Melidava

Cuvant impreuna despre rostirea romaneasca, sau omagiu limbii romane

Spread the love

Acum doua zile a fost cumva sarbatorita limba romana. I-am vazut pe unii dintre ambasadorii tarilor care ne-au transformat intr-o colonie rostind poezii patriotice romanesti…

N-am vazut oficiali romani vorbind despre renuntarea la „limba de lemn” a politicii romanesti.

„Se va face, se vor lua masuri”, etc.

N-am vazut la TV academicieni romani vorbind despre Eminescu si despre Noica.

Dupa mine cea mai frumoasa si de folos carte despre limba romana este lucrarea lui Constantin Noica, Cuvant impreuna despre rostirea romaneasca. In aceaasta lucrare autorul fundamenteaza si recomanda limba romaneasca ca mijloc de filozofare.

Cum altfel cand Iuliu Zane realizeaza intre anii 1895 si 1903 o monumentala lucrare in 10 (zece) volume cu un total de 7600 de pagini de proverbe ale romanilor din Romania, Basarabia, Bucovina, Ungaria, Istria si Macedonia.

https://historic.ro/iuliu-zane-proverbele-romanilor-1895-1903-10-volume.html

Noica a fost un mare patriot, legionar sau filo-legionar, ca mult altii din generatia interbelica, generatia de aur a culturii romanesti. Nae Ionescu, Eliade, Petre Tutea, Cioran, Radu Gyr si multi altii au fost legionari sau filo-legionari. Motiv pentru care sunt cat se poate de rar pomeniti azi. Nu cumva sa se intrebe tinerii din ziua de azi de ce o generatie intreaga a fost atrasa de nationalism si ortodoxie.

#Melidava #MelidavaRomania #maimultdecatsanatate #polen #polencrud #naturavie #alimentfunctional

O descoperire remarcabila pentru apicultura, nutritie si apiterapie, a constituit-o polenul crud.
Pana in urma cu cativa ani, in apiterapie se utiliza doar polenul uscat, cum era in mod obisnuit furnizat de apicultura.
In Martie 1992, Patrice Percie du Sert, inginer agricol si apicultor pasionat din Franta, era intr-o stare alterata de sanatate datorita muncii extenuante. Medicul i-a spus ca nu mai poate continua la fel ca pana atunci.
Cum albinele incepusera recoltarea polenului, atras de culorile placute si proaspete ale granulelor, s-a lasat purtat de dorinta de a-l gusta pentru prima oara direct din colector.
Cititi mai multe aici:

https://melidava.com/informatii-pentru-sanatate/pastura-cruda-polen-crud/polen-crud-aliment-functional-si-probiotic/
...

Lasati un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *