

1 Mai: de ce se bea bere si se mananca mici de 1 Mai?
Sarbatoarea zilei de 1 Mai, zi a muncii, sarbatorita prin repaos, la noi garnisit cu mici si bere, isi are originea in Masacrul de la Hymarket, 4 Mai, 1886, Chicago.
O demonstrație initial pasnica a muncitorilor pentru ziua de munca de 8 ore s-a incheiat tragic prin atacarea politiei cu o bomba artizanala. Au fost ucisi 7 dintre ei si peste 60 raniti.
A urmat un schimb de focuri intre demonstranti si poltție.
Istoricul american Timothy Messer-Kruse specializat in istoria relatiilor de munca a publicat in 2011 o lucrare in care afirma ca atacul petrecut a fost regizat de organizatiile anarhiste: „part of an international terrorist network and did hatch a conspiracy to attack police with bombs and guns that May Day weekend”
Aveti mai jos unul dintre manifestele distribuite.
Surprizele legate de acest act terorist nu se opresc aici. Cercetatorii care au vrut să se documenteze mai bine asupra acestui eveniment au descoperit ca documentele realizate la acel moment, inclusiv cele ce privesc procesul anarhistilor au fost transferate în Republica Democrata Germana, in Berlinul de Est.
Transferate de cine, si mai ales de ce, as indrazni sa întreb eu ?
Si iata cum un eveniment considerat de istorie azi ca fiind unul terorist, a ajuns sa fie sarbatorit la noi ca zi a muncii, prilej de sarbatoare, cu mici si bere.
In Australia, Elvetia si SUA ziua de 1 Mai nu este zi libera. Labor Day este sarbatorita in SUA în prima zi de Luni din Septembrie.
Iata un scurt parcurs al revendicarilor sindicale in imagini.
Muncitori in apropierea parlamentului, in Spring Street, Melbourne, 1900 (?)
Muncitoare in New York 1936
Si viitorul:
Dupa adoptarea noii grile de salarizare pentru angajatii la stat, stanga romaneasca ar trebui sa treaca la organizarea zilei de munca de 4 ore, pentru angajatii la stat.
Ar fi o recunoaștere oficiala a modului in care este folosită de fapt ziua de munca : 4 ore de stat la stat.
1 Mai Victorios !
Gabriel-Silviu Aosan
#Melidava #MelidavaRomania #maimultdecatsanatate #polen #polencrud #naturavie #alimentfunctional
O descoperire remarcabila pentru apicultura, nutritie si apiterapie, a constituit-o polenul crud.
Pana in urma cu cativa ani, in apiterapie se utiliza doar polenul uscat, cum era in mod obisnuit furnizat de apicultura.
In Martie 1992, Patrice Percie du Sert, inginer agricol si apicultor pasionat din Franta, era intr-o stare alterata de sanatate datorita muncii extenuante. Medicul i-a spus ca nu mai poate continua la fel ca pana atunci.
Cum albinele incepusera recoltarea polenului, atras de culorile placute si proaspete ale granulelor, s-a lasat purtat de dorinta de a-l gusta pentru prima oara direct din colector.
Cititi mai multe aici:
https://melidava.com/informatii-pentru-sanatate/pastura-cruda-polen-crud/polen-crud-aliment-functional-si-probiotic/