depuna juramant ca nu vor crea vreodata un virus. Nici contabilii, nici juristii, etc.
Juramant se cere in functii administrative si reprezentative inalte si in medicina. Unde dintr-o vorba, sau printr-o marunta fapta poti sa schimbi cursul vietii unor oameni care depind de tine.
Juramantul ar trebui sa-ti aduca aminte zi de zi de raspunderea pe care o ai, daca esti Om.