Melidava

Despre ce sunt Pastele

Spread the love

Anii trecuti cand le-am urat „Paste Fericit!” unor prieteni pe Facebook am fost apostrofati ca Pastele nu sunt despre fericire. Da` persoana cu pricina n-a facut bine sa ne spuna si noua despre ce sunt Pastele. In schimb dupa mustruluiala ne-a urat multe bucurii…

Asa ca m-am tot framantat sa va scriu aici, daca va intereseaza, despre ce cred eu ca sunt Pastele si poate si cum ar trebui sa fie ele.

Pentru mine Pastele sunt despre liniste, despre ce bine e sa nu-ti sune telefonul…

Iar linistea e calea spre orice posibilitate de cautare si eventual, descoperire launtrica. Iar orice descoperire launtrica cred ca ne apropie de spiritual si de acolo mai e un pas pana la Ingerii lui Dumnezeu.

Liniste, pace interioara, bucuria ca poti sa ai aceasta pace si daca ai pe masa ta, in casa ta, langa familia ta un cozonac, atunci ai un crampei de Fericire!

Asadar eu cred ca, da, Pastele e despre Fericire!

Orice om care a reusit sa-si satisfaca nevoile primare de siguranta si hrana cauta o evolutie intelectuala si eventual spirituala. Nu e acelasi lucru. Spiritualitatea transcede, e dincolo de, intelectualul, rationalul omului considerat evoluat. Poti sa fi un om spiritual fara sa ai scoala, dupa cum poti sa fi academician fara sa fi cu adevarat un om spiritual. Termenul folosit de oameni, ca X ar fi un om de spirit are de-a face cu glumele lui, nu cu capacitatea de a intelege o lume dincolo de simturi.

Omul nu are cum cred unii o ratiune de a exista. El poate descoperi in timpul vietii ca poate cauta un sens al existentei lui, dincolo de performantele fizice, intelectuale sau succesul social. Aceasta cautare este in sine o calatorie spirituala, deci spiritualitate manifesta. Daca si duce undeva sau nu e o alta poveste.

Una peste alta daca omul superior, despartit de animalitate, manifesta preocupari intelectuale sau spirituale tot mai rafinate asta ar fi si datoria Statului.

Mai precis ratiunea de a exista a statului social este nu doar de a asigura siguranta cetatenilor sai ci si de a crea un cadru care sa le permita dezvoltarea, evolutia intelectuala si spirituala.

Orice stat ar trebui sa aibe un Minister al Fericirii…

Pe cand asta Catu, Ciuca si Ciolacu?

Un om aproape fericit,

Gabriel Aosan

Etichete

#Melidava #MelidavaRomania #maimultdecatsanatate #polen #polencrud #naturavie #alimentfunctional

O descoperire remarcabila pentru apicultura, nutritie si apiterapie, a constituit-o polenul crud.
Pana in urma cu cativa ani, in apiterapie se utiliza doar polenul uscat, cum era in mod obisnuit furnizat de apicultura.
In Martie 1992, Patrice Percie du Sert, inginer agricol si apicultor pasionat din Franta, era intr-o stare alterata de sanatate datorita muncii extenuante. Medicul i-a spus ca nu mai poate continua la fel ca pana atunci.
Cum albinele incepusera recoltarea polenului, atras de culorile placute si proaspete ale granulelor, s-a lasat purtat de dorinta de a-l gusta pentru prima oara direct din colector.
Cititi mai multe aici:

https://melidava.com/informatii-pentru-sanatate/pastura-cruda-polen-crud/polen-crud-aliment-functional-si-probiotic/
...

Lasati un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *